Fikret Orman'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Allah razı olsun efendim, siz olmasaydınız ..

Fikret Orman'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Allah razı olsun efendim, siz olmasaydınız ..

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman yaptığı konuşmada , “Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz olmasaydınız bugün bu coşkuyu yaşayamayacaktık. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz Karakartal’ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız” dedi.

Fikret Orman'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Allah razı olsun efendim, siz olmasaydınız ..
16px
24px
11.04.2016 05:08
ABONE OLgoogle
Vodafone Arena’nın seyircisiz yapılan açılışına büyük tepki vardı. Beşiktaş’ın taraftar grupları, eleştirilerini “Saray eşrafı kendine özel açılış yaptı”, “Yok hükmünde açılış” ifadeleriyle dile getirdi.

Erdoğan ile Davutoğlu’nun, konuşmalarında AKP iktidarının spora yaptığı hizmetleri gündeme getirmesi, “Stat açılışı mı parti kongresi mi” yorumlarına neden oldu.

Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’nın açılışına, başkan Fikret Orman’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Siz olmasaydınız bu stat yapılamazdı” açıklaması damgasını vurdu. Orman, Beşiktaş’ın Osmanlı’dan miras kalan en önemli kurumlardan biri olduğunu belirterek “Atatürk’ün, halkın takımı olan Beşiktaş’ımız halkın Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde açılışı yapıyor” diye konuştu. Erdoğan’dan sık sık övgüyle bahseden Fikret Orman, “Sayın Cumhurbaşkanım sizi biliriz, ahde vefayı bilirsiniz. Beşiktaş Kulübü de bilir. Allah razı olsun efendim. Her zaman yardıma ihtiyacınız var mı diye sordunuz, sağolun. İstanbul’un Kadir ağabeyi sayın Kadir Topbaş, siz de sağ olun, her zaman destek oldunuz. Koç grubu da çok yardımcı oldu onlara da teşekkür ederiz.

‘Erdoğan kahramanımız’

Aziz ve fedakar büyük Beşiktaş taraftarına çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Stat, Sultanhamet’ten etkilenerek yapılmıştır. Buradaki fikir de Cumhurbaşkanımız’dan çıkmıştır. Saygıdeğer Cumhurbaşkanım, siz olmasaydınız bugün bu mutluluğu yaşamayacaktır. Siz de Kara Kartal’ın eve dönüşünün gizli kahramanısınız. Kara Kartallar sizi hep anacaktır. Bütün davetlilerden de Beşiktaş’ı yılmadan destekleyen bu taraftarı alkışlamasını rica ediyorum” dedi.

Kağıt geldi, sustu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kağıttan okuduğu açılış konuşması sırasında oldukça heyecanlıydı. Sık sık imla hataları yapan Orman’ın konuşması uzayınca korumalardan birinin başkana kağıt uzattığı görüldü. Kağıdı okuyan Fikret Orman, 30 saniye kadar durakladı. Orman ardından da sözlerini toparlayıp kısa süre içinde konuşmasını tamamladı.

‘Hükümetten 50 milyon’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise stadın yapımı için hükümetin Beşiktaş’a 50 milyon TL destek verdiğini söyledi. Erdoğan, “Hükümetimize teşekkür ediyorum. 50 milyon civarında bir destek verilerek burası yapılmış oldu. Vodafone’a ayrıca bu noktada teşekkür ediyorum. Beşiktaş, özellikle bir ilçemizin kulübü olarak bir anlam ifade ediyor. Şu anda da kendi altyapısıyla, yetiştirdikleriyle, Beşiktaş geleceğe farklı şekilde yürüsün. Ama önemli olan bir şey var. 13 yılda lisanslı sporcu sayısı 278 binden 6 milyon 225 bine, kulüp sayısı da 6 binden 24 bine yükselmiş durumda. Bundan sonra bizim için olimpiyat konusu inanın formaliteden ibarettir” diye konuştu.

çArşı tepkili

Dünyada ilk kez büyük ölçekli bir stadın açılışı seyircisiz yapılırken Beşiktaşlı taraftarlar sosyal medyadan bu duruma büyük tepki gösterdi. Siyah - Beyazlıların ünlü taraftar grubu çArşı resmi sitesinden “Stadı zorla kendi tayfasıyla açıyor” yorumunda bulundu. Diğer büyük taraftar grupları da tepkilerini “Saray eşrafı neden kendine özel açılış yaptı”, “Yok hükmünde açılış” ifadeleriyle dile getirdi.

Vali Vasip Şahin’e koruma engeli

Vodafone Arena’nın resmi açılış töreninde girişte yaşanan yoğunluktan dolayı Beşiktaş kaptanı Tolga Zengin uzun süre beklemek zorunda kaldı. Güvenlik engeline takılan Zengin, yoğunluk karşısında söylenerek içeri girdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de Tayyip Erdoğan’ın korumalarının sert müdahalesine maruz kaldı. Açılış töreni sonrası sahaya inen Erdoğan’ın korumaları tarafından itilen Türkoğlu ve Şahin bu duruma tepki gösterdi. Durumun anlaşılması sonrasında Vali Şahin ve Türkoğlu sahaya indi.

Törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise;

Biz hepimiz şahidiz ki Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip. Sembolü Kartal olarak Selçuklu amblemine sahiptir. Beşiktaş camiası her zaman devleti ve milletinin yanında oldu ve beraber yürüdü. Beşiktaş camiası ve taraftarı, aidiyet bağları olan taraftarların başında geliyor. Beşiktaş burada her maçta başarılı olsun ama bayrağımızı temsil ettiği maçlarda başı öne eğik çıkmasın inşallah. Bu stadyum inşallah hiçbir hakaretin de yansımadığı bir stadyum olsun. Bu stat değil Türkiye'nin, dünyanın en nazik, en nezih, centilmenlik dışı hareketlerin hiç görülmediği stadı olsun. Beşiktaş, taraftarı geleneği altyapısı ile örnek bir kulüptür... Beşiktaş bu stat ile geleceğini garanti altına almıştır' açıklamasında bulundu.

SANTRA ERDOĞAN'DAN

Törenin ardından davetliler ve protokol üyeleri sahaya indi. Orta yuvarlakta biraraya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül santra vuruşunu birlikte yaptı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde