Ferrari’nin primi bavula bile yetmedi

Ferrari’nin primi bavula bile yetmedi

İtalyan Fiat bünyesindeki lüks spor otomobil markası Ferrari, 2013 yılında elde ettiği ticari başarılardan dolayı tüm çalışanlarına prim dağıttı.

Ferrari’nin primi bavula bile yetmedi
16px
24px
15.04.2014 08:52
ABONE OLgoogle
2013 yılında 6922 Otomobil üreten Ferrari, 2012 yılına göre banttan 400 araç eksik indirse de gelirini yüzde 5 artırarak 2.3 milyar euro’ya taşıdı. Şirketin kârı ise yüzde 8 artış gösterdi.

Porsche 2’ye katladı

Bu nedenle Ferrari her çalışanına elde edilen finansal sonuçlar ve kalite seviyesinden dolayı 4096 euro prim verdi. Bu da şirkete yeni girmiş bir çalışanın yıllık maaşının yaklaşık 5’te birine denk.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, en ucuz Ferrari California’nın fiyatının yaklaşık 183 bin euro olduğunu hatırlatarak, çalışanların aldıkları primle Ferrari marka deri bavul seti bile alamayacağını çünkü bavul setinin 4680 euro tuttuğunu yazdı.   

3 bin civarı çalışanı bulunan Ferrari’nin Başkanı Luca Cordero di Montezemolo ise yılda 5.5 milyon euro kazanıyor. Öte yandan Alman spor otomobil markası Porsche ise çalışanlarına 8 biner euro prim verdi.

Bu arada CNNMoney Ferrari’nin 3 yıllık bir prim planı uyarınca her çalışana ayrıca 3 ek maaş ödeme yaptığını da yazdı. Ferrari’nin marka değeri yaklaşık 4 milyar dolar seviyesinde hesaplanıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde