Fikret Orman şaşırttı: Erdoğan olmasaydı bu stadı yapamazdık

Fikret Orman şaşırttı: Erdoğan olmasaydı bu stadı yapamazdık

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Arena Stadı hakkında ilginç açıklamalarda bulundu

Fikret Orman şaşırttı: Erdoğan olmasaydı bu stadı yapamazdık
16px
24px
01.07.2015 05:20
ABONE OLgoogle
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Arena’nın yapımında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük desteği olduğunu söyledi. Gazeteci ve sanatçılarla önceki gün iftar yemeğinde bir araya gelen Orman samimi açıklamalarda bulunurken Beşiktaş’ın menfaatlerinin her şeyin üzerinde olduğunu söyledi.

Beşiktaş değerlerine vurgu yapan başkan, Emre Belözoğlu ve Egemen’e kapılarının kapalı olduğunu belirtti. Gezi Direnişi’nde çArşı’nın bulunduğu konumdan rahatsızlık duyduğunu ifade eden Fikret Orman “Gezi’de her kesimden insan bir araya geldi. Oradaki topluluk kendisine itici bir güç arıyordu. çArşı bu rolü üstlenerek ön plana çıkınca siyasi bir ortamın içine çekildi. Siyaset benim işim değil. Yargılanmada biz kulüp olarak çArşı’nın ne karşısında oluruz ne de yanında. Tapelere baktığınızda yapılan bazı şeylerin de çok masum olmadığını görüyorsunuz” dedi.

‘Gezi zamanında stadı yıktık’

çArşı’nın Gezi Direnişi sırasında siyasete çekilmesinin ardından yeni stadın yapımı konusunda birçok zorluk yaşadıklarını da ifade eden Orman “Son olarak çatı kaçak diye inşaatı durdurdular. Daha ortada çatı bile yok. Ne zorluklarla karşılaştık inşaat sırasında. Tayyip Erdoğan’ın desteği olmasaydı bu stat yapılamazdı. Benden başka kimse de İnönü’yü yıkamazdı. Gezi olayları devam ederken biz stadı yıkıyorduk” diye konuştu.

Dünyanın konuşacağı heykel

Kur artışı nedeniyle Vodafone Arena’nın maliyetinin 160 milyondan 270 milyon TL’ye yükseldiğini de belirten Fikret Orman şöyle konuştu: “Stadın teknolojik altyapısına tam 12 milyon dolar yatırdık. Sadece sanat için de 3 milyon dolara yakın bir para harcadık. Stadın girişine dünyanın konuşacağı bir heykel yapmak için çalışmalarımız sürüyor. İnönü Stadı’nda bizleri Allah korumuş. 1.760 ton demir çıktı yıkımda. Biz Vodafone Arena’da 30 bin ton demir kullandık.

‘Çinli transfer hayalim var’

Chelsea’yle aramız çok iyidir. Bizzat dostluk yaptığım yetkili arkadaşlar var. Birgün sohbet sırasında “Beşiktaş’ın 20 milyon taraftarı var” dedim. Bana dünya genelinde Chelsea’nin 520 milyon taraftarı olduğunu söylediler. Yalnız Çin’de 170 milyon Chelsea’nin kayıtlı taraftarı olduğunu hatta Endonezya’da 35 milyon Chelsea kredi kartı kullanıldığını belirttiler. Benim de hayalim Çin’den bir futbolcu transfer etmek.

‘Statta bira serbest olsun’

Her zaman söylüyorum statlarda hafif içki satılmalı. Biz statlarımızı taraftarı çekebilecek yerler haline getirmeliyiz. Bizim taraftarımız maç öncesi Çarşı’da içiyor stada öyle geliyor. Aynı şey F.Bahçe ve G.Saray için de geçerli. Oysa taraftarımıza stadımızda light bira satabilsek istenmeyen olaylar da olmaz. İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi Finali’nde bira serbestti ve hiçbir olay yaşanmadı.

‘Bilic yönetemedi’

Bilic iyi bir teknik direktör ancak kriz yönetiminde çok başarılı değil. Kadıköy’deki F.Bahçe maçında Gökhan Gönül sakatlanmış, Emenike’ye taraftar tepki gösteriyor, Kuyt ve Meireles sakatlanmış ve bunlar olurken kenarda Bilic, Emre ile tartışıyor. Böyle bir ortamda 3-4 olacak maçı kaybettik. Maça gitmiyorum diye eleştiriyorlar. Statta maçı izlemek zorunda değilim. Akhisar maçında tribünde yokmuşum. Evet yoktum. Transfer görüşmesi yapıyordum. Demba Ba transferini 12 milyondan 6 milyon Avro’ya nasıl bitirdik kimse sormuyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde