Fenerbahçe hangi Lig'den çekiliyor?

Fenerbahçe hangi Lig'den çekiliyor?

Futbolda şike operasyonu ile son iki haftadır sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe, 'Eğitim Ligi'nden çekiliyor!

Fenerbahçe hangi Lig'den çekiliyor?
16px
24px
20.07.2011 10:10
ABONE OLgoogle

Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları'nı, Özel Denizatı Eğitim Kurumları satın alıyor...

  Futbolda şike operasyonu ile son iki haftadır sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe, 'Eğitim Ligi'nden çekiliyor! Edinilen bilgilere göre, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından 2003 yılında kurulan Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları'nı (Fenerbahçe Koleji), 1997 yılında kurulan ve İstanbul'un gözde okullarından biri olan Özel Denizatı Eğitim Kurumları satın alıyor.

İki tarafın bir süredir satış görüşmelerini sürdürdüğü ve imzanın an meselesi olduğu belirtilirken, her iki okulda da öğrenci velilerine konuyla ilgili bilgilerin verilmeye başlandığı öğrenildi. Denizatı'nın satın alma sonrası İstanbul Kayışdağı'nda bulunan okulunu, yine aynı bölgede bulunan Fenerbahçe Koleji'nin kampusuna taşıyacağı belirtiliyor.

TEKLİF FENER'DEN

Özel Denizatı Eğitim Kurumları'nın geçtiğimiz yıllarda da Fenerbahçe Koleji'ni satın almak için girişimlerde bulunduğu ancak görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı belirtilirken, bu defa teklifin Fenerbahçe cephesinden geldiği öğrenildi.

Eğer son dakika görüşmelerde bir pürüz yaşanmaz satın alma gerçekleşirse, Denizatı'nın yeni adının Denizatı Fenerbahçe Koleji olacağı kaydediliyor. Fenerbahçe Koleji'nin satılmasında son dönemde yaşananlar ve Başkan Aziz Yıldırım'ın tutuklu yargılanmasıyla herhangi bir ilgisi olmadığı, satın alma görüşmelerinin bu olaylardan daha önce başladığı gelen bilgiler arasında.

2003’TEN BU YANA EĞİTİM VERİYOR

Fenerbahçe'nin okulu satma kararında, eğitim sektörünün artık çok rekabet yoğun bir hal alması ve yöneticilerin okul için yeterli vakti ayıramamasının etkili olduğu belirtiliyor. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından 2003 yılında kurulan Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları, anaokulu, ilköğretim okulu, Anadolu Lisesi düzeyinde eğitim-öğretim yapıyor. İstanbul, Ataşehir Kayışdağı mevkiinde 49 binmetrekarelik bir arazi üzerinde toplam 8 bin 500 metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteren Fenerbahçe Koleji'nin kuruluş amaçlarından biri de Fenerbahçe Spor Kulübü'ndeki branşlarda altyapıdaki sporcuların eğitimlerinin karşılanmasıydı.

2003 - 2004 Eğitim Öğretim yılında resmi olarak Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde faaliyete başlayan Fenerbahçe Koleji'nde, 1 zemin, 3 normal kat üzerinde; zemin kat ilköğretim1. kademe, 1. kat ilköğretim ikinci kademe ve Anadolu Lisesi, 2. kat Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim öğretim veriliyor.

Sefer Yüksel/Gazete Habertürk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde