Fenerbahçe, Osmanlıspor'dan 3 puanı kaptı

Fenerbahçe, Osmanlıspor'dan 3 puanı kaptı

Zirve takibini sürdürmek isteyen ve puan kaybına tahammülü kalmayan Fenerbahçe, konuğunu 2-0'la geçerek kritik bir üç puan elde etti.

Fenerbahçe, Osmanlıspor'dan 3 puanı kaptı
16px
24px
08.04.2018 20:14
ABONE OLgoogle

Süper Lig’de 28. haftanın kritik karşılaşmasında Fenerbahçe, Osmanlıspor’u konuk etti.

Beşiktaş ve Medipol Başakşehir’in galibiyet çıkardığı haftada puan kaybına tahammülü kalmayan sarı-lacivertliler baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 2-0 kazandı ve zirve takibini sürdürdü.

Puanını 54’e yükselten Fenerbahçe farkı korurken ilk yarısı 0-0 sonuçlanan maçta Aykut Kocaman’ın öğrencileri kilidi 6 dakikada açtı. 54’te oyuna ikinci yarıda dahil olan Mathieu Valbuena’nın kornerden ortasında Martin Skrtel kafa vuruşuyla topu filelere gönderirken 60’ta sahneye Roberto Soldado çıktı.

Giuliano, çaldığı topla ceza sahasına girdi şutunu da çekti ancak top direkten döndü. Direkten dönen topu önünde bulan Soldado ise boş ağlara golü kaydetti. Karşılaşmada pozisyon bulmakta zorlanan ve pek varlık gösteremeyen Osmanlıspor da bu sonuçla maç fazlasıyla 28 puanla 16. sırada kaldı.

İŞTE İLK 11'LER
Fenerbahçe: Volkan, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Dirar, Mehmet Topal, Josef, Alper, Giuliano, Soldado

Osmanlıspor: Karcemarskas, Yalçın, Ceyhun, Pinto, Anıl, Muhammed, Musa, Umar, Serdar, Regattin, Mehmet Batdal

MAÇTAN NOTLAR

Alper Potuk 7 hafta sonra

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk, Süper Lig'de 7 hafta sonra ilk 11'de forma şansı buldu. Sarı-lacivertlilerle ligde son olarak 20. haftadaki Gençlerbirliği maçında ilk 11'de oynayan Alper, sonraki 7 karşılaşmanın 6'sında yedek kalmış, 1 müsabakada ise cezası nedeniyle kadroya girememişti.

Fenerbahçe'de 2 eksik
Fenerbahçe, Osmalıspor karşısına iki futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-kart cezalısı Chahechouhe ile sakatlığı tam düzelmeyen Vincent Janssen, kadroda yer almadı. Teknik direktör Aykut Kocaman, bu isimlerin dışında Ozan Tufan'ı da geçen haftalarda olduğu gibi yine maç kadrosuna dahil etmedi.

Soldado ilk kez 3 maç üst üste
Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Roberto Soldado, bu sezon ilk kez 3 maç üst üste ilk 11'de forma şansı yakaladı. Sarı-lacivertlilere sezon başında gelen Soldado, bu maça kadar lig, kupa ve Avrupa'da üst üste en fazla iki karşılaşmada ilk 11'de oynamıştı. Soldado, ligin 26. haftasında Galatasaray, 27. haftasında Kayserispor ve 28. haftasında ise Osmanlıspor maçlarında ilk 11'de forma giydi.

Volkan Demirel ile Yalçın Ayhan el sıkıştı
Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel ile Osmanlıspor'un kaptanı Yalçın Ayhan arasındaki küslük bitti. Yalçın Ayhan'ın Kasımpaşa'da oynadığı dönemde yaşanan tartışmadan sonra bu iki futbolcu karşı karşıya geldikleri hiçbir maçta birbirinin elini sıkmamıştı. 

Sahaya kaptan çıkan iki futbolcu, seremonide el sıkışmasa da hakemlerin yanına kale seçimi için gittiklerinde bu duruma son verdiler. İki futbolcu el sıkışıp birbirlerine başarı dileyerek, uzun yıllardır devam eden el sıkışmama durumlarına da son verdi.

Tribünler diğer maçlara göre doldu
Fenerbahçeli taraftarlar, derbiler hariç diğer maçlara oranla bu karşılaşmada tribünleri daha fazla doldurdu. Şampiyonluk yolunda son haftalara girilirken sarı-lacivertli taraftarlar da Kadıköy'ü daha fazla doldurmaya başladı. Ülker Stadı'nda yaklaşık 30 bin sarı-lacivertli taraftar takımlarına destek oldu. Osmanlıspor'u desteklemek için İstanbul'a gelen 150 kadar taraftar da maçı deplasman tribününden takip etti.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde