Ferit Şahenk dünyaca ünlü oteli satın aldı

Ferit Şahenk dünyaca ünlü oteli satın aldı

Doğuş Grubu’na ait D-Marine İnvestments Holding ve Yunan Costa Navarino Messinia Turizm İşletmeleri'nden oluşan konsorsiyum Yunansitan'ın başkenti Atina'da bulunan Hilton Oteli'ni satın aldı

Ferit Şahenk dünyaca ünlü oteli satın aldı
16px
24px
08.08.2016 12:10
ABONE OLgoogle
Yunanistan’da turizm alanındaki yatırımlarını sürdüren Doğuş Grubu, başkent Atina’daki Hilton Oteli'ni satın alıyor.

İon Otelcilik İşletmeleri’ne ait olan ancak, hisselerinin yüzde 97,3’ünü Yunan Alpha Bank’ın elinde bulundurduğu Hilton Oteli'nin satışıyla ilgili teklif mektuplarının açıldı ve yapılan değerlendirme sonucunda en yüksek fiyatı veren Doğuş Grubu’na ait D-Marine İnvestments Holding B.V ve Yunan Costa Navarino Messinia Turizm İşletmeleri A.E’den (TEMES) oluşan konsorsiyumun tercih edildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, ihaleyi gerçekleştiren ilgili bankanın sonuç raporunun ardından satış işleminin tamamlanması için Alpha Bank ile yatırımcı konsorsiyum arasındaki özel görüşmelerin başlatıldığı bildirildi.

Avrupa Birliği, Yunanistan’a olan mali yardımı kapsamında ön koşul olarak Yunan bankalarının bankacılık faaliyetlerinin dışındaki tüm faaliyetlerini sonlandırmalarını istemişti.



ŞAHENK'İN "KOMŞU ZİYARETİ" SÜRÜYOR

Ferit Şahenk liderliğindeki Doğuş Grubu, daha önce başkent Atina'nın da içerisinde bulunduğu Attiki bölgesinde en görkemli turistik tesis “Astir Palace Resort Vuliagmeni”yi ve Atina’nın ünlü Flisvos Marinası'nın yüzde 50 hisselerini satın almıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde