Ferit Şahenk'ten yeni atak! Nusr-Et, Avrupa yolcusu

Ferit Şahenk'ten yeni atak! Nusr-Et, Avrupa yolcusu

Ferit Şahenk, başkent Zagrep’te yönettiği restoran zincirleri Nusr-Et ve Zuma için yeni şube arayışı içinde.

Ferit Şahenk'ten yeni atak! Nusr-Et, Avrupa yolcusu
16px
24px
15.08.2016 11:16
ABONE OLgoogle
Dağılan Yugoslavya’nın Sırbistan’dan sonra en önemli ikinci ekonomisi olan Hırvatistan’da turizm öne çıkıyor. Bilindiği gibi bu ülkede en büyük “Türk yatırımcı” denildiğinde, ilk akla gelen Doğuş Grubu.

Doğuş’un Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk için ülkedeki en önemli yabancı yatırımcı desek yeridir aslında. Zira son 7 yılda ülkedeki toplam yatırımlarının tutarı 350 milyon euroya ulaşmış durumda. Yani 1 milyar liranın üzerinde.

Ülkedeki en önemli yat limanlarını yöneten ve adeta Adriyatik’in çıkış kapısı haline gelen Doğuş, şimdilerde ise biraz da eğlence, otel ve gıdaya yönelmiş durumda.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Doğuş Grubu, Hırvatistan’ın en önemli eğlence merkezlerinden birini görkemli bir partiyle açtı.

Gruba ait D- Marin Dalmacija adlı yat limanındaki yaklaşık 2 bin metrekarelik Portus Beach Club, Hırvat sosyetesini buluşturdu.

Real Madrid’in Hırvat yıldızı Luka Modric, efsanevi futbolcular Jarni, Todoriç, Suker’in yanı sıra üst düzey devlet görevlileri ile sanatçılar bu açılışta bir araya geldi.

Açılışın mönüsünü ise Doğuş’un ortak olduğu Nusr-Et üstlendi. Geçen yıl da bu ülkedeki organizasyonlara katılan Nusr-Et’in Avrupa için hazırlık yaptığı ve ilk olarak Hırvatistan’a gireceği konuşuluyor.

Edindiğimiz bilgilere göre Ferit Şahenk, başkent Zagrep’te yönettiği restoran zincirleri Nusr-Et ve Zuma için yeni şube arayışı içinde. Hatırlatmakta fayda var. Nusr-Et’in Türkiye dışındaki tek şubesi Dubai’de.

Kerim Ülker/Dünya
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde