Fenerium Avrupa’da 1.

Fenerium Avrupa’da 1.

Manchester United, Barcelona, Real Madrid gibi sporun ticaretinde öne çıkan kulüplere de fark attı

Fenerium Avrupa’da 1.
16px
24px
24.04.2012 09:22
ABONE OLgoogle

Fenerium, logolu ürün çeşidinde yerli rakiplerinin yanı sıra Manchester United, Barcelona, Real Madrid gibi sporun ticaretinde öne çıkan kulüplere de fark attı. Feneriumlar FB logolu ekmek kızartma ve tost makinasından kol düğmesine, sıvı sabundan nevresim takımına, takım elbiseden ataça kadar 1.000’in üzerinde farklı ürünü taraftarlarıyla buluşturdu. Oysa Avrupa’da 800’ün üzerinde farklı ürünü olan takım yok

Pazar günü Süper Final’in ikinci haftasında Galatasaray’ı Türk Telekom Arena’da 2-1 yenerek şampiyonluk yarışına yeniden ortak olan Fenerbahçe, Fenerium ile de Avrupa’nın dev takımlarına fark attı. Forma, tişört ve eşofman gibi geleneksel ürünlerin dışında tost makinasından kol düğmesine, sıvı sabundan nevresim takımına, takım elbiseden ataça kadar 1.000’in üzerinde ürünü taraftarlarıyla mağazalarında buluşturan Fenerium; Manchester United, Barcelona, Juvantus, Milan gibi Avrupa devlerini bu anlamda geride bıraktı.

Satışlar yüzde 20 arttı

Avrupa’daki takımların hiçbirinin lisanslı üründe Fenerium kadar çeşide sahip olmadığını söyleyen Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, “Fenerium’un dünyada eşi emsali yok. Manchester United’dan Juventus‘a, Milan’dan Barcelona’ya hiçbir kulüpte Fenerium’daki kadar çeşit yok. Hepsine gittik, gezdik baktık... Bu anlamda Avrupa’da birinci sıradayız” dedi.

Fenerium’da satılan ürün çeşidinin 1.000’in üzerine çıktığını kaydeden Abdullah Kiğılı, yılbaşından bu yana satışlarda yüzde 20 civarında artış olduğunu vurguladı. Kiğılı, “Satışlarımız müthiş gidiyor. Geçen yılın ilk 4 ayıyla bu yılın aynı dönemine baktığımızda satışlarda yüzde 20’ye varan artış var. Taraftarımız çok ciddi destek veriyor. Ürün çeşidindeki bolluk da satışlardaki artışı katlıyor” değerlendirmesini yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir de Fenerium’un Fenerbahçe’nin en başarılı dallarından biri olduğunu anlattı. Özdemir, “Fenerium kulübümüzün en büyük gelir kaynaklarından biri. Taraftarımız inanılmaz destek veriyor, alışveriş yapıyor. Aklınıza ne gelirse Fenerium’da bulmanız mümkün” diye konuştu.

60 milyon TL ciro

Fenerbahçe, 3 Temmuz’dan bu yana şike soruşturması yüzünden sıkıntılı günler geçirirken kulübün lisanslı ürünlerini satan Fenerium, satış rekorları kırdı. Fenerium 2011 yılında 60 milyon lira ciro yaptı. Bu cironun yarıya yakını Temmuz’dan sonra yapıldı.

Fenerbahçe’nin rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un satışlarının toplamı ancak Fenerium kadar ediyor. Şu anda 78 mağazası olan Fenerium’un önümüzdeki yıl 100 mağazaya ulaşması hedefleniyor.

Zafer inananlarındır’ tişörtü satışa çıkıyor

ABDULLAH Kiğılı, 2-1’lik galibiyetin ardından yeni sloganlı tişörtlerin de 24 saat içinde Fenerium mağazalarında satışa çıkacağını söyledi. Kiğılı, tişörtlerden 10 bin adet üreteceklerini belirterek, “Şampiyonluk için 4-5 sloganımız hazır. Ama önce 4 maçımızı kazanalım, engelleri aşalım ondan sonra bu sloganları da tişörtlere dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Logolu tost da var tavla da...

FENERİUM’DA tabir yerindeyse ne ararsanız bulmak mümkün. Kadın, erkek, çocuk ve bebek dışında elektronik, ev-ofis, aksesuar gibi farklı kategorilerde 1.000’in üzerinde ürün satılıyor. Bu ürünler arasında logolu tost yapan tost makinası ve logolu ekmek kızartan ekmek kızartma makinası, okey ve tavla takımı, bilgisayarlar için radyasyon koruyucu, gömlek, pantolon, blazer ceket, takım elbise, triko, uçurtma, çocuklar için masa ve sandalye, kadın küpeleri ve kadın kol düğmeleri, bebekler için hastaneden çıkış seti, ataç ve ayıraç gibi Avrupalı rakiplerinde olmayan yüzlerce ürün de bulunuyor.

Necla Dalan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde