Fenerbahçe'nin efsane başkanına son veda

Fenerbahçe'nin efsane başkanına son veda

Fenerbahçe'nin efsane başkanı Faruk Ilgaz son yolculuğuna uğurlandı.

Fenerbahçe'nin efsane başkanına son veda
16px
24px
17.07.2014 12:33
ABONE OLgoogle
Hayatını kaybeden Fenerbahçe'nin efsane başkanı Faruk Ilgaz, Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde düzenlenen törenin ardından Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze namazına Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, Fenerbahçe kongre üyeleri Sadettin Saran ve Mehmet Ali Aydınlar, Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, Selahattin Beyazıt, Gaziantepspor Eski Başkanı Celal Doğan ve Faruk Ilgaz'ın ailesi ile sevenleri katıldı.

ASBAŞKAN ŞAHİN: "FENERBAHÇE'YE YAPTIĞI HİZMETLERİ ANLATMAYA KELİMELER YETMEZ"

Törenin açılış konuşmasını yapan asbaşkan Turhan Şahin, "Değerli Fenerbahçeliler, değerli dostlar maalesef bugün Fenerbahçe tarihimizin en acı günlerinden birini yaşamaktayız. Çünkü 107 yıllık şanlı tarihimizin 75 yılına bir fiil damgasını vurmuş büyük başkanımız, büyük insan, örnek Fenerbahçeli Faruk Ilgaz ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. 75 yıllık Fenerbahçelilik hayatında merhum başkanımız önce sporcu olarak daha sonra kulübümüzün çeşitli kademelerinde görev yapmış ve bu şerefli başkanlık görevini 12 yıl 4 gün boyunca sürdürmüştür. Onun Fenerbahçe'ye yaptığı hizmetleri anlatmaya kelimeler yetmez. Şu an tören yapmakta olduğumuz sahanın Fenerbahçe'ye kazandırılmasında emekleri vardır. Ben kendisi ile onun başkanlığı döneminde hem sporculuk hem de daha sonra yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bunun için gururluyum. Şunu derdi, 'Bakın çocuklar, bu ülkede futbolun sahibi çoktur, ama amatör şubelere lütfen sahip çıkın. Siz amatör şubelerden yetişen sporcular olarak sahip çıkmalısınız.' Ben 20-25 gün önce ziyarete gittim ve yine aynı şeyi söyledi. O nedenle kendisi, bugünkü sayın başkanımıza amatör şubelere verdiği destekten dolayı saygı gösterirdi ve severdi. Aynı zamanda destek de verirdi. Sözlerime devam edemeyeceğim. Mekanı cennet olsun" dedi.

BAŞKAN YILDIRIM: "İYİ GÜNDE DE, KÖTÜ GÜNDE DE YANIMIZDA OLDU"

Başkan Aziz Yıldırım da yaptığı konuşmada, "Değerli misafirler, Sevgili Fenerbahçeliler, bugün üzüntülü bir gün. Değerli başkanımız aramızdan ayrıldığı için toplandık. Sayın Faruk Ilgaz ile ben başkan değilken de görüşürdük. Nasıl başkanlık yapacağımı konuşup, fikir alışverişinde bulunurduk. Hep fikir birliğinde olduk, her zaman bizi destelerdi. Kulübümüz kötü güler geçirirken bizi aradı, sabretmemiz gerektiğini söylerdi. İyi günde de, kötü günde de yanımızda oldu. Allah'tan rahmet diliyorum. Fenerbahçe tarihinde yaşayan birisidir. 12 yıl başkanlık yaptı, 75 sene de çeşitli kademelerde görev yaptı. Faruk Ilgaz Tesisleri'nin ilk yapımı kendisine aittir. İsmini yaşatacağız. Kulübümüz yaşadıkça Faruk Ilgaz'ın ismi de bu kulüp tarihinde yaşayacaktır. Camiamıza sabır, ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

SELAHATTİN BEYAZIT: "FARUK ILGAZ İYİ BİR FENERBAHÇELİYDİ"

Törenin ardından Fenerbahçe Televizyonu'na konuşan Galatasaray'ın eski başkanı Selahattin Beyazıt, "Çok önemli dostumu kaybettim. Çok büyük bir Fenerbahçeliyi kaybettim. Kişisel münasebetlerim senelere dayanıyor. Her zaman irtibat halindeydik. Galatasaray-Fenerbahçe dostluğunu da teşvik etmiştir. Faruk ağabey müstesna bir insandı. Bambaşka bir insandı. Rekabetin ötesinde dostluktan başka bir şey görmedim. Büyük bir Fenerbahçeliydi. Mekanı cennet olsun. Sevgi ve saygı ile yad edelim" ifadelerini kullandı.
Törenin ardından Faruk Ilgaz, Karacaahmet Mezarlığı'ndaki Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Sahrayıcedid Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

FARUK ILGAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Fenerbahçe'nin dün hayatını kaybeden efsane başkanlarından Faruk Ilgaz toprağa verildi.
Faruk Ilgaz, Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde düzenlenen törenin ardından Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazıyla Sahrayıcedid Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yoğun bir katılımın olduğu Şakirin Camii’ndeki cenaze namazına Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler, eski başkanlardan Ali Şen, bazı eski yöneticiler ile eski ve yeni sporcular, şube kaptanları, kulüp çalışanları ile spor, siyaset, sanat, medya ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Faruk Ilgaz’ın cenazesinde, Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden takımlar tarafından gönderilmiş çelenkler de yer aldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde