Filli Boya markasının sahibi Betek Boya Japonlara satıldı

Filli Boya markasının sahibi Betek Boya Japonlara satıldı

Boya sektörünün başlıca şirketlerinden olan ve Filli Boya markasını da barındıran Betek Boya'nın hissedarları, şirketi Japonlara satılıyor.

Filli Boya markasının sahibi Betek Boya Japonlara satıldı
16px
24px
26.04.2019 10:58
ABONE OLgoogle

Betek Boya'nın hissedarları geçtiğimiz aylarda şirketin yüzde 100'üne kadar satış için yetki vermişti. Şirketten bugün yapılan açıklamada satış için anlaşmaya varıldığı duyuruldu. İşte o açıklama:

"Ülkemizde sektörünün öncüsü konumundaki Betek A.Ş., Asya ve Japonya’nın lider markası, dünyanın 4. büyük boya üreticisi Nippon Paint Co. ile hisse devri anlaşmasını imzalamıştır.  Filli Boya da satılıyor

Bu büyük adımın, ülkemiz ve coğrafyamızda Betek A.Ş.’nin gelişme planlarını destekleyerek, gelişme hızını ve büyüklüğünü bir üst seviyeye taşıyacağına inancımız tamdır.

Nippon Paint Holding’in, firmamıza olan ilgisi ve özeni; Betek A.Ş.’nin sahip olduğu istisnai pozisyonuna, ülkemizin coğrafi, stratejik konumuna ve potansiyeline duyduğu güven bizi onurlandırmıştır."

ÇOĞUNLUK HİSSESİ AKPINAR AİLESİ'NDE

Betek Boya hissedarları arasında yaklaşık yüzde 25 pay ile Alman DAW şirketi yer alırken, çoğunluk hissedar konumunda Betek Boya'nın sahibi Akpınar ailesi yer alıyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre Betek Boya'nın bu sene sonunda 1.6 milyar lira ciroya ulaşması bekleniyor.

İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre 1988 yılında kurulan Betek Boya Kimya'nın Türkiye'de Kayseri ve Gebze'de üretim tesisleri bulunuyor. Şirket Mısır'da da boya üreterek buradan çok sayıda ülkeye ihracat yapıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde