Fenerbahçe deplasmanda şov yaptı, gruplara kaldı

Fenerbahçe deplasmanda şov yaptı, gruplara kaldı

Fenerbahçe 77.dakikada Fernandao'nun golüyle 1-0 öne geçti. 84. dakikada Stoch farkı 2'ye çıkaran golü attı.

Fenerbahçe deplasmanda şov yaptı, gruplara kaldı
16px
24px
25.08.2016 21:42
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe, ilk maçta 3-0 yendiği Grasshoppers'ı UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş maçında İsviçre'de 2-0 yendi, adını gruplara yazdırdı. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde 2. torbada yer alacak. Kura çekimi yarın 14.00'te yapılacak.

Mücadeleye İstanbul'daki ilk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetin avantajıyla başlayan Fenerbahçe, kontrollü bir oyun ortaya koydu. Düşük tempoda oynanan maçta topun kontrolünü rakibine veren sarı-lacivertliler, savunma arkasına atılan toplarda hızlı ataklarla gol aradı.

İleri uçtaki oyuncular Van Persie, Alper Potuk ve Stoch'u topla buluşturmakta zorlanan Fenerbahçe, ilk yarıda Van Persie ile iki pozisyondan yararlanamadı. Maçın 25. dakikasından sonra kontrolü eline alan Fenerbahçe, bu ikisi haricinde net bir gol pozisyonuna giremedi. Savunmada ise sağlam bir görüntü veren Fenerbahçe, rakibine net gol fırsatı tanımadı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

Müsabakaya daha istekli başlayan Grasshoppers, maçın ilk 25 dakikasında topun kontrolünü elinde bulundurdu. Topa sahip olmasına rağmen Fenerbahçe kalesine gitmekte zorlanan ev sahibi takım, ilk yarıda net gol pozisyonu üretemedi. Karşılaşmanın 25. dakikasından sonra kontrolü rakibine kaptırmasına rağmen savunmada çok fazla zorlanmayan İsviçre temsilcisi, devre arasına 0-0 eşitlikle girdi.

38. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında altıpas gerisinde bulunan Van Persie'nin gelişine vurduğu top az farkla yandan auta çıktı.

43. dakikada Salih Uçan çalımlarla ceza sahasına girmek isterken Grasshoppers savunmasının müdahale ettiği top ceza alanı yayı içindeki Van Persie'nin önünde kaldı. Hollandalı oyuncunun bekletmeden sol ayağıyla çıkardığı şutta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Müsabakanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı ataklarını sürdüren Fenerbahçe, sonradan oyuna giren Fernandao'nun 77. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Van Der Wiel'in ara pasında cezasahası sağ içinde topla buluşan Alper Potuk, topu kaleye gönderdi. Çizgide Fernandao dokundu ve topu ağlarla buluşturdu. 

1-0 öne geçtikten sonra ataklarını sürdüren Fenerbahçe, 84'te ikinci golü buldu. Mehmet Topal, şık bir ara pasla cezasahası sol iç çaprazında Miroslav Stoch'u buluşturdu. Slovak oyuncunun vuruşunda top 2. kez Grasshoppers ağlarıyla buluştu.

İŞTE İLK 11'LER:
GRASSHOPPERS: 


Mall, Antonov, Pnishi, Rhyner, Sigurjonsson, Andersen, Brahimi, Lüthi, Gjorgjev, Tabakovic, Kareem

FENERBAHÇE:

Volkan, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Ozan, Salih, Stoch, Alper, Van Persie 

NOTLAR:

NEUSTADTER KULÜBEDE

Bu sezon tüm maçlarda 11’de forma giyen Alman asıllı Rus futbolcu Roman Neustadter ilk kez kuübede yer aldı. Teknik direktör Dirk Advocaat başarılı savunma oyuncusunun yerine sakatlıktan kurtulan Kjaer’e yer verdi.

USLU, EKŞİOĞLU VE BALABAN GELDİ

Karşılaşmayı izlemek üzere takım ile birlikte 3 yönetici geldi. İlhan Ekşioğlu, Mahmut Uslu ve Ozan Balaban karşılaşmada takımı yalnız bırakmadılar.  3 yöneticinin yanı sıra bir çok kongre üyesi de takım ile birlikte Zürih’teydi.          

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 42. MAÇ

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar 41 maça çıktı. Sarı-lacivertliler, statü değişiklikleriyle 2009'da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda yaptığı 41 maçta 22 galibiyet elde ederken, 12 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı. UEFA Avrupa Ligi maçlarında 58 kez rakip fileleri sarsan Fenerbahçe, kalesindeki 35 gole engel olamadı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde