Fettah Tamince o sektörden çıkıyor

Fettah Tamince o sektörden çıkıyor

Fettah Tamince, Socar'la medya grubunun satışı için görüştüklerini söyledi

Fettah Tamince o sektörden çıkıyor
16px
24px
10.04.2013 22:48
ABONE OLgoogle

Rixos'ların ve Star Medya Grubu'nun ortağı Fettah Tamince, Socar'la medya grubunun satışı için görüştüklerini söyledi

Rixos Otellerinin patronu ve Star Medya Grubu'nun ortağı Fettah Tamince, The Wall Street Journal Türkiye'ye "Petkim'in sahibi Socar ile Star Medya Grubu'nun satışı için masaya oturduk" dedi.

Henüz görüşme aşamasında olduklarını ve satış konusunda kesin bir anlaşma olmadığını ifade eden Tamince "Kesinleşen bir bilgi olduğu taktirde biz gerekli açıklamayı yapacağız" dedi. İki grup anlaşırsa, doğalgaz dağıtım alanındaki ortaklıklarını medya sektörüne de taşımış olacak.

Socar, konu hakkında bir açıklama yapmıyor, buna gerekçe olarak da "Rekabet Kurumu onay süreci"nden bahsediyordu. Rekabet Kurumu'nun onayı bir şirketin devri ya da bir ortak girişim kurulması durumunda gerekli olduğu için Socar'ın Türkiye'de medya sektöründe bir alım yapacağı bu açıklamayla kesinleşmiş oldu.

Berat Albayrak "görüşmüyoruz" dedi

Haberin ardından ullaştığımız Sabah ATV'nin sahibi Çalık Grubu CEO'su Berat Albayrak "Böyle bir görüşme yok. Yazarsanız yalnış olur" açıklaması yaptı. "Masadayız" açıklaması ise yurtdışındayken ulaştığımız Star Medya Grubu'nun ortağı Fettah Tamince'den geldi.

Star Medya Grubu bünyesinde Star Gazetesini ve Kanal 24 Televizyonunu barındırıyor. Fettah Tamince 2009 yılından bu yana Star Medya Grubu'nun ortağı. Tamince'nin Star Medya Grubu'ndaki diğer ortağı ise eski milletvekili Tevhit Karakaya. Tamince, Star hisselerini 2009 yılında, Ethem Sancak'tan devralmıştı. Sancak, bu hisse devriyle medya patronluğuna veda etmişti.

Bu Star Gazetesi için ilk el değiştirme haberi değil. Uzanlar'dan TMSF'ye geçen Star Gazetesi 2006 yılında ihale ise 5 milyon 150 bin dolara Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa'ya satılmıştı. Safa, ihalenin ardından teklifini yükseltmiş ve gazete için 8 milyon dolar ödemişti. Star Medya Grubu daha sonra gazetenin yanısıra Kanal 24'ü oluşturarak yayın hayatına soktu. Büyümesini Karamel TV ile de sürdürdü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde