Ferit Şahenk, Davos'ta burayı tanıtacak

Ferit Şahenk, Davos'ta burayı tanıtacak

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, 20 Ocak günü, Davos’un en yeni otellerinden İntercontinental’de Göbeklitepe için bir gala gecesi düzenliyor.

Ferit Şahenk, Davos'ta burayı tanıtacak
16px
24px
11.01.2016 10:45
ABONE OLgoogle
Gila Benmayor'un yazısından alıntı

Göbeklitepe Davos'tan dünyaya açılıyor


TÜRKİYE bu yıl Davos'a Göbeklitepe'yle büyük bir çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Göbeklitepe Tanıtım Projesi’nin ana sponsoru olan Doğuş Grubu’nun girişimiyle Dünya Ekonomik Forumu (20-23 Ocak) için Davos’a gelen dünyanın önde gelen isimleri, 12 bin yıl öncesine dayanan, tarihin en eski ve en büyük tapınağıyla tanışacak.

Davos’ta Göbeklitepe için birkaç etkinlik var.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, 20 Ocak günü, Davos’un en yeni otellerinden İntercontinental’de Göbeklitepe için bir gala gecesi düzenliyor.

Şahenk’in İngilizce yazılmış, videolu davetiyesinde, Göbeklitepe’yle ilgili bilgiler yer alıyor.

Öyle ki bir çırpıda burasının insanlık tarihi için neden bu kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz.

Şık davetiyede,  Göbeklitepe’nin, Mısır Piramitleri’nden 7 bin yıl önce, metal araç gerecin, tekerleğin ve yazının keşfinden çok önce Türkiye’nin güneydoğusunda mucizevi bir şekilde yükseldiği belirtiliyor.

Bu hazinenin tüm dünyaya ait olduğu da vurgulanıyor.

Doğuş CEO’su Hüseyin Akhan ise galanın hemen ertesi günü Derby Oteli’nde “Kültür Mirası Korumak” temalı bir öğle yemeği düzenliyor.



DÜNYA KÜLTÜR HARİTASINDA

Yuvarlak masa şeklinde düzenlenecek davetin konuşmacıları arasında Akhan’ın yanı sıra Unesco Direktörü İrina Bokova, ABD’nin ünlü Smithsonian Müze ve Araştırma Ensitüsü Başkan Yardımcısı  Richard Kurin var.

Moderatör ise Londra’daki Victoria&Albert Müzesi’nin Direktörü Martin Roth.

Sadece yukarıda saydığım bu isimlerin, Göbeklitepe’nin dünya kültür haritasında sağlam bir şekilde yerini almasını sağlayacağından kuşkunuz olmasın.

Göbeklitepe, hatırlanacağı gibi 2011 yılında Unesco’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmişti.

Dünya Ekonomik Forumu’nun oturumlarının düzenlendiği Kongre Sarayı’nda da konuşulacak Göbeklitepe.

İstanbul Üniversitesi’nden arkeolog Profesör Dr. Mehmet Özdoğan “İnanılmaz Arkeolojik Keşifler” başlıkla iki ayrı oturumda Göbeklitepe’den yola çıkarak uygarlıkların yükseliş ve düşüş süreçlerini anlatacak.

Bunca yıl Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu’na katılırım.

İlk kez, benzersiz tarihi ve kültürel bir mirasa sahip Türkiye’nin bu yönüyle kapsamlı bir şekilde ele alınmasına tanık oluyorum.

Mutluyum çok.
Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde