Fenerbahçe ve Trabzonspor'a müjdeli haber

Fenerbahçe ve Trabzonspor'a müjdeli haber

PFDK Futbol Disiplin Talimatı'nda yapılan değişikliğin ardından Fenerbahçe ve Trabzonspor'un seyircisiz oynama cezalarını, para ve tribün kapatma cezalarına çevirdi.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'a müjdeli haber
16px
24px
23.07.2014 05:43
ABONE OLgoogle
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Futbol Disiplin Talimatı'nda (FDT) yapılan değişikliğin ardından Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor'un ligde aldığı seyircisiz oynama cezalarını, para ve tribün kapatma cezalarına çevirdi. 

PFDK'dan yapılan açıklamada, 15 Temmuz 2014'te yürürlüğe giren FDT'nin geçici 2. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle verilmiş ve infazı tamamlanmayan seyircisiz oynama cezalarının re'sen yeniden değerlendirildiği belirtildi. 

Yeniden değerlendirme sonucunda, Fenerbahçe'nin sahasında Kardemir Karabükspor ile oynadığı lig maçında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 6. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle aldığı 1 maç seyircisiz oynama ve 300 bin lira para cezasının, yeni FDT uyarınca ev sahibi kulüp olarak gerçekleştirilen 4. ihlal olması nedeniyle tribün kapatma ve 200 bin lira para cezası olarak değiştirilmesine, cezanın, ihlalin gerçekleştirildiği Türk Telekom ve Migros tribünlerinde infaz edilmesine karar verildi.  

Sarı-lacivertlilerin deplasmanda Kayserispor ile oynadığı lig maçının ardından taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 7. kez gerçekleştirilmesinden dolayı aldığı 2 maç seyircisiz oynama ve 300 bin lira para cezasının da misafir kulüp olarak gerçekleştirilen 3. ihlal olması nedeniyle 75 bin lira para cezası olarak değiştirildiği belirtildi. 

Trabzonspor'un 2 maç seyircisiz oynama cezası da değiştirildi

 Trabzonspor'un, Sivasspor ile deplasmanda oynadığı lig maçında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı aldığı 1 maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezasının, misafir kulüp olarak gerçekleştirilen 3. ihlal olması nedeniyle 75 bin lira para cezası olarak değiştirildiği aktarıldı. 

Bordo-mavili takımın, Eskişehirspor ile deplasmanda oynadığı lig maçının ardından aldığı 1 maç seyircisiz oynama ve 300 bin lira para cezasının da misafir kulüp olarak gerçekleştirilen 4. ihlal olması nedeniyle misafir takım olarak katılacağı ilk resmi müsabakada tribün kapatma ve 30 bin lira para cezası olarak değiştirildiği bildirildi. 

Bursaspor'un cezaları

 Bursaspor'un, sahasında Galatasaray ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında aldığı 1 maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezasının, kupa kategorisinde infaz edilmek üzere 1 maç seyircisiz oynama ve 5 bin lira para cezası olarak değiştirildiği kaydedildi. 

Yeşil-beyazlıların, sahasında Elazığspor ile oynadığı lig maçında aldığı 2 maç seyircisiz oynama ve 300 bin lira para cezasının, tribün kapatma ve 200 bin lira para cezası olarak değiştirilmesine, cezanın ihlalin gerçekleştirildiği kapalı kale arkası ve maraton tribününde infaz edilmesine karar verildiği bildirildi. 

Diğer cezalardaki değişiklikler 

Elazığspor'un 1 maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezası, tribün kapatma cezası olarak değiştirildi. Cezanın ihlalin gerçekleştirildiği maraton, kapalı ve güney kale arkası tribününde infaz edilmesine, lehe olan eski para cezasının aynen uygulanmasına karar verildi. 

Gaziantepspor'un, 1 maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezasının, tribün kapatma ve 200 bin lira para cezası olarak değiştirilmesi, cezanın ihlalin gerçekleştirildiği maraton ve güney kale arkası tribünlerinde infaz edilmesi kararlaştırıldı. 

Orduspor'un, 1 maç seyircisiz oynama ve 26 bin lira para cezasının, tribün kapatma ve 15 bin lira para cezası olarak değiştirilmesine, cezanın ihlalin gerçekleştirildiği tüm stat tribünlerinde infaz edilmesine karar verildi.

Mersin İdmanyurdu'nun cezası değişmedi 

PFDK, Mersin İdmanyurdu'nun, Samsunspor ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadığı PTT 1. Lig play-off finalinin ardından aldığı 1 maç seyircisiz oynama ve 52 bin lira para cezasının, FDT'de yapılan değişiklikte tarafsız sahada oynanan müsabakalarla ilgili lehe bir hüküm bulunmadığından infazın devamına karar verildiğini bildirdi.  

Kurul, ayrıca tarafsız sahada oynadığı maçlarda 1 maç seyircisiz oynama cezaları alan Hatayspor, Elibol Sandıklıspor, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ve Localtime Fatih Karagümrük'ün cezalarının aynı gerekçeyle infazının devamını kararlaştırdı. 

Pendikspor'un 1 maç seyircisiz oynama ve 32 bin lira para cezasının, 1 maç seyircisiz oynama ve 3 bin lira, Göztepe'nin 1 maç seyircisiz oynama ve 65 bin lira para cezasının, 1 maç seyircisiz oynama ve 6 bin lira, Kocaelispor'un 1 maç seyircisiz oynama ve 10 bin 500 lira para cezasının, 1 maç seyircisiz oynama ve bin 500 lira ve Sakaryaspor'un 1 maç seyircisiz oynama ve 10 bin 500 lira para cezasının da 8 bin lira para cezası olarak değiştirilmesine karar verildi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde