Fettah Tamince’den ilginç Kleopatra Koyu açıklaması

Fettah Tamince’den ilginç Kleopatra Koyu açıklaması

Antalya Kemer’deki Kleopatra Koyu’nun ihaleyle kiralanmasında adı geçen Rixos Otellerinin sahibi Tamince’den açıklama geldi…

Fettah Tamince’den ilginç Kleopatra Koyu açıklaması
16px
24px
12.06.2018 05:14
ABONE OLgoogle

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Kleopatra Koyunu da içine alan Tekirova Tabiat Parkı, 30 Mayıs’ta yapılan ihaleyle üç firmanın oluşturduğu ortaklığa kiralandı.

Yıllığı 505 bin liradan kiralanan tabiat parkıyla ilgili ihaleyi, Sembol İnşaat ve Turizm şirketi ile Teknik Katı Atık ve Tekirova Kurumsal Turizm Otelcilik A.Ş.’nin oluşturduğu ortak girişim grubu kazandı.

Sembol İnşaat şirketi, Rixos Oteller zincirinin sahibi Fettah Tamince’nin de yöneticisi olduğu bir şirket olarak biliniyor.

 Konuyla ilgili haberlerin ardından bir açıklama yapan Rixos Otel, ihaleyi Tamince’nin şirketinin almadığını savundu.

İhaleyi yapan kurumun bağlı bulunduğu Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü yetkilisi ise ihaleyi kazanan firmaların arasında Sembol İnşaat firmasının bulunduğunu doğrularken firma sahibinin kim olduğu hakkında bir bilgilerinin bulunmadığını dile getirdi. Kleopatra Koyu Erdoğan’a aşık olan Fettah Tamince’nin oldu!

İhaleyi yapan kurumun yetkilisi, koyda 5 yıldızlı otel yapılmayacağını belirterek, yerel mimariye ve doğaya uyumlu olması planlanan konaklama ünitelerinin niteliğinin alanla ilgili imar planına göre şekilleneceğini kaydetti.

Kemer’e bağlı Tekirova Mahallesi’nde bulunan Kleopatra Koyu, bölgenin yapılaşmadan korunmuş son koylarından biri. Mehmet Ali Bükü olarak da anılan koy, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla Ocak 2015’te "A Tipi Mesire Yeri" ilan edildi.

Ağustos 2016’da 29 yıllığına ihaleye çıkarılan Kleopatra Koyunu kiralayan firma, mesire yerleriyle ilgili yönetmelik beklediği yapılaşmaya izin vermeyince teminatını yakarak sözleşmeyi imzalamadan geri çekildi.

2016’da cins değişikliği yapılan koy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı ilan edildi. Mesire yeri iken 109 dekar olan alanın büyüklüğü 120 dekara çıkarılırken adı da “Tekirova Tabiat Parkı” oldu.

Haziran 2017’de kiralanması için yeniden ihaleye çıkarılan Kleopatra Koyunu F.Ç adında bir işadamına ait şirket kiraladı. Ancak Bakanlık bir süre sonra rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etti.

SON İHALEYİ ÜÇLÜ GİRİŞİM GRUBU ALDI

Son geçtiğimiz 30 Mayıs’ta yeniden ihaleye çıkarılan Kleopatra Koyu, üç firmanın oluşturduğu ortak girişim grubuna kiralandı. İstanbul merkezli Teknik Katı Atık Yönetimi Tic. Ltd. Şti., İstanbul merkezli Tekirova Kurumsal Turizm Otelcilik Sanayi ve Tic. A.Ş. ile Sembol İnşaat Turizm A.Ş.’nin oluşturduğu ortak girişim grubu, Tekirova Tabiat Parkı’nda yasal mevzuatın öngördüğü çerçevede turizm faaliyeti yapabilecek.

FETTAH TAMİNCE’DEN AÇIKLAMA GELDİ: ‘İHALEDEN HABERİMİZ OLMADI’

Sembol İnşaat, Rixos Oteller zincirinin sahibi olan Fettah Tamince’nin de hissedarları arasında bulunduğu bir şirket olarak biliniyor. İhaleyle ilgili önceki gün yayınlanan haberimizde, Tekirova Tabiat Parkı’nın Tamince’nin şirketine kiralandığı iddiasına yer vermiştik. Konuyla ilgili bugün Rixos Otel yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Fettah Tamince’ye ait Sembol İnşaat ve turizm şirketinin, adı geçen ihaleden haberi olmadığı gibi ihaleyle ilgili bir teşebbüsü de olmamıştır. Bu noktada, ihaleyi alması gibi bir durum da söz konusu olamaz. Yapılan haber gerçekleri yansıtmamaktadır. Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda sorumlu gazeteciliğin de bir gereği olduğuna inandığımız duyarlılık ve hassasiyeti haber anlayışınıza yansıtacağınızdan kuşku duymuyoruz. Bu nedenle kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gerekli düzeltmelerin yapılmasını rica ediyoruz.”

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİSİ: ‘5 YILDIZLI OTEL YAPILMAYACAK’

Kamuoyunda tepkiyle karşılanan ihaleyle ilgili sorularımızı yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü yetkilisi ise kira bedelinin yıllık 505 bin lira olduğunu belirterek şunları dile getirdi:

“Tekirova Tabiat Parkı’nın gelişme planına göre Kemer Belediyesi ve yöredeki ilgi gruplarının ortak görüşleri doğrultusunda bu alan işletilecek. Ayrıca burada 5 yıldızlı otel yapılmayacak. Kesinlikle öyle bir şey yok. Gelişim planına göre yörenin tarihi ve doğal çevresiyle uyumlu, yöresel mimariyle bağlantılı ve tamamlayıcı nitelikte olacak. Bu yapılar yerel mimariyle ters düşmeyecek. Uygulamalarda yöresel mimari malzemesi kullanılacak, tabii ortamın bozulmaması için gerekli tedbirler alınmıştır.

TABİATA ZARAR VERİLMEYECEK, ÜCRETİNİ ÖDEYEN YARARLANACAK

Şu anda Türkiye’de 241 tane tabiat parkı var. Hepsinde uygulanan gelişim planına göre burası da şekillenecek. Bu planlar oluşturulurken de yöredeki kamu kurum ve kuruluşlarının fikirleri de alınır. Buraya tekneler yanaşıyor deniliyor ama bu teknelerin bıraktıkları pislikleri hiç demiyorlar. Bunlar da önlenecek, koy daha kontrollü olacak ve temiz tutulacak. Burası kesinlikle vatandaşa kapanmayacak. Herkese açık olacak. Herkes faaliyetini yapabilecek. Balığını tutabilecek, yüzecek, pikniğini yapabilecek. Konulan kurallara göre de ücret ödeyecek. Bunlar olmayacakmış gibi lanse edilmesi yanlış. Tabiata kesinlikle zarar verilmeyecek, her şey planlı, kontrollü olarak yapılacak.”

YAPILACAK TESİSLERİN NİTELİĞİ İMAR PLANINA GÖRE KESİNLEŞECEK

Tekirova Tabiat Parkı’nın bulunduğu alanla ilgili imar planının henüz hazırlanmadığını dile getiren yetkili, imar planı tamamlanmadan koyda bir yapılaşma olmasının mümkün olmadığını kaydeden yetkili, koyda yapılacak konaklamayla ilgili tesislerin niteliğinin ise imar planı yapılınca kesinlik kazanacağını dile getirdi.

“İHALEYİ KAZAN FİRMALAR ARASINDA SEMBOL İNŞAAT DA VAR”

İhaleyi kazanan şirketler arasında Sembol İnşaat’ın bulunduğunu doğrulayan yetkili, “Biz 20 tane ihale yaptık. İhaleye katılan firmaların kime ait olduğunu bilmemiz mümkün değil. İhalelerimiz şeffaftır ve koşulları taşıyan herkese açıktır. 2886 sayılı ihale kanununa uygun biçimde ihale yapılmıştır. Sembol İnşaat’ın ihaleyi alan firmalar arasında olduğu doğrudur. Ancak firmanın kime ait olduğunu bilmiyorum. Ben Fettah Tamince’yi tanımam. Adını ihaleyle ilgili haberde gördüm. Doğrudur. Olabilir” ifadelerini kullandı.

KOYU KİRALAYAN ÜÇ FİRMADAN İKİSİNİN YÖNETİCİSİ AYNI KİŞİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen ve “Erdoğan’ı tanıyınca aşık oldum” sözleriyle hafızalara kazınan Rixos Oteller zincirinin sahibi Fettah Tamince, kendisine ait Sembol İnşaatın ihaleyle ilgisi bulunmadığını açıkladı.

Ancak edindiğimiz bilgilere göre ihaleyi alan şirketler arasında bulunan Sembol İnşaat’ın da hissesi bulunurken diğer iki firmayla ilgili ise çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı.

2016’DA İSİM DEĞİŞTİRİP “TEKİROVA KURUMSAL” ADINI ALDI

İhaleyi kazanan firmalardan Teknik Katı Atık ve Tekirova Kurumsal Turizm Otelcilik A.Ş. aynı kişilere ait. 2012’de İstanbul Pendik’te Hasan Topaloğlu adlı inşaat yatırımcısı tarafından kurulan Goldin Otelcilik Turizm A.Ş., 14 Aralık 2016 tarihinde İstanbul 3. Noterliğine başvurarak unvan değişikliği talep etti. Aynı gün şirketin yeni ismi Tekirova Kurumsal Turizm Otelcilik Sanayi ve Tic. A.Ş. olarak tescil edildi.

Adı değiştirilen firmanın yeni yönetim kurulu başkanı Hasan Topaloğlu olurken, ikinci başkanlığına ise Mahmut Güçlü getirildi. Her iki şirketin yöneticilerinin de aynı isimlerden oluşurken, Teknik katı Atık firmasının 18 Ekim 2016 tarihinde faaliyet kapsamını genişleterek özel ve tüzel kişilere ait arsalar üzerinde otel motel, toplu konut, bina ve benzeri işleri yapma kararı alarak tescil ettirmesi dikkat çekiyor.

Yusuf Yavuz/OdaTV

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde