Fenerli patronların 1.5 Milyar Dolarlık pasta savaşı

Fenerli patronların 1.5 Milyar Dolarlık pasta savaşı

Fenerli iki patron Hamdi Akın'la Nihat Özdemir 1.5 Milyar Dolar için çekişiyor

Fenerli patronların 1.5 Milyar Dolarlık pasta savaşı
16px
24px
26.06.2010 15:06
ABONE OLgoogle

SUUDİ Arabistan’ın Medine Havalimanı’nın 1.5 milyar dolarlık genişleme projesinin ihalesine Limak, TAV, Mapa ve YDA olmak üzere 4 Türk şirketi katılıyor.

Projenin ilk aşaması için 49 başvuru içinden 8 yeterlilik alınırken, bunlardan 3 tanesini Türk ortaklı konsorsiyumlar oluşturdu.

Türkiye’den yeterlilik alan Limak, bir diğer Türk şirketi Mapa İnşaat ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ortağı Hintli GMR ile ihalede yer alıyor.

Yeterlilik alan diğer konsorsiyum ise Türk yatırımcı YDA ile birlikte İspanyol Aena Desarrollo Internacional ve OHL Concesiones şirketleri. Atatürk Havalimanı’nın işletmecisi TAV da Medine Havalimanı ihalesine yerel ortakları Saudi Oger, Al-Rajhi Holding Group ve Atina merkezli Consolidated Contracting Company ile birlikte katılıyor.

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi tarafından düzenlenen ihalede havalimanının toplam yolcu kapasitesinin yıllık 14 milyona çıkarılması planlanıyor.

Havalimanı şu anda yıllık 3.5 milyon kişiye hizmet verebiliyor. İhalede, Dünya Bankası’nın kredi kuruluşu olan IFC de danışmanlık hizmeti veriyor.

İhalenin en ilginç yanı ise TAV ortaklarından Fenerli Hamdi Akın'la Fenerbahçe As Başkanı ve aynı zamanda Limak'ın patronu Nihat Özdemir'in çekişmeleri...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde