Ferit Şahenk Fenerbahçe başkanı olacak mı?

Ferit Şahenk Fenerbahçe başkanı olacak mı?

Nihat Özdemir, Ali Koç, Vefa Küçük, Mehmet Ali Aydınlar ve Ferit Şahenk'ten birinin başkanlık koltuğuna oturması bekleniyor.

Ferit Şahenk Fenerbahçe başkanı olacak mı?
16px
24px
31.08.2013 12:33
ABONE OLgoogle

2 Kasım'da yapılacak seçimlerde Aziz Yıldırım son anda aday olmazsa Nihat Özdemir, Ali Koç, Vefa Küçük, Mehmet Ali Aydınlar ve Ferit Şahenk'ten birinin başkanlık koltuğuna oturması bekleniyor

Fenerbahçe'de 2 Kasım tarihinde yapılacak olağanüstü kongre öncesi başkan Aziz Yıldırım'dan sonra göreve gelmesi beklenen başkan adayları da belli olmaya başladı. 1998 yılından bu yana Fenerbahçe'de başkanlık görevini üstlenen Aziz Yıldırım, kongrede yeniden aday olmazsa koltuk için 5 önemli ismin adı geçiyor. Daha önce Aziz Yıldırım yönetimlerinde görev alan Nihat Özdemir ile Ali Koç'un yanı sıra eski yöneticiler Vefa Küçük, Mehmet Ali Aydınlar ile birlikte iş adamı Ferit Şahenk'in adları başkanlık için geçiyor.

Camianın büyük çoğunluğunun da destek verdiği Nihat Özdemir, adaylar arasında Yıldırım'dan sonra göreve gelmesi beklenen en güçlü isimlerden biri. Daha önce 'Ben Fenerbahçe defterini kapadım' açıklaması yapan Nihat Özdemir, Aziz Yıldırım dönemlerinde uzun süre yöneticilik ve ikinci başkanlık görevlerinde bulundu. Ailesi tarafından Fenerbahçe Başkanlığı'na izin verilen Ali Koç ise koltuk için düşünülen diğer isim. Koç, daha önce Aziz Yıldırım yönetiminde asbaşkanlık görevlerinde bulundu.

Fenerbahçe'de şike sürecinde en çok tartışılan Futbol Federasyonu eski başkanlarından Mehmet Ali Aydınlar ise 'Şu anda başkanlığa adayım demiyorum; bekliyorum' açıklaması yaptı. Daha önce yöneticilik yapan, voleybolda F.Bahçe Acıbadem'e büyük başarılar kazandıran Aydınlar için camiadan yoğun baskı var. 1998'de Aziz Yıldırım'a karşı bir oyla başkanlığı kaybeden Vefa Küçük de Fenerbahçe'de başkanlığa düşünülen isimlerden biri. Şu anda yönetici olmasa da aktif olarak Fenerbahçe AŞ'de bağımsız yönetici. İş adamı Ferit Şahenk'in de yaşanan süreçte nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor. Bu arada eski yöneticilerden Sadettin Saran, başkanlık için kendisine büyük teveccüh olduğunu belirterek, 'İnşallah kısmet olursa aday olacağım' açıklamasını yaptı.

Ceza için yeterli delillere sahiptik

UEFA'nın bir ve iki numarası Başkan Michel Platini ve Genel Sekreter Gianni İnfantino, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa kupalarından men cezalarının onanmasını değerlendirdi. Monaco'daki brifingte konuşan Platini, 'UEFA olarak şike sorunu büyük mücadele veriyoruz. Fenerbahçe için Türk yargısından her türlü belge, evrak bize ulaştı. Bu belgeleri en ince detayına kadar inceledik. İlgili bölüm incelemeler sonrasında Fenerbahçe'nin ceza almasına karar verdi ve bu karar onaylandı. Ardından Fenerbahçe CAS'a itiraz etti ama CAS da cezayı onayladı. Bizim Fenerbahçe'ye karşı bir tavrımız olamaz. UEFA'ya ulaşan belgeler, Türk makamlarından ve resmi. Bu nedenle gelen resmi evraklar neyi belgelediyse kararlar da o doğrultuda verilmiştir' derken aynı brifingte İnfantino da 'UEFA, Türk takımlarını Avrupa'dan men etmek için yeterli delile sahipti' değerlendirmesini yaptı.

Kupayı kimse alamaz

CAS'ın cezayı onamasının ardından F.Bahçeli yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve Deniz Tolga Aytöre bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aytöre ve Mosturoğlu içeride ve dışarıda hunharca yargılandıklarını, bu dava 10 yıl sürse bile sonunda aklanacaklarını söylediler. UEFA ile TFF arasında F.Bahçe'nin alacağı ceza konusunda pazarlıklar yapıldığını ileri süren yöneticiler, Mehmet Ali Aydınlar yönetimini de suçladılar. Yöneticiler, Şenes Erzik'in söyledikleri konusunda önemli bir iddia ortaya atarlarken, şampiyonluk kupası için de 'O kupayı kimse alamaz' dediler. Hillsborough olayında Liverpool'un yıllar sonra aklandığına dikkat çeken yöneticiler, 'Liverpool'un davası 10 yıl sürdü. Sonunda İngiliz hükümeti Liverpool'dan özür diledi. Liverpool ve Juventus'un aklandığı gibi biz de aklanacağız'.ifadelerini kullandılar.

Krasiç Bastia'ya kiralandı Holmen'in lisansı çıktı

Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen Milos Krasiç, sezon sonuna kadar Fransa'nın Bastia Kulübü'ne kiralandı. Sırp oyuncunun ayrılmasıyla birlikte yabancı kontenjanı nedeniyle lisans çıkarılmayan Samuel Holmen'e yer açıldı. Lisansı çıkarılan İsveçli oyuncu bu gelişmenin ardından Sivas maçı kadrosuna alındı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde