Fikret Orman resti çekti: 7 Milyon Dolar ödedim haram olsun

Fikret Orman resti çekti: 7 Milyon Dolar ödedim haram olsun

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübe dün getirilen haciz ve İran asıllı iş adamı Reza Zarrab'ın Vodafone Arena'dan loca almasıyla ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Fikret Orman resti çekti: 7 Milyon Dolar ödedim haram olsun
16px
24px
16.04.2015 08:16
ABONE OLgoogle
İşte Fikret Orman'ın basın toplantısında yaptığı açıklamalar...

AMAÇ NEDİR, BAKALIM, ANALİZ EDELİM

Bu yaşanan olayın sürecine bakalım, nasıl bu noktaya gelindi, amaç nedir bakalım ve analiz edelim. 2004 senesinde o günkü yönetim Beşiktaş'ın stadın içindeki saha kenarındaki reklam alanlarını Aktif Reklam diye bir şirkete vermiş. Şirket yapmış olduğu işlem stat kenarındaki yerleri kiraya verip, kulübe kazanç sağlamasıyla alakalı. Şirket Beşiktaş'a yapması gereken ödemeleri yapmamış ancak sözleşme öyle bir mantıkla hazırlanmış ki sanki iptal ettiğinizde para ödenecekmiş gibi. O dönem yönetim iptal edince şirkette davalara başvurmuş. Hatta bu arkadaşlar o dönemde benim yanıma da geldiler, olayı anlatmaya çalıştılar. Ben o dönemde de söyledim, Beşiktaş büyük bir kulüptür, yaptığınız işin hakkını öder ve bu işi sulh yolu ile çözmelerini tavsiye ettim. 

DAHA ÖNCE DE HACİZ OLAYLARI BÖYLE Mİ YAŞANDI?

Bu şirket Beşiktaş'ı mahkemeye vermiş. Beşiktaş Kulübü de davaları çok iyi takip edememiş. Bilirkişi raporuna göre de bu arkadaşlar dava kazanmışlar. 10-12 milyon dolarlık bir dava. Biz dava sonuçlanmadan önce bu arkadaşları camianın içinden tanıyan kişilerle bir araya geldik. Ancak şirket afaki paralar istediği için dava sonuçlandı. Dava sonrasında görüştük ve bir akit imzaladık. Buna göre biz onlara 7 milyon dolar para ödeyeceğiz. Bana göre bu hak etmedikleri bir para olmasına rağmen, kulüp çıkarmış bunlara bu parayı ödemiştir. Yani bunlar basına anlatarak, bandolarla mızıkalarla yapıldı. Siz nereden biliyordunuz mesela bunu? Daha önce de haciz olayları böyle yaşandı mı? Nereden biliyordunuz? Hepinize haber verildi ve böyle bir olayla karşı karşıya kalındı.

BU PARAYI ONLARA ÖDEMEYECEĞİZ

Bu arkadaşlar ödemeyi geç aldıkları için anlaşma bozuldu dediler tekrar para istediler. Biz de yargıya başvurduk. Biz bunun bir geçim kapısı haline geldiğini, şirketin iş yapmadığını söyledik. Bu şirket bir masa, bir kasa şirketi. Bunlar çalışmayan bir şirket.

Hukukçularımızla beraber olayı hukuka taşıdık. Dava açtık. Ortada bir akit olduğunu ve parayı ödediğmizi söyledik. Bu bir para tahsilat konusu değildir. Bizler burada 7 yetimin hakkını savunuyoruz. Bizlerin görevi hak yememek, hakkını yedirmemektir. Ben gideceğim bu paralara onlar Porsche arabalar alsın diye onlara mı yedireceğim? Ben bu parayı onlara ödemeyeceğim.

BİZ BU ŞİRKETE 7 MİLYON DOLAR ÖDEDİK

Beşiktaş geldiğimizde güllük gülistanlık bir kulüp değildi ki... Borç herkese vardı ama hiçbir işlem böyle duyulmazken, neden bu şirketle bu duruma geldik?.. Biz bu şirketle akit yaptık ve 7 milyon dolar para ödedik. Biz bunların parasını ödedik. Bugüne kadar böyle bir işlem gördünüz mü? Bu arkadaşlar hacize devam diye basın bülteni yayınlıyorlar. Amaç Beşiktaş üzerinden para almaktır. Bunun kolayı vardır. Bunlar bizim paramız değil, camianın parası... Bu bizim yarattığımız bir borç değildir. Geçmişe dayandırıp öderiz ama bu insanlar bize bu görevi ne için verdi? Hakkımızı kollayalım diye verdiler. Biz de hukukun üstünlüğüne, adalete güveniyoruz. Yargıda bu işin çözüleceğine inanıyoruz. Biz bu parayı arkadaşlara ödesek, daha sonra davayı kazansak parayı geri almamızın imkanı yok. Var olan bir şirket değildir bunlar. Bizim stadın bir senede hasılatı 10 milyon dolar değil. Biz götüreceğiz bu parayı bunlara mı vereceğiz?.. Bu anlaşmaları ben ve arkadaşlarım yapmadı ama çözmek bizim işimiz. Biz kimsenin hakkını yemeyiz ama hakkımızı da yedirmeyiz.''

BU ŞİRKET; BİR MASA BİR KASA!

Bu bir şovdur. Beşiktaş taraftarı da bunu bilsin. Bunlar biraz ahlaken, biraz da inanç varsa bunun tutulacak tarafı yoktur. Siz hakkınız olmadan parayı almışsınız yemişsiniz, şimdi yine... Türkiye'de adalet vardır, Türkiye'de yargı sistemi vardır. Biz adalete ve hukuka güveniyoruz. Bunlar tekrar söylüyorum, sadece bir masa bir kasadan oluşan bir kurum.

HAKKIMIZI HARAM EDİYORUM, YAPANA DA YAPTIRANA DA

Bu arkadaşlar Diyarbakır kökenli ve Murat Aksu ile de bir ahbaplık ilişkisi söylentileri var. Biz de Murat Bey'den yardım istedik. Murat Bey bu görüşmelerde bizle olmuştur ancak sonuç alınamamıştır. Biz kimseyi zan altında bırakmak istemeyiz ama ortada yanlış yapılmış bir anlaşma var. Avukatları da Galatasaray Kongre Üyesi'dir. Ayıptır, günahtır. Bu milletin hakkı vekaleten bana ve arkadaşlarıma emanet edilmiştir. Ben de hakkımızı haram ediyorum bunu yapana da yaptırana da...

BİZİ TEHDİT ETTİLER, BUNLAR AHLAKSIZDIR

Ortada kötü bir anlaşma vardır ve haklı olarak feshedilmiştir. Şirket Beşiktaş'a parasını ödememiştir. Davaya gitmiş ve sonucunda suçlu bulunduk. Çıkardık parayı da ödedik, almışlar parayı. Şimdi bunu böyle bir şova getirdiler. Avukatımı aradılar, iki gün sonra bir daha geleceğiz demişler. Biz böyle tehditlere papuç bırakmayız. Biz bu insanların hakkını korumakla yükümlüyüz, biz de onun mücadelesini yapıyoruz. Bunlar ahlaksızdır, dünyanın hiçbir yerinde de böyle bir haciz işlemi yapılmamıştır.

TALEP EDİLEN PARA 5 MİLYON DOLAR...

Ben büyük Beşiktaş camiasının başkanıyım. Burada konuştuğum şeyler belgelidir. Biz denetlenen bir kurumuz. Bu söylediklerimizin hepsi evraklıdır. Hiçbir haciz işlemi böyle olmaz. Talep edilen para 5 milyon dolar, alacakları iskemle, masa.

"GİZLİ KAPAKLI İŞ YAPMIYORUZ

Bizim camiamızda herkes her şeyi görüyor. Biz gizli kapaklı iş yapmıyoruz. İç İşleri Bakanlığı denetliyor, SPK denetliyor, denetleme kurulumuz denetliyor... Gizli kapaklı bir iş yaptığımız, üstünü örteceğimiz bir işimiz yok. Benim bu tip haberler yazdığınız için size tepki gösterdim mi? Herkes işini yalan yazmadan yapsın...

OLAYI ÖĞRENİNCE, SAKİN KALMAYA GAYRET ETTİM

Olayı öğrenince sakin kalmaya gayret ettim. Olayı gerçeğini biliyorum ama insanlar ne diyor onu bir takip edelim dedim. Ve üzüldüm tabi, çok üzüldüm. Beşiktaş'a sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Oraya gelip, Beşiktaş'a sahip çıkanlara da teşekkür ediyorum.

REZA ZARRAB, PARASINI ÖDEYEREK LOCA ALDI

Beşiktaş'ın dostundan çok iç düşmanı var. Ben Reza Zarrab'ı hiç tanımam. Ama kendisi iyi bir Beşiktaşlıdır. Ben göreve geldiğimde en çok korkulan şey cezaevindeki paşalara ziyaret yapmaktı. Ama ben gittim. Ben, suçu ispatlanmamış birisi ile ilgili olarak karar verecek kişi miyim? Arkadaş Beşiktaşlı ve parasını ödeyerek loca almak istemiş. Almış.

REZA  BEY'LE YEMEK YEDİM, NE VAR BUNDA!

Reza Zarrab hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı var mıdır? Bu adam suçlu mudur, eroin kaçakçısı mıdır? Reza Zarrab loca aldı diyorlar. Size soruyorum.. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Rakiplerimizin her şeyi hazır. Kimse, "Fikret Orman ve arkadaşları bize para ver dedi" diyemez. En kötü günümüzde bile söylemedik bunları. Mübariz Mansimov en yakın dostlarımdan biri. Kendisi sorduğunda sadece "Loca al" demişimdir. Başka hiçbir şey dememişimdir. Reza Bey ile yemek yemişim, ne var bunda? Gizli kapaklı bir şey yapmıyoruz ki...

SİZ BEŞİKTAŞ İÇİN NE YAPTINIZ?

Nedir bu Beşiktaş'ı siyasetin içine çekme çabası. Gidin o arkadaşlar ile konuşun. Yerleri belli. Bizde pusu kültürü var. Bizi eleştirenlere, bundan prim sağlayanlara soruyorum; "Siz hayatınızda ne yaptınız ya?! Ne faydanız oldu? Beşiktaş'ın mutsuzluğu üzerinden mutlu olunur mu ya? Ayıptır... Reza Zarrab'dan Beşiktaşlı olduğu enerjisini aldım. Görüşmelerimizde yalan makinesi koymuyoruz, Reza Zarrab'ın Fenerbahçeli olduğu yönündeki açıklamalarını okumadım. Reza Zarrab loca aldı diyorlar.Ben bu Reza Zarrab denen arkadaşla iş ilişkisi mi kurmuşum? Bir iş mi yapıyorum?
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde