Fettah Tamince'den 2 Milyar Dolarlık imza

Fettah Tamince'den 2 Milyar Dolarlık imza

Dünya genelinde otelcilik ağını genişletmeyi planlayan Rixos, Körfez'deki otellerine bir yenisini daha ekliyor.

Fettah Tamince'den 2 Milyar Dolarlık imza
16px
24px
27.02.2012 08:14
ABONE OLgoogle

Rixos, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki 2 milyar dolarlık Mercan Adası'na inşa edilen Bab Al Bahr Oteli'nin işletmesini yapacak. 700 odalı otel, ekimde açılacak

Dünya genelinde otelcilik ağını genişletmeyi planlayan Rixos, Körfez'deki otellerine bir yenisini daha ekliyor. Kazakistan'dan Hıtvatistan'a Libya'dan Bahreyn'e yurtdışında 6 oteli bulunan Rixos şimdi de Birleşik Arap Emirlikleri'nde duble yapıyor. Rixos, Dubai'deki 261 odalı Rixos The Palm Dubai Oteli'nin ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük 3'üncü bölgesi Ras Al Khaimah'taki dev otelini ekliyor. Körfez'in en büyük serbest ticaret bölgesine sahip Ras Al Khaimah Emirliği, turizme büyük bütçeler ayırmaya başladı. Emirliğin son adımı ise Al Marjan, yani Mercan Adası projesi. Yaklaşık 2 milyar dolara mal olan Mercan Adası projesi 2.7 milyon metrekarelik bir alana kuruldu.

 

700 odası var

Villalardan ticaret merkezlerine kadar birçok projenin yer aldığı yapay adanın en önemli bölümü ise Bab Al Bahr Oteli.

'Denizin kapısı' anlamına gelen oteli Rixos yönetecek. Ras Al Khaimah Turizm Yatırımları ve Geliştirme Otoritesi Yöneticisi Victor Louis, golf sahalarından egzotik bahçelere kadar farklı bölümlere sahip 5 yıldızlı Bab Al Bahr Oteli'nin ekim ayında hizmete gireceğini söyledi. Louis, 700 odaya sahip devasa projenin ise Rixos tarafından işletileceğini kaydetti.

Kerim Ülker/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde