Fenerbahçe, Galatasaray'ı paraya boğdu

Fenerbahçe, Galatasaray'ı paraya boğdu

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda veda etmesi, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da ezeli rakibi Galatasaray'a yaradı.

Fenerbahçe, Galatasaray'ı paraya boğdu
16px
24px
28.08.2013 08:48
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe, ilk maçta 3-0 yenildiği Arsenal’e deplasmanda 2-0 mağlup oldu ve Şampiyonlar Ligi’nin kapısından döndü. Kadıköy’de de ağları havalandıran Ramsey, attığı 2 golle yıldızlaştı. Sarı-Lacivertliler, CAS’tan çıkacak sonuca göre geçen sezon tarihi başarıya imza atarak yarı final oynadığı Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalamayınca ezeli rakibi Galatasaray'ın kasasına ekstradan 2.4 milyon Euro girdi

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda veda etmesi, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da ezeli rakibi Galatasaray'a yaradı. Süper Ligi şampiyon tamamladığı için 2.8 milyon Euro alan sarıkırmızılı ekip, Fenerbahçe elenince, gruplarda yer alan tek Türk takımı olarak ekstradan 2.4 milyon Euro'yu daha kasasına koyacak. Cimbom, böylece toplam 5.2 milyon Euro'nun sahibi olacak.

GEÇEN YIL KAZANILAN PARA 30 MİLYON EURO'YU GEÇMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl da Devler Ligi'ne direkt katılarak 8.6 milyon Euro alan sarı kırmızılılar, Fenerbahçe'nin gruplara kalamaması nedeniyle 10 milyon Euro'nun üzerinde para alarak Türkiye'nin yayın havuzu gelirine de tek başına sahip olmuştu.

Galatasaray, grup maçlarında elde ettiği 3 galibiyet, 1 beraberlik nedeniyle 3.5 milyon Euro, tur atladığı için de 3.5 milyon Euro daha kazandı.

Schalke'yi 3-2 yenerek 1 milyon Euro'luk galibiyet primini alan Galatasaray, çeyrek finale çıktığı için 3.9 milyon Euro'yu da cebine koydu.

Çeyrek finalde Real Madrid'e ilk maçta yenilen Galatasaray, TT Arena'da rakibini 3-2 mağlup ederek 1 milyon Euro daha kazandı.

Sarı kırmızılı takım televizyon gelirinden de yaklaşık 15 milyon Euro para kazandı.

Fener’in Rotası yeniden Avrupa!

Avrupa kupalarından iki yıl men edilen Fenerbahçe, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nden (CAS) çıkan kararla Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etmişti. Sarı-Lacivertlilerden beklentiler de büyüktü. Teknik direktörlüğe Ersun Yanal’ın getirilmesi, Bruno Alves ve Emenike gibi kaliteli isimlerin alınması, elemeleri geçip gruplara kalınacağına dair umutları artırmıştı. Salzburg’u saf dışı bırakan ve play-off oynama şansını yakalayan Kanarya, en zor kuralardan birini çekerek İngiliz ekip Arsenal’le eşleştiğinde dahi Sarı-Lacivertli camiada tur inancı fazlaydı.

Ancak Kadıköy’deki ilk maçta 3-0’lık hezimet hesapları bozdu. Bir türlü futbolunu geliştiremeyen ve toparlanamayan Fenerbahçe, Londra’ya adeta formalite için gitti. Ersun Yanal’ın karşılaşma öncesi, “Biz Fenerbahçe’yiz. Sürpriz yapabiliriz.” sözleri ise 25’te Ramsey’in attığı golle anlamını kaybetti. Cristian’ın kaptırdığı top kalemize gol olarak döndü. Kadıköy’de bir kez ağları havalandıran Ramsey, henüz ilk atakta yine klasını konuşturdu. Aslında Kanarya, bu anlarda kötü de değildi. Tabii 1-0 geriye düşülmesi konsantrasyonu tamamen bozdu.

39’da Emenike şutunu çekti ama kale direklerini aşamadı. 68’de bu defa Walcott’un serbest vuruşu direkte patladı. Gösterişsiz ama etkili oyunuyla Sarı-Lacivertlileri oldukça sıkıntıya sokan Ramsey, 72’de durumu 2-0’a getiren isimdi. İlk maçta rakibine 3-0 yenilen temsilcimiz, Emirates Stadı’nda da 2-0 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi defterini kapattı. Fenerbahçe, artık UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan itibaren Avrupa kupalarında kalacak. Ne var ki CAS’ın bugün açıklayacağı karar da Kanarya’nın geleceğine ışık tutacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde