Ferit Şahenk'ten kârlı satış

Ferit Şahenk'ten kârlı satış

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in, 2016'da 180 milyon euroya satın aldığı İspanya'nın başkenti Madrid'deki Hotel Magna Villa'yı 210 milyon euroya satmak için son aşamaya geldiği belirtildi.

Ferit Şahenk'ten kârlı satış
16px
24px
26.11.2018 21:56
ABONE OLgoogle

Dünya gazetesinde Kerim Ülker, içine girdiği ekonomik kriz nedeniyle bir süre önce borçlarını yeniden yapılandırmaya giden Doğuş Grubu'nun sıkıntıyı aşmak için varlık satmaya devam ettiğini yazdı.

Şirketin Madrid'deki oteli Hotel Magna Villa'yı samak için Meksikalı gayrimenkul şirketi RLH Properties ile görüşmeleri tamamlamak üzere olduğunu yazan Ülker, ''Borsaya açıklamada bulunan RLH, bağlayıcı anlaşmanın henüz imzalanmadığını ancak Hotel Villa Magna'nın şu andaki sahipleri olan Ferit Şahenk ile özel olarak müzakerede olduklarını bildirdi.'' ifadelerini kullandı. 

Yazıda, Şahenk'in 2016'da 180 milyon euroya aldığı oteli 210 milyon euroya satmak için imza aşamasına geldiği kaydedildi.

KREDİ NOTU B-‘YE DÜŞMÜŞTÜ

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Standard&Poors (S&P), 9 Ekim’de Doğuş Holding’in kredi notunu B’den B-‘ye indirmişti.

Gerekçe olarak 725 milyon Euro ve yatırım yaptığı şirketlerin 1.6 milyar Euro’luk refinansman anlaşmalarının henüz imzalanmamış olmasını göstermişti.  Ferit Şahenk’ten 3 yılda 2 milyar euroluk otel yatırımı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde