Fenerbahçe'den futbol sahalarında bir ilk

Fenerbahçe'den futbol sahalarında bir ilk

Fenerbahçe, formalardaki göğüs reklamını tek sponsora satmayacak. Artık tek maç veya üçlü, beşli paketler halinde göğüs reklamı alınacak.

Fenerbahçe'den futbol sahalarında bir ilk
16px
24px
05.07.2014 06:06
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe, formalardaki göğüs reklamını tek sponsora satmayacak. Artık tek maç veya üçlü, beşli paketler halinde göğüs reklamı alınacak. Fenerium’da satılacak formalarda da sponsor adı yazmayacak

Türk Telekom ile formalardaki sponsorluğu sona eren Fenerbahçe, yeni sponsoru farklı bir yöntemle bulacak. Fenerbahçe, artık bütün sezonu tek sponsora satmama kararı alırken tek maç veya 3’lü, 5’li paketler halinde göğüs sponsorluğunu satacak.

Fenerium’da satılacak formaların önünde de artık hiçbir sponsorun adı yazmayacak. Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, konuyla ilgili hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, “Artık bütün bir yıl tek firma düşünmüyoruz. Hazırlık yapıyoruz. Tek maç veya 3’lü, 5’li maç paketi halinde yapabiliriz” dedi.

Maç biter isim gider!

Fenerium mağazalarında satılacak formaların ön yüzünde de artık reklam olmayacağını kaydeden Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, “Artık sadece maç oynanırken sponsorun adı formanın önüne yazılacak. 90 dakika bittiğinde reklam da bitecek” değerlendirmesini yaptı.

Abdullah Kiğılı, geçtiğimiz sezonda Fenerium mağazalarında 400 bin adete yakın forma sattıklarını belirtirken Fenerbahçe, bu yıl başında Adidas ile sponsorluk anlaşmasını 5 yıllığına uzatmıştı.

2004 yılından bu yana Adidas ile çalışan Fenerbahçe, yeni anlaşmayı yıllık 8.5 milyon dolar bedele yaptı. Anlaşma, 5 yılda 42.5 milyon dolar gelir anlamına geliyor. Fenerbahçe, 5 yıl önce aynı markayla yıllık 2 milyon dolardan anlaşma yapmıştı.

Fenerbahçe’nin formasında göğüs reklamında 2012 yılında Avea ile Türk Telekom yer değiştirdi. Formanın kolundaki Türk Telekom göğüse, Avea ise kol reklamlarına geçti.

15 milyon $’ı aşıyor

Kulübün 2012-2013 sezonunda forma sponsorlarından elde ettiği gelir 15 milyon doları geçmişti. Fenerbahçe, bu rakamlarla en yüksek sponsorluk geliri elde eden takım olma ünvanını koruyor.

5 binden fazla ürün, 100 milyon TL ciroya ulaştı

FENERBAHÇE Spor Kulübü’nün sponsorluk dışındaki en büyük gelir kalemlerinden biri Fenerium mağazaları... Şu anda 90 mağazasıyla Fenerbahçeli taraftarlara ulaşan Fenerium’un elde ettiği ciro 100 milyon lirayı buldu.

5 binin üzerinde ürün çeşidinin satıldığı Fenerium’da tabir yerindeyse ne ararsanız bulmak mümkün. ne ararsanız bulmak mümkün. Kadın, erkek, çocuk ve bebek dışında elektronik, ev-ofis, aksesuar gibi farklı kategorilerde 1.000’den fazla ürün var.

Devleri solladı

 Bu ürünler arasında logolu tost yapan tost makinası ve ekmek kızartma makinası, okey ve tavla takımı, radyasyon koruyucu, gömlek, pantolon, blazer ceket, takım elbise, triko, uçurtma, masa ve sandalye, bayan küpeleri ve bayan kol düğmeleri, ataç ve ayıraç gibi Manchester United’dan Juventus’a, Milan’dan Barcelona’ya hiçbir Avrupa devinde olmayan ürünler de Fenerbahçeliler’in beğenisine sunuluyor.
Necla Dalan/Vatan
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde