Fenerbahçe: Senaryoları dehşetle okuyoruz

Fenerbahçe: Senaryoları dehşetle okuyoruz

Fenerbahçe Kulübü, bir açıklama yaparak, medyada yer alan "masa başı" haberlerin artık son bulması gerektiğini belirtti.

Fenerbahçe: Senaryoları dehşetle okuyoruz
16px
24px
17.03.2010 22:02
ABONE OLgoogle

Sarı-lacivertli kulüp tarafından, "Masa başı haberler sona ermeli! Başka Fenerbahçe yok" başlığıyla, internet sitesinden yapılan ve sert ifadelerin kullanıldığı açıklamada, "Son dönemde, profesyonel futbol takımımızın puan kaybettiği maçların ardından ulusal çapta yayın yapan gazetelerimizin bir kısmının, sayfalarında yazdıkları, 'haber' demeye dilimizin varmadığı senaryoları dehşetle okuyoruz" denildi.
Açıklamada, daha sonra şu görüşlere yer verildi:

"Takımlarımızın aldığı olumsuz sonuçların ardından yapılan yalan yanlış haberler, kulübümüze, takımımıza ve başta Fenerbahçe camiası olmak üzere tüm spor kamuoyuna zarar vermektedir. Bu haberleri yapan bir kısım gazeteciler, duydukları olumlu olumsuz her şeyi, kulübümüze ve konunun muhataplarına sorma ve doğrulatma gereği duymadan, sayfalarına taşımaktan çekinmemektedirler."
Olumsuz haberlerin, kazanılan maçlarla birlikte sayfalardan kaybolsa dahi, verdiği zararların tüm Türk sporunda kalıcı olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Bunlara imza atanların, yayınlanmasına izin verenlerin, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne zarar vermeye çalışırken şunu hatırlamaları gerek; Başka Fenerbahçe yok. Fenerbahçe'ye ve tüm Türk futboluna verilen, verilecek olan zararların kısa, orta ve uzun vadede herkes tarafından farkına varılması gerekmektedir" görüşlerine yer verildi.

"Yapılan bu yalan haberler ile spor basınının özellikle bir kesiminin, gazeteciliğin etik ve ahlaki kurallarından her geçen gün biraz daha uzaklaşması, tüm spor camiası adına gerçekten üzüntü vericidir" ifadesi kullanılan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Bazı gazetelerin genel yayın yönetmenlerinden spor müdürlerine, muhabirlerine kadar tüm birim ve spor servisleri çalışanları artık şunu görmelidir; sırf sayfaları doldurmak adına yazılan yalan yanlış senaryolar, Türk sporuna ve ekonomisine ciddi zararlar vermektedir.

Milyonlarca sporseveri yakından ilgilendiren ve bugün büyüklüğü ile sadece sosyal değil ekonomik anlamda da son derece önemli bir sektör haline gelen sporun ve özellikle kulüplerin lokomotif branşı olan futbolun, son yıllarda ülkemizde de ulaştığı nokta ve değer herkesçe malumdur. Görünen odur ki T ürk sporu gerek başarıları, gerekse marka değeri olarak ilerlerken, hep daha iyiye gitmek adına çaba sarf ederken, spor basının belirli bir kesimi çağın gerisinde kalmakta ve Türk sporunun sekteye uğramasına neden olmaktadır.

Yine spor basınının belirli bir kesimi, ısrarla gazeteciliğin en basit kurallarını dahi uygulamaktan imtina ederek, haber yaptığı konuya ilişkin araştırma yapmak, konunun muhataplarının görüşlerini almak ve olayların her yönünü okuyucuya aktarmaktansa, tek yönlü, sansasyona dayalı ve kulaktan dolma dedikodu kaynaklı haberciliği tercih etmektedir. Her geçen gün kendini yenileyip, taraftarların ve sektörün ufkunu açacak, gerektiğinde Türk sporuna yön verecek haberler, araştırmalar ve dizi yazılara imza atmak yerine, yalanlar dünyasının ve masa başı haberciliğin girdabı içinde sürüklenir hale gelmiş bir spor basınıyla karşı karşıyayız." 

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Her gün milyonlarca insanın okuduğu gazetelerin haberlerini yalanlarken utanıyoruz" denildi.

Her şeye rağmen, Türk spor basınının içinde görevini layığıyla yerine getiren kişiler ve kurumlar olduğu belirtilen açıklama, şu ifadelerle sona erdi:

"Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak çoğu köklü birer kurum olan, her gün milyonlarca insanın okuduğu gazetelerin haberlerini yalanlarken utanıyoruz, ama bazı gazetelerimiz, ısrarla ve inatla 'Hayal ürünü senaryolardan' vazgeçmiyor. Bu yanlışa artık 'Dur' denmelidir. Basının görevi topluma ışık tutmak, yön göstermek, tabii ki haksızlıkların üzerine gitmek ve Türk sporuna katkı sağlayacak, yapıcı eleştirilerde bulunmaktır.

Türk spor basınının bir kesimi, bu görevlerinden uzaklaşmış ve yalanlardan medet umar hale gelmiştir. Çoğu zaman, akıl ve mantık dışı haberleri 'manşet' dahi yapmaktan çekinmeyen bu kesim yanlış yoldadır, her geçen gün güvenilirliğini kaybetmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübü, eleştirilere her zaman açık olmuştur ve olmaya da devam edecektir, ancak zarar vermeye yönelik haber yapan, objektiflikten uzak, taraftarlık duyguları ile yazılar yazan ya da kişisel husumetlerini ön planda tutarak sadece sayfalarını doldurmak adına, masa başında haber yapanların ve tabii ki bunların yayınlanmasına izin verenlerin, her zaman olduğu gibi yine karşısında olacaktır. Her şeye rağmen, Türk spor bası nının içinde de görevini layığıyla yerine getiren kişiler ve kurumlar vardır. Fenerbahçe Spor Kulübü, sayıları maalesef az da olsa bu kişi ve kurumların yanında olacak, onları kasıtlı, yalan yanlış ve masa başı haberler yapanlardan ayırt edecektir."  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde