Filistin’den ABD’nin Kudüs kararına sert uyarı: ‘Hiç bitmeyen savaşlara yol açacaktır’

Filistin’den ABD’nin Kudüs kararına sert uyarı: ‘Hiç bitmeyen savaşlara yol açacaktır’

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına Filistin'den son dakika sert bir açıklama geldi. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas kararı reddettiklerini belirterek "Bu İsrail'in mükafatlandırılmasıdır" dedi. Abbas, karar için "Uluslararası düzeyde hiç bitmeyen savaşlara yol açacaktır"

Filistin’den ABD’nin Kudüs kararına sert uyarı: ‘Hiç bitmeyen savaşlara yol açacaktır’
16px
24px
06.12.2017 19:58
ABONE OLgoogle

ABD’nin Kudüs kararından dolayı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Başkan Donald Trump’a teşekkür etti.

Ancak Filistin cephesinden sert tepki geldi.

“Trump’ın kararı ABD’nin arabuluculuk görevini bırakmasıyla eş değerdedir” diyen Abbas,  “Bu İsrail’in mükafatlandırılmasıdır. Bu aşırı örgütlere yardım edecektir. Bunlar bir dini savaş çıkarmak için bir bahane arıyorlar. Uluslararası düzeyde hiç bitmeyen savaşlara yol açacaktır” uyarısında bulundu. Trump’dan son dakika açıklaması: Kudüs kararı çoktan alınması gereken bir karardı

Abbas, İsrail'in uluslararası kuralları çiğnediğini ve işgal siyasetini sürdüreceğini belirterek, “Yerleşim ve aynı zamanda etnik temizlik politikasını sürdürecektir. Bu aynı zamanda aşırı örgütlere yardım edecektir. Çünkü bunlar bir dini savaş çıkarmak için bahane arıyorlardı. Uluslararası düzeyde hiç bitmeyen savaşlara yol açacaktır ve biz aslında bunların olmaması için hep özen gösterdik” diye konuştu.

“FİLİSTİN KURTULUŞ ÖRGÜTÜ MERKEZ KOMİTESİNİ ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDIM”

Filistin'in dost ülkelerinin liderleri yakın temas içerisinde olduklarını ifade eden Abbas, açıklamasında şunları kaydetti:

“Kardeşlerimizle, dostlarımızla, bir araya gelerek, danışarak bu kararlarımızı alacağız. Bu aslında bizim için bir destekleyici nitelik de taşıyacaktır. Bu bölünmüşün bir an önce yok edilmesi açısından Filistin saflarının birleştirilmesi açısından ve halkımızın zafere ulaşması açısından bağımsızlığını ve özgürlüğüne kavuşması açısından bir destekleyici nitelik taşımaktadır. Biz Filistinliler olarak çok acil toplantılar yapacağız. Gelişmeleri yakından izleyeceğiz ve Filistin Kurtuluş Örgütü merkez komitesini acil toplantıya çağırdım. Biz bütün Filistin fraksiyonlarının birleşik ulusal Filistin tutumu açısından tek karar almaları için birleşip, karar alacağız.

“KUDÜS, FİLİSTİN DEVLETİNİN BAŞKENTİDİR”

Kudüs barış kentidir, barış şehridir, Aksa Mescidi'nin şehridir, ilk kıblemizdir ve aynı zamanda kıyamet kilisesinin şehridir. Kudüs, Filistin devletinin başkentidir ve bunu hiçbir karar hiçbir kimse Kudüs'ün Arap şehri olduğunu değiştiremez. Bildiğiniz gibi bütün şehrin her yerinde kutsal yerlerinde her taşında, her toprağında bunun belirgin şahitleri vardır ve aynı zamanda hiçbir girişim bu kimliğini değiştiremez, bu tarihi değiştiremez. Bütün bu komplolar yok edilecektir. Bu kutsal şehir, tarih boyunca bunların üstesinden geldi, yine gelecektir.

“KUDÜS ARAP'TIR, FİLİSTİN'DİR, HRİSTİYAN'DIR, İSLAM'DIR”

Trump'ın bu gece vermiş olduğu karar Kudüs şehrinin gerçeğini değiştirmeyecektir. Hiçbir zaman İsrail ile de bu konuda bir yasallık vermez. Kudüs Arap'tır, Filistin'dir, Hristiyan'dır, İslam'dır aynı zamanda ebedi Filistin devletinin başkentidir. Biz imanımız ve ulusal birliğimize inandığımız için Arap ülkeleri ve İslam kardeş ülkeler ile birlikte bütün dünyadaki dost ülkelerle birlikte tek bir cephe olarak kalacağız. Kudüs için savaşacağız, Kudüs için savunacağız, özgürlük için ve halkımızın bu işgale son vermesi için, bağımsızlığına kavuşması için birlikte çalışacağız. Şehitlerimizi buradan anmak istiyorum, ailelerine aynı zamanda selam gönderiyorum, bütün yaralılara şifa diliyorum. Kendisini Filistin ve Kudüs için kurban edenleri yad ediyorum. Kudüs, Filistin devletinin başkenti, bağımsız olarak, Arap olarak ebediyete kadar böyle kalacaktır.” 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde