Fikret Orman: Net borcumuz 1.710 milyon TL

Fikret Orman: Net borcumuz 1.710 milyon TL

Beşiktaş'ın 2018 yılı 1. olağan Divan Kurulu toplantısı 2000'i geçkin üyenin katılımıyla gerçekleşti.

Fikret Orman: Net borcumuz 1.710 milyon TL
16px
24px
24.02.2018 15:19
ABONE OLgoogle

Toplantıda ilk olarak söz alan Divan Kurulu başkanı Tevfik Yamantürk kulübün içinde bulunduğu borç durumuna dikkat çekti ve 'hayat bana borcu yönetmenin, varlığı yönetmekten daha zor olduğunu öğretti. Var olan borcu yönetmezseniz elinizdekileri de kaybedersiniz' diye konuştu.

Divan Kurulu Başkanı'nın ardından Başkan Fikret Orman, Yönetim adına söz aldı ve Siyah Beyazlı kulübün net borcunu 1.710 milyon TL olarak açıkladı. Fikret Orman'ın açıklamaları şu şeklide:

''Net borcumuz 1.710 milyon TL ''

''Transfer yapmadığınız zaman, bana bir sosyal medya hesabından küfür ediyorlar. Bir taraftan cimri oluyoruz, diğer taraftan da Beşiktaş'ın parasını har vurup harman savuran kişi oluyorum. Kulüpler Birliği Başkanı olmamın ana sebebi bu. Önümüzdeki aylarda kanun çıkacak ve yasal düzenleme getirilecek. Daralma olacaksa, bütün kulüpler olarak daralma yaşayacağız. Bir rakibiniz var, hiç UEFA'ya bakmıyor, FFP'ye bakmıyor ve yüksek bonservisler ödeyerek şampiyonluk yarışına giriyor. Biz kaynak üretirken, rekabet içinde bazı şeyleri yapmak zorundayız. Galatasaray Kulübü'nün yaptığı gibi gayrimenkul satmak bir yöntem midir, evet yöntemdir. Ancak bizim böyle bir talebimiz yok. Bir yasal düzenlemeyle kulüplerin çatısını düzeltiriz. Türkiye'deki kulüplerin borçlarının yüzde 80'i 5 şampiyon takıma ait. Borcumuz 1 milyar 710 milyon TL.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde