Fenerde fatura Sambacılara

Fenerde fatura Sambacılara

F.Bahçe’nin Young Boys’a yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesi, Sarı - Lacivertli kulüpte bardağı taşırdı

Fenerde fatura Sambacılara
16px
24px
06.08.2010 08:46
ABONE OLgoogle

F.Bahçe’nin bu sezon sahasında oynadığı ilk karşılaşmada Young Boys’a 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne 3. ön eleme turunda veda etmesi, Sarı - Lacivertli kulüpte bardağı taşırdı.

Başkan Aziz Yıldırım’ın karşılaşma sonrasında büyük üzüntü yaşadığı ve sahadaki futbolculara sinirlendiği görülürken yakın çevresine, “Takıma milyon Avrolarca yatırım yapıyoruz. Chelsea’den bile transfer yaptık ancak sergilenen futbol ortada. Takımda bazı şeylerin değişmesi lazım” dediği kaydedildi.

Başkan Yıldırım, takımdaki Brezilyalı futbolcular için bu ifadeleri kullanırken teknik direktör Aykut Kocaman da maç sonrası yaptığı toplantıda faturayı Cristian, Santos, Bilica ve Alex’e kesti. Özellikle Young Boys karşısındaki performansıyla sık sık taraftarların tepkisine maruz kalan Cristian ve Santos’a, deneyimli teknik adamın son bir şans vereceği ifade edildi.

Futbolculara sert uyarı

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da, Sarı - Lacivertli takımda değişikliğe gideceğinin sinyallerini verdi. Kaptan Alex dahil takımda kimsenin yerinin garanti olmadığını belirten deneyimli teknik adam, dün futbolcularıyla yaptığı toplantıda sert uyarılarda bulundu.

F.Bahçe’de arka arkaya oynanan 3 karşılaşmada da kırmızı kart görülmesi, yeni sezon öncesi endişe yarattı. Bu arada uzun zamandır takımdan ayrı çalışan Güiza dünkü idmanda yer alırken İspanyol oyuncu hakkında Getafe Başkanı Angel Torres’in “O, F.Bahçe’den ayrıldı. Para kaybederek bedava gelmeye karar verdi” açıklaması şaşkınlık yarattı. Bu arada Alex, “Biz futbol oynamıyoruz, sadece rakibin peşinden koşuyoruz” diyerek özeleştiride bulundu. F.Bahçe’nin taraftar sitesi antu.com’da günlük olarak yapılan ‘Taraftarın nabzı’ anketinde, teknik direktör Aykut Kocaman’a ilk göreve geldiğinde duyulan yüzde 76’lık güven, Young Boys mağlubiyetinin ardından yüzde 26’ya kadar düştü. 
 
‘Young Boys kebap yaptı’

• F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden elenmesi UEFA’nın resmi internet sitesinde ve İsviçre basınında yer buldu. Sarı - Lacivertli ekiple ilgili görüşler şöyle:

• UEFA: “Young Boys (genç çocuklar) Türkiye’de reşit oldu”

• Blick: “Young Boys Fenerbahçe’den kebap yaptı”

• Tages Angeizer: “Fenerbahçe taraftarı Young Boys’u alkışlarla uğurladı” diye yazdı.

• Schaffhauser Nachrichten: “İsviçre takımları İstanbul’da kazandığı ilk galibiyete Fenerbahçe önünde ulaştı”

Alican Sezer/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde