Finansbank onlara mı satılacak?

Finansbank onlara mı satılacak?

Yunan National Bank of Greece’in sahip olduğu 3.6 milyar dolarlık Türk bankası Finansbank için kimler teklif verdi?

Finansbank onlara mı satılacak?
16px
24px
02.10.2015 05:11
ABONE OLgoogle
Yunan National Bank of Greece’in sahip olduğu 3.6 milyar dolarlık Türk bankası Finansbank, konuya yakın 3 kişinin verdiği bilgiye göre Qatar National Bank ve Hüsnü Özyeğin'in sahip olduğu Fibabanka’dan satın alım teklifi aldı.

Bloomberg'ün haberine göre aynı kaynaklara göre bu bankalar ve diğer adlandırılmayan bankalar, İstanbul merkezli Finansbank’a yaklaşık iki hafta önce teklifler sundu.

Görüşmelerin gizli olması nedeniyle bilgi sağlayan kaynaklar isimlerinin açıklanmamasını istedi. NBG, yılın erken döneminde Finansbank’taki hisselerini ikinci el halka arz yoluyla satma planlarını terk etmesinin ardından payı elde çıkarma arayışına girdi.

FİNANSBANK’TA QNB İDDİASI

Hisse satışı, kurtarma anlaşması şartları kapsamında Avrupalı regülatörler dayatıldı ve Yunanistan'ın en büyük bankasını yüzde 99.8 seviyesindeki hissesini yıl sonuna kadar yüzde 60’tan düşük bir seviyeye indirmeye zorladı.

Söz konusu süreç, bankanın birkaç defa kendi iç teslim tarihlerini kaçırması ile ertelenmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde