Fesli tanıtım için Who’s Next Türkiye’den özür diledi!

Fesli tanıtım için Who’s Next Türkiye’den özür diledi!

Paris'te düzenlenen dünyanın sayılı moda fuarlarından Who’s Next’te Türkiye'nin tanıtımı için açılan ve büyük tepki çeken stant için organizatör firmadan özür geldi.

Fesli tanıtım için Who’s Next Türkiye’den özür diledi!
16px
24px
06.07.2014 19:41
ABONE OLgoogle
Türkiye’nin 2013’te Fransa’ya 1,1 milyar dolarlık hazır giyim ihracatı gerçekleştirdiğini bildiren İHKİB Başkanı Yardımcısı Volkan Atik, “Geçen yıl tüm dünyadan 25 milyar dolarlık hazır giyim ithalatı yapan Fransa, Türk moda endüstrisi için çok önemli bir pazar. Onur konuğu olarak geldiğimiz Paris’ten, rekor ihracat artışının tohumlarını ekerek ayrıldık” dedi.
 
TEPKİ ÇEKEN GÖSTERİYİ PROTESTO ETTİK, ÖZÜR MEKTUBU GÖNDERDİLER

Fuar kapsamında düzenlenen ve büyük tepki çeken şova müdahale ederek kısa sürede sonlandırılmasını sağladıklarını vurgulayan Atik, “Tamamen İHKİB’in bilgisi dışında gerçekleştirilen enstalasyonu hiçbir şekilde kabul etmiyor ve protesto ediyoruz. Bunu fuar idaresine bildirdik. Onlar da hem İHKİB’e hem Ekonomi Bakanlığımıza özür mektubu gönderdiler” dedi.
 
Hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde moda endüstrisindeki yerini her geçen gün daha da güçlendiren Türkiye, dünyanın sayılı fuarlarından Who’s Next’e bu sezon “onur konuğu” olarak katıldı.

20. yılını kutlayan dünyanın en büyük hazır giyim ve aksesuar fuarı Who’s Next Paris’e İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonu ile katılan marka ve tasarımcılar, Türk yaratıcılığını tüm boyutlarıyla uluslararası moda sahnesine taşıdılar.

Türk firmaların her geçen yıl etkinliklerini artırdıkları Who’s Next Fuarı’nda elde edilen bu başarıda İHKİB’in moda ve tasarım ağırlıklı projelerinin uluslararası arenada yansımalarının önemli payı oldu.

Son yıllarda Paris, Londra, New York ve Milano gibi moda trendlerini belirleyen şehirlerle yan yana yürüdüklerini vurgulayan İHKİB Başkanı Yardımcısı Volkan Atik, bu yolculuğun önemli kilometre taşlarından biri olan Who’s Next’te Türkiye markasını öne çıkaran pek çok etkinliğe imza attıklarını ifade etti.
 
PARİS’E TÜRKİYE İMZASINI ATTIK…

“Kapalıçarşı’dan Türk mutfağına, Türk müziğinden poşet çay tasarımına, lokumdan memleketimizden esintiler taşıyan İstanbul Mağazası’na kadar çok renkli etkinlikler ile Türkiye farkındalığı yarattık” diyen Volkan Atik, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Markalarımız, tasarımcı arkadaşlarımız ve moda endüstrisinin temsilcisi olan bizler, büyük bir dönüşümün içerisindeyiz.

Hazır Giyim Sektöründe Tasarım, Trend ve Tanıtım Odaklı İşbirlikleri ile Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi projesi kapsamında bir araya gelen marka ve tasarımcılarımız hazırladıkları kapsül koleksiyonları ilk kez Who’s Next Fuarı’nda sergileyecekler. ‘Güçlü ve moda yaratan Türkiye’ algısını güçlendirerek yüksek katma değerli ihracatımızı daha da artıracağız.”

Fransa’ya 2013’te yüzde 8,8’lik artış ile Türkiye’den 1.1 milyar dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı yapıldığını ifade eden Atik, şunları söyledi:
 
GİDECEĞİMİZ UZUN BİR YOL VAR


“Almanya, İngiltere ve İspanya’nın ardından dördüncü  büyük ihracat pazarımız olan Fransa 2013’te 25 milyar dolar, Avrupa Birliği ise aynı yıl toplam 180 milyar dolarlık hazır giyim ithalatına imza attı. Bu nedenle hem Fransa’da hem de Avrupa’da gidebileceğimiz uzun bir yol olduğuna inanıyorum. Onur ülkesi olarak katıldığımız Who’s Next Fuarı veya benzer organizasyonlarda elde edeceğimiz bir dizi ayrıcalıklar, Türkiye markasına dolayısıyla ihracatımıza güç katacaktır. Onur konuğu olarak geldiğimiz Paris’ten, rekor ihracat artışının tohumlarını ekerek ayrılıyoruz.

Türkiye,  rakiplerine göre Avrupa pazarına daha yakın olma, hızlı moda üretebilme, küçük adetli siparişlere anında cevap verebilme gibi pek çok avantaja sahip. Euro bölgesindeki ekonomik sorunların aşılmasıyla hazır giyim ihracatımızın da hızlı bir şekilde artacağına inanıyorum.”
 
TEPKİ ÇEKEN ŞOVLA İHKİB’İN HİÇ BİR İLGİSİ YOKTUR…


Volkan Atik, bugün bazı yayın organlarında yer alan şovun hiçbir şekilde İHKİB ile ilgisinin bulunmadığını ve fuarın ortağı olmadıklarını vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:
“Onur konuğu olarak katıldığımız Who’s Next Fuarı’nın tamamında Türk kültürünü, geleneklerini  ortaya koyan titiz bir çalışma sergiledik. Dünyanın dört bir yanından katılımcılar, fuarın her bir noktasında Cumhuriyet Türkiye’sinin aydınlık yüzünü, tasarım ve üretim gücünü gördüler.
 
Ancak fuarın kapalı olduğu bir saatte bizimle uzak yakın ilgisi olmayan ve tamamen bilgimiz dışında söz konusu etkinlik düzenlendi. Arkadaşlarımız anında müdahale ederek, hiçbir şekilde onaylamadığımız gösterinin kısa sürede bitirilmesini sağladılar.  Anında fuar idaresine söz konusu gösteriyi kınadığımızı ve protesto ettiğimizi bildirdik. Fuara katılan firmalarımız olayı protesto ettiler. Hiçbir şekilde Türkiye’yi yansıtmayan şovun, aylar süren emeğimizin ve modern Türkiye vurgularımızın önüne geçmesini kabul etmiyoruz. Fuar idaresi de üzüntülerini paylaşarak hem bize hem Ekonomi Bakanlığı’na yönelik özür mektubu gönderdiler.  Bu mektubu da Türkiye kamuoyu ile paylaşıyoruz.”
 
50 MARKA VE TASARIMCI KATILDI


Fuara bu yıl Mehtap Elaidi, Gül Ağış, Çiğdem Akın, Maid in Love, Mehry Mu, Nej, Ece Gözen, Ark İstanbul gibi isimlerden oluşan yaklaşık 50 marka ve tasarımcı katıldı.
 
Who’s Next katılımcıları bu sezon “konuk ülke Türkiye” konsepti kapsamında Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi küratörlüğünde Türk tasarımcıların gerçekleştireceği “Istanbul Tales” sergisini, Selfestate mağazasının yaratıcıları Aslı ve Damla Kürklü’nün seçtiği ve İstanbul’da üretilen farklı tasarımların yer alacağı pop-up mağazayı, Midnight Express’in kurucuları Banu ve Daniela’nın seçtiği Türk ilham perilerinin sıra dışı dünyasını yansıtan sergiyi, Dice Kayek’in Victoria&Albert Museum’da sergilenen Istanbul Contrast projesinden parçaları keşfetme fırsatı buldular.
 
Fuarın geleneksel moda okulları yarışmasında da bu sezon son yılların en önemli tasarımcılarından Hüseyin Çağlayan’ın ilham verici dünyasını tema olarak belirlendi ve yarışmaya Türkiye’yi temsilen İstanbul Moda Akademisi öğrencileri tasarımlarıyla katıldılar. Türk çay markası Çaykuzi, sıradışı konseptiyle fuarın keşfedilmesi gereken adreslerinden biri olarak büyük ilgi topladı. İstanbul’un en gözde ikinci el mağazası Karaköy Junk, İstanbul’dan getirilen mobilya ve aksesuarlarla fuarın basın odasının dekorasyonunu üstlendi. İstanbul’da yer alan SekizIstanbul’un ortağı ve şefi, Türk şef Maksut Aşkar, yemek konusundaki sihirbazlığını Hall 3’ün girişinde yer alan pop-up restoran Neolokal ile Paris’e taşıdı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde