Ferit Şahenk Etiler'e yeni marka getiriyor

Ferit Şahenk Etiler'e yeni marka getiriyor

İstanbul’un en önemli yeme-içme merkezlerinden Etiler Nispetiye Caddesi’nde Doğuş Grubu’na ait D.ream markalarının sayısı artıyor.

Ferit Şahenk Etiler'e yeni marka getiriyor
16px
24px
27.06.2016 04:36
ABONE OLgoogle
Aylık restoran kiralarının 40-50 bin doları bulduğu İstanbul’un en önemli yeme-içme merkezlerinden Etiler Nispetiye Caddesi’nde Doğuş Grubu’na ait D.ream markalarının sayısı artıyor. Bu cadde üzerinde 7 restoranı ile hizmet veren D.ream, son olarak Bigchefs’in yerine de yeni bir marka getirmeye hazırlanıyor.

NİSPETİYE'YE 8.NCİ MARKA GELİYOR

Bigchefs, 2009’da 7 yıllığına Doğuş Grubu’ndan kiraladığı mekandan haziran ayı itibariyle ayrıldı. Bigchefs’in de yeni yer aradığı Nispetiye Caddesi’nde D.ream’in 8’inci restoranının ne olacağı henüz açıklanmadı. 

ET VE KEBAP

Son yıllarda restoran sayılarının arttığı Nispetiye Caddesi üzerinde daha çok kebap ve et alanındaki markalar öne çıkıyor. D.ream’in 7 restoranın 3’ü Günaydın markasıyla hizmet veriyor. Günaydın Nispetiye Kasap&Steakhouse, Günaydın Etiler Kebap, Günaydın Etiler Kasap&Steakhouse markalarının yanı sıra Fenix, Nusr-Et Steakhouse, Kebapçı ve Da Mario bulunuyor. 30’a yakın markası bulunan D.ream’in bu kez Etiler’de farklı bir konseptte hizmet vereceği belirtiliyor.

METRO ETKİSİ

Daha çok akşam yemekleri için yoğun olan Nispetiye Caddesi son bir yıldır gündüz saatlerinde de yoğun olmaya başladı. Bunda da Nispetiye’ye metronun gelmesi etkili oldu. İş merkezlerine ve plazalara da bir kaç durak mesafede olan Nispetiye Caddesi’ndeki restoranlar artık öğle yemeklerinde de yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı.

Metronun açılmasından kısa süre sonra bölgedeki restoran kiraları da yüzde 10-20 arasında arttı. Bugün aylık kirası 40-50 bin doları bulan restoranların cirosu da 90 bin lirayı aşıyor.
Ceyhun Kuburlu/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde