Ferit Şahenk ne şirketi kurdu?

Ferit Şahenk ne şirketi kurdu?

Ferit Şahenk, Doğuş Sportif Faaliyetler adlı bir şirket kurdu, şirketin yönetimine de İbrahim Kutluay'ı aldı.

Ferit Şahenk ne şirketi kurdu?
16px
24px
30.04.2013 06:28
ABONE OLgoogle

Ferit Şahenk, spor okulları açmak için Doğuş Sportif Faaliyetler adlı bir şirket kurdu. Şirketin yönetimine de eski basketbolcu İbrahim Kutluay'ı aldı.

Uluslararası spor ve eğlence şirketi IMG ile kurduğu ortaklık sonrasında spor okulları açmak için kolları sıvayan Ferit Şahenk, bunun için Doğuş Sportif Faaliyetler adlı bir şirket kurdu.

Wall Street Journal Türkiye'den Ayşegül Akyarlı Güven'in haberine göre, Şirketin Yönetimine de eski basketbolcu İbrahim Kutluay'ı aldı. 10 milyon TL sermayesi olan şirketin konusu ise "Türk sporunun gelişmesi için spor faaliyetlerinde bulunmak" olarak geçiyor. İbrahim Kutluay zaten Doğuş Holding kanallarından NTV'de spor yorumcusu olarak çalışıyor.

SPOR OKULU İLK PROJE

Spor okulları açmak aslında, IMG ve Doğuş'un Türkiye'de kurdukları ortak girişimin ilk açıkladığı projede. 1 yıl önce yeni kurulan şirkletin imza töreninde "Bu ortaklık sözleşmesi kapsamında, Türkiye'nin her bölgesinden dünya çapında sporcular yetiştirilmesi konusunda profesyonel bir ekip ile tam teçhizatlı bir spor okulu kurmayı hedefliyoruz" diyen Şahenk, bunun için harekete geçmiş durumda. Şahenk'in Florada'da 400 dönüm alan içerisinde bir spor okulu olan IMG'nin tecrübesini şimdi Türkiye'ye taşımaya hazırlandığı ifade ediliyor. IMG'nin içerisinde okuldan otele birçok farklı kompleks yer alıyor. 

5 FARKLI MARKA ALDI 

30'dan fazla ülkede 3 bine yakın çalışanıyla spor, medya ve moda alanında faaliyet gösteren IMG, düğnyada birçok Fashion Week'In düzenleyicisi konumunda. IMG, son düzenlenen İstanbul Fashion Week'te de aynı rolü oynadı. Hatta şirketin İstanbul Fashion Week'e isim sponsoru olan Merceses için de aracı olduğu söyleniyor. 

İbrahim Kutluay ise okul konusunda deneyimli. Kendi adını taşıyan İbrahim Kutluay basketbol akademi ile 2001 yılından beri sektörde faaliyet gösteriyor. 2009 yılında profesyonel basketbol hayatına devam eden Kutluay, bugüne kadar, kış ve yaz basketbol eğitim programlarında 3 bin 500 ve yaz basketbol kamplarında 2 bin 500 olmak üzere, yaklaşık 6 bin sporcu yetiştirmiş. 

Bu arada Doğuş Grubu şirketi kurduktan hemen sonra birkaç markayı almak için Patent Enstitüsüne başvurdu. Bu markalar arasında Doğuş Spor, Doğuş Spor Kulübü, Doğuş Sportif, Doğuş Sportif Faaliyetleri ve Doğuş Sportif Kulübü yern aldı. Doğuş Grubu, yeni kurulan bu şirket konusunda herhangi bir açıklama yapmazken İbrahim Kutluay'a ulaşılamadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde