Fenerbahçe saç-baş yoldurdu, Başakşehir kazandı

Fenerbahçe saç-baş yoldurdu, Başakşehir kazandı

Süper Lig'in 25. haftasında yapılan maçta Medipol Başakşehir, Fenerbahçe'yi 2-1 yendi.

Fenerbahçe saç-baş yoldurdu, Başakşehir kazandı
16px
24px
09.03.2019 18:49
ABONE OLgoogle

Süper Lig 25. haftasında lider Medipol Başakşehir'e konuk olan Fenerbahçe birçok net fırsatı değerlendiremeyince maçı 2-1 kaybetti. Lider Başakşehir ise üst üste 4. galibiyetini aldı ve puanını 57'ye yükseltti. Ligde 14. sıradaki Fenerbahçe ise 28 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig 25. hafta mücadelesinde Fenerbahçe’yi ağırlayan Medipol Başakşehir son anlarda bulduğu golle 2-1 galip gelerek haftayı kayıpsız kapatmayı başardı. Maçta sayısız fırsattan yararlanamayan Fenerbahçe ise alt sıralardan kurtulma adına kritik bir kayıp yaşadı.

Karşılaşmanın 19. dakikasında Volkan Demirel’in büyük hatasını affetmeyen Robinho takımını 1-0 öne geçiren isim olurken ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Fenerbahçe’nin baskısı 73. dakikada sonuç verdi ve Attamah’ın hatasında Roberto Soldado golü bularak durumu 1-1’e getirdi. 

 

Beraberlik golünden sonra Soldado ve Miha Zajc ile net fırsatlardan yararlanamayan Fenerbahçe, 83. dakikada Stefano Napoleoni’nin golüne engel olamayınca Başakşehir yeniden 2-1’lik üstünlüğü yakaladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca lider Başakşehir 2-1 galip gelerek puanını 57’ye yükseltti ve şampiyonluk yolunda zorlu bir virajı kayıpsız geçti. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Fenerbahçe ise 28 puanda kalarak tehlikeli bölgeden uzaklaşmayı başaramadı.

Başakşehir gelecek hafta deplasmanda Kayserispor’a konuk olurken Fenerbahçe evinde Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

VOLKAN DEMİREL’İN HATASINI ROBINHO AFFETMEDİ!

Karşılaşmanın ilk bölümünde oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, 19. dakikada Volkan Demirel’in büyük hatası sonucunda kalesinde golü gördü. Fenerbahçe ceza sahasında sol kanatta rakibinden sıyrılan İrfan Can’ın ortası kaleye yöneldi. Volkan Demirel’in topu yanlışlıkla altı pas içine tokatlaması sonrasında topla buluşan Robinho vuruşunda takımını 1-0 öne geçiren isim oldu. İlk yarı bu skorla sona erdi.

ZAJC RAHAT POZİSYONDA GOLÜ ATAMADI

İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe 50. dakikada Miha Zajc ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan bindiren Mauricio Isla’nın ortasında penaltı noktasında müsait pozisyonda bulunan Zajc’ın kafa vuruşu çok az farkla auta gitti.

SOLDADO HATAYI AFFETMEDİ 

 

Beraberlik için Başakşehir kalesine yüklenen Fenerbahçe, 73. dakikada Roberto Soldado ile beraberliği yakaladı. Başakşehir’in savunma oyuncusu Attamah topu kaleci Mert Günok’a dönmek isterken İspanyol forvet Soldado araya girdi. Topu kalecinin üzerinden aşırtan Soldado boş kaleye golünü attı ve skoru 1-1’e getirdi.

ZAJC YİNE NET FIRSATI KAÇIRDI

Başakşehir karşısında ikinci yarıda tamamen oyun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, beraberlik golünden sonra üstünlük sayısına da çok yaklaştı ancak Zajc topu auta gönderdi. Sol kanattan ceza sahası içine giren Hasan Ali Kaldırım topu penaltı noktasındaki Zajc’a çevirdi. Yıldız futbolcu gelişine yaptığı vuruşta topu üstten auta gönderdi ve net bir gol fırsatını harcadı.

BAŞAKŞEHİR DURDU, DURDU, SON ANDA VURDU

Fenerbahçe’nin baskılı futbolu karşısında hücumda etkisiz kalan Başakşehir, 83. dakikada Napoleoni’nin golüyle 2-1’lik üstünlüğü sağladı. Visca’nın savunma arasına gönderdiği pasta Mossoro sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve Volkan’ı geçen topu kale önünde Stefano Napoleoni tamamladı. Başakşehir bir kez daha öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Başakşehir sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Erdem Bayık

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Mahmut Tekdemir, Serdar Taşçı (Dk. 15 Attamah), Kudriashov, İrfan Can Kahveci, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro (Dk. 87 Adebayor), Arda Turan (Dk. 77 Napoleoni), Robinho

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım, Jailson (Dk. 70 Valbuena-Dk. 85 Frey), Tolgay Arslan, Moses, Zajc, Eljif Elmas (Dk. 46 Mehmet Ekici), Soldado

Goller: Dk. 19 Robinho, Dk. 83 Napoleoni (Medipol Başakşehir), Dk. 73 Soldado (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 41 Tolgay Arslan, Dk. 69 Serdar Aziz (Fenerbahçe), Dk. 79 Robinho, Dk. 85 Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde