Fenerbahçe tur kapısını araladı, Kayserispor'a gol yağmuru...

Fenerbahçe tur kapısını araladı, Kayserispor'a gol yağmuru...

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında konuk olduğu Kayserispor'u 3-0 yenerek tur için büyük avantaj sağladı.

Fenerbahçe tur kapısını araladı, Kayserispor'a gol yağmuru...
16px
24px
02.03.2017 18:48
ABONE OLgoogle

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Kayserispor ile Fenerbahçe ilk maçta karşı karşıya geliyor. Kadir Has Stadı’nda oynanacak mücadeleyi hakem Ümit Öztürk yönetti..

Fenerbahçe, Fernandao'nun 45 ve 71. dakikalarda attığı gollerle Kayseri önünde 2-0 önde... Erkan Kaş mücadelenin 77. dakikasında topu kendi ağlarına gönderdi: 0-3.

KADROLAR

Kayserispor: Muammer, Erkan, Levent, Douglas, Mabiala, Hakan, Samba Sow, Nguemo, Traore, Kubilay, Welliton

Fenerbahçe: Fabiano, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Ozan, Josef, Mehmet Topal, Lens, Alper, Fernandao

 

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında konuk olduğu Kayserispor'u 3-0 yendi.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Karşılaşmanın 45+1. dakikada Fenerbahçe aradığı golü buldu. Sağ kanattan kazanılan serbest atışı Lens hızlı kullandı. Bu futbolcunun ceza alanına gönderdiği topa altıpasın önünde Fernandao ayak koydu. Meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1

Fenerbahçe'nin golünün ardından Kayserisporlu oyuncular ve teknik direktör Sergen Yalçın, uzun süre hakeme itiraz etti.

Maçın ilk yarısı, konuk ekip Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı
71. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Kendi yarı alanından kaptığı topla Kayserispor yarı alanına geçen Fernandao, pasını takım arkadaşı Mehmet Topal'a aktardı. Bu oyuncunun sol kanattan ceza alanına yerden ortasında Fernandao, bekletmeden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2

76. dakikada Fenerbahçe skoru 3-0'a taşıdı. De Souza'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Şener Özbayraklı, sağ köşeden meşin yuvarlağı içeriye çevirdi. Kademeye giren Erkan Kaş, altıpas üzerinde ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.

83. dakikada Mehmet Topal'la girdiği mücadelede yerde kalan Deniz Türüç, maça devam edemedi. Kayserispor üç oyuncu değişiklik hakkını kullandığı için müsabakanın kalan süresini 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla nisan ayının ilk haftasında İstanbul'da oynanacak rövanş maçı öncesi büyük avantaj elde etti.

 

MAÇTAN NOTLAR:

Fenerbahçe'nin Kayserispor'a 4-1 yenildiği maçın 11'inden sakat Volkan Demirel haricinde tek değişiklik Salih Uçan'ın yerine Ozan Tufan şeklinde oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Gaziantepspor karşısında ilk 11'de yer almayan Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, Josef de Souza ve Fernandao da Kayserispor karşısında ilk 11'de görev aldı.

Hollandalı teknik adam, Gaziantepspor karşısında 11'de sahaya çıkan Roman Neustaedter, İsmail Köybaşı, Volkan Şen ve Moussa Sow'u yedek kulübesinde oturturken, Gregory van der Wiel'i 18 kişilik kadroya almadı.

Gaziantepspor maçında ligde ilk defa yedek kalan ve ikinci yarıda oyuna giren Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, bir müsabaka aranın ardından ilk 11'e geri döndü.

KAYSERİSPOR'DA İLK 11'DE 7 DEĞİŞİKLİK

Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor ile oynanan son lig maçına göre Fenerbahçe karşısında ilk 11'de yedi oyuncuya yer vermedi.

Sarı-kırmızılı takımda, Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Ali Ahamada, Jean Armel Kana Bıyık, Raheem Lawal, Rajko Rotman, Güray Vural, Deniz Türüç ve Umut Bulut yedek soyundu.

Diğer maçlara oranla Kayserisporlu taraftarların bu karşılaşmaya daha fazla ilgi gösterdiği gözlendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde