Ferit Şahenk 4 ünlü restoran satın aldı, Kral'ı solladı

Ferit Şahenk 4 ünlü restoran satın aldı, Kral'ı solladı

Ferit Şahenk İspanya yeme-içme sektörüne de göz dikti!

Ferit Şahenk 4 ünlü restoran satın aldı, Kral'ı solladı
16px
24px
26.12.2016 12:18
ABONE OLgoogle

Mart 2012'de, yeme-içme sektöründe hizmet vermeye başlayan d.ream'i kuran Ferit Şahenk, mekana doymuyor! Türkiye'de neredeyse almadık mekan bırakmayan Şahenk, Avrupa'ya da el atıp dört yıllık süreçte pek çok dünya markasını satın almıştı.

Bu yıl özellikle İspanya'da yaptığı satın alma işlemleri ile dikkat çeken Ferit Şahenk, son olarak Madrid'in en ünlü restoranları Ten Con Ten, El Paraguas, Ultramarinos Quintin ve Amazonico'nun yüzde 40 hissesini satın aldı. Ferit Bey'in; Sandro Silva ve Marta Seco'nun sahibi olduğu bu dört restoranın yüzde 40'ı için 60 milyon Euro ödediği konuşuluyor.

İspanyollardan Ferit Şahenk'e özel ödül

MEKANI ARDA TURAN MEŞHUR ETTİ 

Ferit Şahenk'in yüzde 40'ını satın aldığı dört restoranın arasında bulunan Ten Con Ten, Türkler tarafından da çok iyi tanınıyor! Çünkü şimdilerde Barselona'da harikalar yaratan ünlü futbolcumuz Arda Turan, Atletico Madrid'de top koştururken Ten Con Ten'i çok popüler hale getirmişti.

Türkiye'den gelen tüm dostlarını bu restoranda ağırlayan milli futbolcumuzun müdavimi olduğu restorana, Paris Hilton ve Christiano Ronaldo da gitmeye başlamıştı. Hatta mekanın patronları Sandro Silva ve Marta Seco, bir röportajlarında "Arda Turan sayesinde şu anda ülkenin en popüler 10 mekanı arasına girdik. O bizim uğurumuz oldu" demişti.

Ferit Şahenk, İspanya'nın nasıl 'Kralı' oldu?

Bu arada Silva ve Seco'nun diğer üç restoranı da Madrid'in en ünlülerinden tabii... Bakalım Ferit Bey, yüzde 40'ını satın aldığı bu restoranların şubelerini Türkiye'de açacak mı? Ayrıca 170 markaya ulaştığını öğrendiğim Ferit Bey, bakalım kaça ulaştığında 'yeter' diyecek!

SUUDİ KRALINI SOLLADI!

Ferit Şahenk’ten bir yatırım daha: İşte yeni mekanı

Madrid'in dört ünlü restoranına ortak olan Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, son zamanlarda İspanya'da yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Mart ayında Madrid'deki Hotel Villa Magna'yı 180 milyon dolara satın alan Ferit Bey, süper yatların bakım ve onarım işlemlerinin gerçekleştiği Marina Barcelona 92'nin de yüzde 70'ini 52 milyon Euro'ya satın almıştı. Şahenk, İspanya'daki yatırımları ile, Suudi Kralı'nın elinde bulunan 'İspanya'daki en büyük yabancı yatırımcı' unvanını eline geçirdi.

Bülent Cankurt/sabah

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde