Ferit Şahenk, Garanti Bankası'ndaki hisseleri 3.3 Milyara sattı

Ferit Şahenk, Garanti Bankası'ndaki hisseleri 3.3 Milyara sattı

Garanti Bankası’nın yüzde 9.95’inin BBVA’ya satışı için anlaştı. 3.3 milyar TL ödeyecek olan BBVA’nın bankadaki payı yüzde 49.85’e yükselecek.

Ferit Şahenk, Garanti Bankası'ndaki hisseleri 3.3 Milyara sattı
16px
24px
21.02.2017 20:08
ABONE OLgoogle

İspanyol BBVA Garanti'nin Doğuş'ta kalan yüzde 9,95'ini daha aldı. İspanyol BBVA'nın Garanti Bankası'ndaki payı yüzde 49,85'e yükseldi, Doğuş'un payı yüzde 0,05'e düştü.

İspanyol bankacılık devi BBVA, Garanti Bankası'nın Doğuş Grubu'nda kalan yüzde 10 payının yüzde 9,95'ini satın alarak Banka'daki toplam payını yüzde 49,85'e yükseltmek için anlaşma sağladı.

Resmi onay ve Genel Kurul kabullerinin sağlanmasıyla birlikte devrin 2017'nin ilk yarısı içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

DOĞUŞ'UN HİSSESİ SEMBOLİK, BAŞKAN FERİT ŞAHENK

Bu satışla birlikte Doğuş Grubu'nun Garanti Bankası'ndaki payı yüzde 0,05'e düşüyor. Satış anlaşmasına konu paylar, Doğuş Holding ve Doğuş Araştırma Geliştirme'nin paylarını kapsıyor. Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini ise Ferit Şahenk sürdürmeye devam edecek.

ANLAŞMA FİYATI PİYASANIN ALTINDA

BBVA'nın Garanti Bankası'nın 417 milyon 900 bin adet hissesi için Doğuş Grubu'na ödeyeceği fiyat ise pay başına 7,95 TL'den 3 milyar 332 milyon 305 bin TL. Garanti Bankası'ının Salı günü kapanış fiyatı ise 9,02TL'ydi. Buna göre F/DD rasyosu 0,94 oldu ve piyasaya göre yüzde 12 iskontolu.

2014'TEKİ SATIN ALMA 8,9 TL'DENDİ

Kasım 2014'te imzalanan ve Temmuz 2015'te gerçekleşen önceki satın almada ise BBVA, Garanti Bankası'nın yüzde 14,89'u için Doğuş Grubu'na pay başına temettü dahil 8,9 TL'den ödeme yapmıştı.
 


Garanti Bankası BBVA'ya 1 Milyar Euro zarar yazdırdı

FERİT ŞAHENK'TEN AÇIKLAMA

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk: “BBVA ile 2011 yılında başlayan güçlü ortaklığımız sonucunda başta ülkemiz ekonomisi olmak üzere bankacılık anlamında çok başarılı işler gerçekleştirdik. Grubumuzun ve BBVA’in uyumlu birlikteliğinin sonucu olarak gücünü her geçen gün perçinleyen Garanti Bankası, bu işlemle beraber Türk ekonomisine hizmet etmeye ve katkıda bulunmaya devam edecektir” dedi.

Sözlerine devam eden Şahenk şunları söyledi: “BBVA’in bu satın almayı yapmak istemesindeki en önemli vurgu Türkiye ekonomisine ve Türk bankacılık sektörüne duyulan güvendir. Ortaklarımız Türkiye’de önemli bir bankacılık potansiyeli görmekte ve bu potansiyeli gerçekleştirmek istemektedir. Doğuş Grubu olarak Türk ekonomisine bu önemli yabancı yatırımın girmesine vesile olmaktan onur duyuyoruz. BBVA ile ahenkli beraberliğimizi kendilerine ev sahipliği yaparak sürdüreceğiz.”

Şahenk sözlerini şöyle bitirdi: “Doğuş Grubu olarak, yarım asrı aşan süreçte tüm yatırımlarımızda stratejimizi ülkemize değer katmak üzere şekillendirdik. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürdüğümüz sektörlerde ekonomimize güç ve değer katacak, istihdama katkıda bulunacak adımlarla ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde