Fettah Tamince 2.3 Milyar Dolarlık projeye ortak arıyor

Fettah Tamince 2.3 Milyar Dolarlık projeye ortak arıyor

Fettah Tamince ve ortakları, projenin finansman ayağını çözemeyince yerli ve yabancı gruplarla ortaklık görüşmeleri başlamış

Fettah Tamince 2.3 Milyar Dolarlık projeye ortak arıyor
16px
24px
28.10.2014 06:30
ABONE OLgoogle
İstanbul'un tarihi bölgelerinden biri Haliç tersaneler bölgesidir. Tersanelerin birçoğu 80'lerin başında Tuzla'ya taşındı ama bu bölge halen tam olarak değerine kavuşamadı. İrili ufaklı tamirhaneler ve restoranların bulunduğu bölgeyi dönüştürecek projenin adı Haliç Port olarak biliniyor.

Haliç tersaneler bölgesinin yat limanına dönüştürülmesi için düzenlenen ihale geçen yıl Temmuz ayında gerçekleşti. Bölgeye değer katacak projelerden Haliç Port için ihalede nihai pazarlık aşamasında Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal OGG ile Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel OGG yarışmıştı.

Rixos Otelleri'nin de sahibi olan Fettah Tamince ve ortaklarının bulunduğu Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel Ortak Girişim Grubu ihaleyi 19. turda 1 milyar 346 milyon dolar artı KDV bedelle almıştı. İhaleyi aldığı ilk gün bölgeye 1 milyar doların üzerinde yatırım yapacaklarını söyleyen Fettah Tamince, yüzde 25 öz kaynak kullanacaklarını da belirtmişti.

Ancak öğrendiğimize göre Tamince ve ortakları, projenin finansman ayağını çözememişler. Bu nedenle de bir mesafe alınamamış. Bunun üzerine Tamince Haliç Port projesiyle ilgili ortak aramaya çıkmış. Yerli ve yabancı gruplarla ortaklık görüşmeleri başlamış.

Haliç Port Projesi kapsamında 250 dönümlük alanda 70'er yat kapasiteli iki yat limanı, 400'er oda kapasiteli iki tane beş yıldızlı otel, bin kişilik cami, AVM ve otopark inşa edilecek. İhaleyi olan grup bu yapıların yapımını dört yıllık sürede gerçekleştirmek zorunda. Yapım dönemi dahil yapıların 45 yıllık işletme süresi var.
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde