Fiba’nın acentesi havayolu kuruyor

Fiba’nın acentesi havayolu kuruyor

Dünya Basketbol Şampiyonası’nın resmi seyahat acentesi Detur’un sahibi Firuz Bağlıkaya, yeni bir havayolu şirketi kurmak için düğmeye bastı.

Fiba’nın acentesi havayolu kuruyor
16px
24px
04.09.2010 09:05
ABONE OLgoogle

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından Türkiye’de düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası’nın resmi seyahat acentesi Detur’un sahibi Firuz Bağlıkaya, yeni bir havayolu şirketi kurmak için düğmeye bastı.

3 uçakla başlıyor

Bağlıkaya’nın havayolunun ismi ‘Nar Air’ olacak. Bu hafta 6 milyon lira sermayeli ‘Nar Havayolu Taşımacılık’ adlı bir şirket kuran Bağlıkaya’yı basketbol şampiyonası için gelen ekiplerin seyahatlerini organize ederken bulduk.

Bağlıkaya, “Şu an Fiba için basketbol takımları, hakemler ve seyircilerin geliş gidişleriyle meşgulüz.
Biz aslında daha çok İsveç, Norveç ve Finlandiya’dan Türkiye’ye turist taşıyoruz. Turistler için charter uçak bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Biz de ‘kendi havayolumuzu kuralım’ dedik. 3 uçaklı Nar Air mayısta uçuşa başlar” diyor. Detur, her yıl İskandinavya’dan 160 bin civarı turist getiriyor.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde