Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı yine yendi

Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı yine yendi

Süper Lig'in 11. haftasındaki derbide Fenerbahçe, Kadıköy'de konuk ettiği Galatasaray'ı 2-0 yendi.

Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı yine yendi
16px
24px
20.11.2016 20:09
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi maçında Robin Van Persie'nin golleriyle Galatasarayı 2-0 yendi.

İki takım arasında 107 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 144-123, gol sayısında da 529-482 üstünlüğü bulunuyor.

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Ülker

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Neustaedter, De Souza, Sow, Alper Potuk, Volkan Şen, Van Persie

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, De Jong, Sinan Gümüş, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok

Maçın önemli anları

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ilk yarısı, sarı-lacivertli takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

6. dakikada mücadelede ilk tehlikeli atağı ev sahibi Fenerbahçe geliştirdi. Hızlı şekillenen sarı-lacivertli takım atağında sağ kanatta topla buluşan Sow, bekletmeden ortasını yaptı. İki Galatasaraylı futbolcuyu geçen meşin yuvarlakla altıpas gerisinde uygun durumda buluşan Volkan Şen, şut atmakta geç kalınca araya giren Hakan Balta, topu kornere gönderdi.

9. dakikada Bruma'nın ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

31. dakikada ceza sahası sağ köşesinin hemen dışında kazanılan serbest vuruşu kullanan Van Persie'nin doğrudan kaleye gönderdiği top, uzak direğin üstünden auta gitti.

45. dakikada Fenerbahçe, mücadelede 1-0 öne geçti. Alper Potuk'un pasıyla sağdan ceza alanına giren Şener Özbayraklı, pasını penaltı noktası civarındaki Van Persie'ye aktardı. Hollandalı oyuncu, yerden gelen topa bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçtan notlar

Galatasaray'da teknik direktör Riekerink'in sürpriz tercihleri dikkati çekti

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'in sürpriz tercihleri dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı teknik adam, ligde son oynanan Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Medipol Başakşehir karşılaşmasına ilk 11'de başlayan isimlerden Selçuk İnan ve Semih Kaya derbiye yedekler arasında başlarken, yerlerine Serdar Aziz ile Tolga Ciğerci şans buldu.

Serdar Aziz ligde ilk kez

Galatasaray'ın sezon başında 4,5 milyon avro bonservis ve 3 oyuncu karşılığında Bursaspor'dan transfer ettiği Serdar Aziz, ligdeki ilk maçına Fenerbahçe derbisinde çıktı.

Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Serdar Aziz, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Dersimspor karşılaşmasında sarı-kırmızılı formayı resmi maçlarda ilk kez giyerken, Fenerbahçe önünde de ligde siftah yaptı.

Hollandalı teknik adam, Serdar Aziz'i ilk 11'e alırken, stoperde Semih Kaya'yı ise yedek soyundurdu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat üç değişiklik yaptı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'la oynadıkları derbi maçta ikisi zorunlu üç değişiklik yaptı.

Ülker Stadı'nda oynanan maçta Advocaat, son Akhisar Belediyespor maçında forma giyen Mehmet Topal sarı kart cezası, Jeremain Lens'i ise sakatlığı nedeniyle oynatamadı. Hollandalı teknik adam, son haftaların formda ismi Aatif Chahechouhe'yı da yedek bıraktı. Advocaat, bu isimlerin yerine Roman Neustaedter, Moussa Sow ile Alper Potuk'u oynattı.

Advocaat takımını 4-4-2 düzeniyle sahaya sürdü. Kalede kaptan Volkan Demirel oynarken savunma dörtlüsü son haftalarda olduğu gibi yine Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Savunmanın önünde Neustaedter ile Josef de Souza'yı kullanan Advocaat, kanatlarda Alper Potuk ve Volkan Şen'i görevlendirdi. Sarı-lacivertlilerde ileri ikilide ise gol umudu olarak Robin van Persie ve Sow sahaya çıktı.

Rekabet 17 Ocak 1909'da başladı
Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 107 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 383 maçtan 144'ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 116 maçta ise eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin attığı 529 gole, Galatasaray 482 golle karşılık verdi.

Ligde 119. sınav
Fenerbahçe ile Galatasaray, 59. sezonunu geçiren lig tarihinde 118 kez karşılaştı.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 48-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 37 maç da berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında sarı-lacivertliler 151, sarı-kırmızılılar ise 116 gol kaydetti.

Son 4 sezonda ev sahipleri yenilmedi
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Süper Lig'de son 4 sezonda yapılan maçlarda ev sahibi takımlar mağlup olmadı.

Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 2-0, 2014-2015'te 1-0 galip geldi, geçen sezon 1-1 berabere kaldı. Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 1-0, 2014-2015'te 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti, geçen sezon ise golsüz beraberliği bozamadı.

Fenerbahçe son 7 maçta bir kez kazandı
Rekabette rakibine istatistik anlamında üstünlük kuran Fenerbahçe, son 7 randevuda ise sadece bir kez galip gelebildi.

İki takım arasında 5'i Süper Lig, birer tanesi de TFF Süper Kupa ve Türkiye Kupası olmak üzere son resmi 7 maçtan 3'ünü Galatasaray, birini Fenerbahçe kazandı, 3 müsabaka da berabere bitti. 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde