Fenere para yağdı: 15 günde 83 Milyon Lira

Fenere para yağdı: 15 günde 83 Milyon Lira

Fenerbahçe'nin yıldızları bir bir kadrosuna katmasının etkisi kombine ve forma satışlarına da yansıdı. 30 bin 853 kombine ve 51 bin formada yaklaşık 60 milyon TL'den fazla gelir elde edildi.

Fenere para yağdı: 15 günde 83 Milyon Lira
16px
24px
23.07.2015 13:54
ABONE OLgoogle
Robin van Persie, Nani, Kjaer, Josef, Fernandao... Yeni sezonda tüm kulvarlarda fırtına gibi esmek isteyen Fenerbahçe, transferde bombaları bir bir patlattı, şimdiden ligin favorisi olarak gösterilmeye başlandı. Ancak asıl hedef, Şampiyonlar Ligi’nde başarı. 

Yapılan bu transferlerden sportif anlamda beklentiler büyük. Yıldızların Sarı-Lacivertli formayı giymesinin olumlu etki gösterdiği bir alan da pazarlama oldu. Yönetim, 7 Temmuz’da yeni sezon formalarını, 8 Temmuz’da ise kombineleri satışa çıkarmıştı. 

Yaklaşık 15 günlük süreçte 30 bin 853 adet kombine kart satıldı, Fenerium üst tribün A ve B bloktaki biletler tamamen tükendi. Ayrıca yeni sezon formalarının satışı da 51 bini geçti. Sarı-Lacivertliler, kombinelerden yaklaşık 58 milyon TL’yi kasaya koydu.

23 milyon TL peşin!

Forma satışlarından ise 2 milyon 500 bin TL’den fazla gelir elde edildi. Bunların yanı sıra, yapılan sponsorluk anlaşması gereğince Adidas her sezon Fenerbahçe’ye 8 milyon 500 bin Dolar (23 milyon TL) para ödüyor. Bunun da eklenmesiyle gelir yaklaşık 83 milyon 500 bin TL’ye ulaşıyor. 

Kombine ve formaların satışa çıkmasının üzerinden yaklaşık 15 gün gibi kısa bir süre geçmesine rağmen ulaşılan bu rakamlar, yönetimin yüzünü güldürdü. Kombinede hedef 46 bin satış yapıp, Galatasaray’a ait olan rekoru kırmak. Formalarda ise hedef 500 bin barajını aşmak...
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde