Ferit Şahenk Türk Telekom'la mı ilgileniyor?

Ferit Şahenk Türk Telekom'la mı ilgileniyor?

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk hangisi olursa olsun büyük telekom şirketlerinden birisinde ana hissedar olmak istediği konuşuluyor

Ferit Şahenk Türk Telekom'la mı ilgileniyor?
16px
24px
24.10.2016 08:53
ABONE OLgoogle

Haftalık ekonomi dergisi Para'ya göre Ferit Şahenk, Türk Telekom ile ilgileniyor. 

TürkTelekom'un Lübnanlı ortağı Oger Telekom'un şirketi Otas'ın bankalara olan 290 milyon dolarlık kredi taksitini ödeyemediği haberinin etkisi soğumadan şimdi de kulislere "eski" bir yeni haber düştü.

Uzun yıllardır Telekom sektörüne yönelik ilgisi olduğu bilinen Doğuş Holdingin çok büyük bir atak yapmak istediği konuşuluyor.

Kredisini ödeyemeyen Türk Telekom'un patronu ortak arıyor

Para dergisinde yer alan habere göre geçtiğimiz aylarda Doğuş Holding ilk olarak Vodafone ile ilgilenmiş.

Daha sonra ilgisi Turkcell'e yönelmiş. Hatta Turkcell'in Rus ortağı Alfa Telecom ile görüşmeler bile yapılmış. Şimdi de ibre Türk Telekom'a çevrilmiş.

Şok! Türk Telekom'un sahibi kredisini ödeyemedi

Oger Telekom ve onun büyük ortağı Saudi Telekom ödeme güçlüğü yaşamaları nedeniyle Şahenk'in hedef tahtasına yerleşmiş.

Hatırlanacağı üzere Doğuş Holding 2014'ün sonunda Garanti Bankası'ndaki yüzde 15'e yakın hissesini yine yaklaşık 5.5 milyar dolara bankanın büyük ortağı İspanyol BBVA'ya satmıştı. 

 O zamandan bu yana yeme içme, otelcilik ve marina sektörlerine bir dizi yatırım yapan Holding'in kasası sağlam ve anlaşılan gözü çok daha büyük bir balığın peşinde.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde