Finansbank'tan sonra HSBC'ye de talip oldu

Finansbank'tan sonra HSBC'ye de talip oldu

HSBC'nin Türkiye birimine teklif verenler arasına, Fiba Holding'in de katıldığı belirtiliyor

Finansbank'tan sonra HSBC'ye de talip oldu
16px
24px
03.11.2015 10:51
ABONE OLgoogle
Bloomberg News'un kaynaklardan edindiği bilgilere göre, HSBC'nin Türkiye birimine teklif verenler arasına, Fiba Holding'in de katıldığı belirtiliyor
 
Bloomberg News'un kaynaklardan edindiği bilgilere göre, HSBC'nin Türkiye birimine teklif verenler arasına, Fiba Holding'in de katıldığı belirtiliyor. Daha önce Fibabank'ın satış sürecindeki bir diğer banka olan Finansbank'la da ilgilendiği öne sürülmüştü.

Konuyla ilgili dört kaynağın verdiği bilgilere göre, HSBC'nin Türkiye biriminin satışı için Fiba'nın yanı sıra Garanti, Yapı Kredi ve ING'nin adı geçiyor. Son tekliflerin bu ay sonuna kadar verilmesi bekleniyor. 

HSBC CEO'su Stuart Gulliver dün HSBC Türkiye'nin satışının beklenenden biraz daha uzun süreceğini söylemişti.

Bankanın bugün yayımlanan üçüncü çeyrek sonuçlarının ardından telekonferansta konuşan Gulliver, "Brezilya satışı yolunda gidiyor. Türkiye ile ilgili ise şu anda bir gelişme yok, biraz daha zaman almasını bekliyorum" demişti.

Türkiye'den çıkacağını açıklamasının ardından bankanın talipleri arasında pek çok yerli ve yabancı bankanın adı geçmiş, bunlar arasında Hollanda merkezli ING'nin adı önce çıkmıştı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından 2001 bankacılık krizinde HSBC’ye 350 milyon dolara satılan Demirbank’a ilişkin alınan önemli karar ve süregelen belirsizlikler pazarlık masasındaki ING Bank’ta soru işaretlerine yol açtı ve süreç askıya alındı.

Geçen ay Bloomberg'e konuşan kaynaklar, ING Bank ile görüşmelerin durmasının ardından HSBC'nin yüzünü yerli oyunculara döndüğünü söylemiş ve Garanti Bankası ve Yapı Kredi ile temas kurduğunu belirtmişti.

FİNANSBANK'A DA TALİP

Yunanistan'lı NBG'nin tamamına satışa çıkardığı Finansbank'la ilgilenenler arasında da Fibabanka yer alıyordu.

Hüsnü Özyeğin kurduğu bankayı 2006 yılında satmıştı. Fibabanka ile birlikte Katarlı QNB de Finansbank ile ilgilendiği öne sürülmüştü.

Ercan Ersoy/Bloomberg
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde