Ferit Şahenk'ten 50 Bin TL'lik şirkete 50 milyon euroluk satış

Ferit Şahenk'ten 50 Bin TL'lik şirkete 50 milyon euroluk satış

İstanbul Maçka'daki tarihi Park Hyatt oteli kime satılıyor?

Ferit Şahenk'ten 50 Bin TL'lik şirkete 50 milyon euroluk satış
16px
24px
20.03.2019 10:45
ABONE OLgoogle

Doğuş Holding, Park Hyatt'ı Nusret Gökçe'nin şubat ayında 50 bin lira sermaye ile kurduğu Nusret Yatırım A.Ş.'ye devretti. Karar Rekabet Kurulu tarafından onaylandı

Rekabet Kurulunca, Doğuş Holding AŞ’nin kontrolündeki Arena Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri’nin tüm paylarının Nusret Turizm Yatırım AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Para Dergisi'nde pazar günü yazılan kulis gerçek oldu, Nusret, Şahenk’in otelini satın aldıi

Nusr-Et Steakhouse’nin kurucusu Nusret Gökçe’nin hayat hikayesi çok ilginç. Sıfırdan zirveye tırmanışın en somut örneklerinden biri. Gökçe, Erzurum’da maden işçisi bir babanın beş çocuğundan biri olarak dünyaya gelmiş.

Meslek hayatına İstanbul’da bir kasap çırağı olarak başlayan Gökçe, ilk kasap restoran konseptli mekanını 2007’de açtı. Sonrasında Arjantin, ABD, Japonya gibi ülkelere giderek bu işi daha iyi nasıl yapabilirim diye araştırdı. Ortağı Mithat Erdem ile birlikte Nusr-Et’i kurdu. Etiler’deki Nusr-Et o kadar popüler hale geldi ki bu sektöre yatırım yapmaya başlayan ve Nusr-Et’in de müdavimlerinden olan Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk ortaklık teklifinde bulundu. 2011 sonunda bu ortaklık gerçekleşti.  

Ortaklık sonrasında hızlı bir büyüme süreci başladı. Atağa kalkan Nusr-Et, artık sadece İstanbul’da değil Ankara, Bodrum, Dubai, Abudabi, Doha, Miami, New York’ta şubeleri olan bir steakhouse zinciri. Nusret Gökçe tuzlama hareketiyle dünya çapında üne kavuştu ve sosyal medya fenomeni oldu.

Buraya kadar yazdıklarımız herkesin bildiği bilgiler. Gelelim kulisimize... Nusret Gökçe şimdi yeni bir sektöre adım atıyor. Geçen ay Nusret Turizm Yatırımları A.Ş. unvanıyla yepyeni bir şirket kuruluşu yaptı. Bu şirkette ortak filan da yok.

Yüzde 100 sermaye kendisine ait. Yeni şirketiyle turizm sektörüne giriş yapıyor. Sıkı durun bundan sonra vereceğimiz haber daha önemli. Peki, Nusret Gökçe bu şirket ile ne yapacak? Öğrendiğimize göre, Doğuş Holding’in Nişantaşı’ndaki Park Hyatt Oteli’ni satın aldı. Yani ortağı Ferit Şahenk’in otelini aldı. Gökçe, otelin binasına yatırım yapmış. Otelin işletmesini Hyatt sürdürecekmiş.

50 BİN TL’LİK ŞİRKETE 50 MİLYON EUROLUK SATIŞ

Doğuş ve Singapurlu Temasek’in Dream markası altında Nusr-Et lokantalarını işleten Nusret Gökçe turizm işine girdi. Ferit Şahenk, bir otelini daha satıyor

Gökçe yaklaşık 50 milyon euro (310 milyon TL) ödeyerek İstanbul Maçka’da bulunan Park Hyatt oteli satın aldı. Gökçe’nin yeni kurduğu şirket şubat ayında 50 bin lira sermaye ile kuruldu.

Nusret Gökçe’nin satın aldığı Arena Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri, Doğuş Grubu’na ait. Bu firma çatısı altında D Otel Göcek ve Reina gibi işletmeler de bulunuyor fakat satış işlemi tamamen sona ermeden önce bu işletmeler Arena Turizm’in bünyesinden ayrılacak. Yani Nusret Gökçe sadece Park Hyatt Oteli satın almış oldu.

”ŞİRKET BİR AY ÖNCE KURULDU”

Nusret Turizm Yatırım AŞ’nin Operasyon Sorumlusu Ahmet Kılıç yaptığı açıklamada turizm şirketinin bir ay önce kurulduğunu söyleyerek Hyatt otelin binasının satın alma işleminden önce Nusret Gökçe tarafından çok beğenildiğini söyledi. Kılıç, “Nusret Bey artık otelciliğe giriş yaptı. Otelin satın alınması için Doğuş Grubu ile 50 milyon euroya anlaşıldı. Satış işlemi 10 gün içerisinde gerçekleşecek” diye konuştu.   

Otel binası 1922 yılında, Türkiye'ye demiryolu müteahhitliği yapmak için gelen zengin tüccar Vincenzo Caivano tarafından yaptırıldı.  Otelini satan Ferit Şahenk hangi dev limana teklif verdi?

2018 Aralık ayında döviz karşılığı 25.2 milyar TL'lik borcun büyük bir bölümü bankalarca yeniden yapılandırılan Doğuş Holding, uzun süre konaklama sektörüne ciddi yaptırımlar yapmıştı ancak bir süredir söz konusu yatırımlarının bazılarını elden çıkarmaya başlamıştı. 

Son olarak kasım ayında Madrid'de bulunan Villa Magna otelini 210 milyon euro'ya Meksikalılara satan Doğuş Holding'in diğer otelleri de değerlendirdiği belirtiliyordu.

Bloomberg'in ocak ayında ismini saklı tuttuğu kaynaklara dayandırdığı habere göre, Ferit Şahenk'in satmayı düşündüğü oteller arasında İtalya'daki tarihi Capri Palace ve Aldrovandi Villa Borghese'nin yanı sıra Hyatt da bulunuyordu.

Sözcü/Habertürk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde