Ferit Şahenk'den kârlı satış, 35 milyon dolara aldı, 103 milyon dolara kime sattı?

Ferit Şahenk'den kârlı satış, 35 milyon dolara aldı, 103 milyon dolara kime sattı?

Garanti Bankası'ndaki yüzde 9.95'lik payını İspanyol ortağı BBVA'ya 3.3 milyar liraya satan Ferit Şahenk, dünyaca ünlü moda devi Tommy Hilfiger ile ortak olmuştu.

Ferit Şahenk'den kârlı satış, 35 milyon dolara aldı, 103 milyon dolara kime sattı?
16px
24px
13.02.2019 12:09
ABONE OLgoogle

Şahenk ile Hilfiger, Miami South Beach'in klasik oteli The Raleigh'i satın almıştı. Ortaklar, bu ilk yatırımları için 35 milyon dolar ödemişti.

Doğuş Grubu, modacı Tommy Hilfiger'la Miami'de ortak olduğu The Raleigh otelini 103 milyon dolara sattı. Irma kasırgasından beri kapalı olan otelin yenilenip hizmete açılması bekleniyordu. Ancak ortakların cazip teklif karşısında “hayır” diyemediği öğrenildi.

MİCHAEL SHVO VE SERDAR BİLGİLİ SATIN ALDI

Otelin yeni sahipleri ise yine Türk-Amerikan ortaklığı. İsrail asıllı emlak yatırımcısı Michael Shvo ve Serdar Bilgili.  Serdar Bilgili de Amerika'dan iki ev birden aldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın emlak sektöründe rakibi olan Michael Shvo, 2009 yılında İstanbul'a geldi. Gittiği bir mekanda Türk güzeli Seren Ceylan’la tanıştı. İkilinin gönlünü ise ünlü işadamı Serdar Bilgili yapmıştı. Bilgili, çiftin kısa sürede evlenmesini sağladı.  

İKİNCİ YATIRIM OLDU

The Raleigh oteli, Shvo ve Bilgili’nin birlikte yaptığı ikinci yatırım oldu. Bilgili Grubu, Manhattan 5. Cadde’deki Gucci binası yatırımından 6 ay sonra, Tommy Hilfiger ve Doğuş Holding’in sahibi olduğu Miami’nin ünlü oteli Raleigh Otel’i de 103 milyon dolar karşılığında satın almış oldu.

Bilgili Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, South Beach’teki art deco tasarımının eşsiz bir örneği olan ve 1947 yılında LIFE dergisi tarafından “Amerika’nın en güzel havuzu” seçilen havuzuyla ünlü olan oteli satın almaktan mutluluk duyduklarını açıkladı.

Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili “Amerika’da yaptığımız ikinci yatırımımız dolayısıyla Deutsche Finance ve SHVO ile olan ortaklığımızı pekiştirdiğimiz için oldukça heyecanlıyız. New York’taki ilk binamızı satın almamızdan sadece 6 ay sonra böylesine bir yatırım sürecini daha sonlandırarak, önemli bir başarı sağladık. Türkiye’deki ekibimizle birlikte sadece ülkemizde değil, uluslararası gayrimenkul piyasasında da özel projeler geliştirmeye devam ederek, bu sektörün önde gelen şirketleri arasına katılacağız.” dedi. 

İkili bir süre önce de New York'un 5. Caddesi'ndeki 685 Fifth Avenue binasının ofis katlarını satın almıştı. 135 milyon dolarlık yatırımı ortaklar nakit ödedi.

Doğuş Grubu'nun bir süredir elindeki malları çıkardığı, hatta Ferit Şahenk'in şahsi mallarını bile sattığı biliniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde