Fettah Tamince'nin hayatı Vizontele gibiymiş

Fettah Tamince'nin hayatı Vizontele gibiymiş

Fettah Tamince, televizyonla da tanışma sürecinin Vizontele filmindeki anlatılanlarla benzeştiğini söyledi.

Fettah Tamince'nin hayatı Vizontele gibiymiş
16px
24px
19.12.2012 20:52
ABONE OLgoogle

Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince, “Türkiye’de nerede doğduğunuz, hangi aileye ait olduğunuz ve hangi soyadı taşıdığınız müteşebbis olabilmeniz için önünüze engel değil.Vizyonerseniz, üretkenseniz ve temsil kabiliyetiniz varsa başarılı bir müteşebbis olursunuz.” dedi.

Skytürk360 Televizyonu’nda yayınlanan Üç Nokta programına konuk olan Fettah Tamince, başarı öyküsünü anlattı. Zor şartlarda bugünlere geldiğini ve soyadı ile müteşebbis olunamayacağını söyleyen Tamince, elektrikle bile 10 yaşında tanıştığını ifade etti.

Fettah Tamince, televizyonla da tanışma sürecinin Vizontele filmindeki anlatılanlarla benzeştiğini söyledi. “Hayattaki en büyük şansım, babamın manifaturacı olması.” diyen Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, ticareti babasının yanında öğrendiğini dile getirdi.
 
    Ticaret açısından farklı şehirlere gitmenin avantajı olduğunu belirten Tamince, başarının ‘istemekle’ mümkün olabileceğini söyledi. Birçok yerde iş yaptıklarını ifade eden fakat Antalya’nın gönlünde farklı bir yere sahip olduğunu söyleyen Tamince, sözlerine şöyle devam etti:

“Genç yaştayken bir vesileyle Antalya’ya gittim, orada akrabalarım vardı. Orayı görünce bir daha ayrılmama kararı aldım. Antalya, benim için dünyanın en güzel kentidir.” Tamince, Türkiye’deki ekonomik hacmin büyük bir bölümünün İstanbul’da olduğunu, bu bakımdan daha ön planda olduğunu aktardı.
 
    Türkiye’nin turizm ivmesinden söz eden Fettah Tamince, Türkiye’yi ziyaret edenlerde ciddi bir değişiklik olduğunu söyledi. Önceleri Almanya’dan yoğun ziyaretçi gelirken şimdilerde ülkemize 40’a yakın ülkeden turist geldiğini kaydeden Tamince, 10 yıl öncesine göre bugün yabancı turistin 4 kat fazla para harcadığını söyledi. İstanbul’da halihazırda 3 tesis işlettiklerini, İstanbul’un Türkiye’nin iş anlamında kalbi olduğunu dile getiren Tamince, İstanbul’daki tesis sayısı için “10 tane olsa yeridir.” dedi.

 Rixos Grubu’nun 20 otele ulaştığını, 12 tane otelin de inşaat aşamasında olduğunu açıklayan Tamince, programın sonunda imzaladığı anı defterine 2015 yılına ilişkin hedeflerini yazdı.

Tamince, 2015 yılında 30 farklı ülkede faaliyet gösteren bir marka olmayı hedeflediklerini kaydetti. Tamince, “Vizyon, gerçekleştirilebiliyorsa vizyondur. Biz 2015 yılında grup olarak en az 30 ülkede faaliyette olan küresel bir oyuncu olma vizyonuyla çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde