Fenerbahçe'ye 60 milyon euroluk darbe

Fenerbahçe'ye 60 milyon euroluk darbe

CAS'dan gelen haberle sarsılan Fenerbahçe, hem marka değeri hem de mali açıdan büyük kayıpla karşı karşıya kaldı.

Fenerbahçe'ye 60 milyon euroluk darbe
16px
24px
28.08.2013 23:12
ABONE OLgoogle

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) gelen haberle sarsılan Fenerbahçe, hem marka değeri hem de mali açıdan büyük kayıpla karşı karşıya kaldı.

Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda karşılaştığı Arsenal'i elemesi halinde, yayın havuzundan gelecek paranın yanı sıra 8.6 milyon euro 'ayak bastı' parasının sahibi olacak Fenerbahçe, gruptaki her galibiyet için 1 milyon euro, beraberlik için 500 bin euro bonus kazanacaktı. Tur atladıkça gelirini arttıracak sarı-lacivertliler, çeyrek finale kadar çıkması durumunda ise yaklaşık 25 milyon euroyu kasasına koyacaktı.

Nitekim Devler Ligi'nde geçtiğimiz sezon son 8 takım arasına kalan Galatasaray , UEFA'dan 24.7 milyon euro gelir sağlamıştı. Ön eleme mücadelesi ve iç sahada en az 3 grup karşılaşması üzerinden stat hasılatı, maç günü lisanslı ürün satışı ve yeni sponsorluk gibi kalemler eklendiğinde Fenerbahçe için söz konusu rakam 30 milyon euroya çıkıyor.

 Üst üste 2 yıl Avrupa sahnesinde mücadele edilemeyeceği düşünüldüğünde, bir sonraki sezon da Avrupa kapıları kapanacağı için zarar 60 milyon euro seviyesine ulaşacak.

BORSA'DA DA ÇÖKTÜ

Fenerbahçe’nin UEFA organizasyonlarından 2 yıl men edilmesinin CAS tarafından onaylaması, Fenerbahçe’nin borsadaki hisselerini yerle bir etti.

İlk seansı CAS’a ilişkin olumlu beklentilerle yüzde 5,1 yükselerek 26.80 liradan kapatan Fenerbahçe’nin hisseleri, ikinci seansın açılışıyla birlikte 24 liraya geriledi. Fenerbahçe hisselerinde ilk seansa göre yüzde 10,4, dünkü kapanışa göre ise yüzde 5,88’lik düşüş oldu. Fenerbahçe’nin piyasa değeri, ilk seans sonunda 670 milyon lira iken, ikinci seansın açılışında 600 milyon liraya indi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde