Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi yarıda kaldı! Şimdi ne olacak?

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi yarıda kaldı! Şimdi ne olacak?

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ikinci yarısında yaşanan olaylar sonunda önce siyah-beyazlı futbolcular ardından da karşılaşmanın hakemleri soyunma odasına gitti.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi yarıda kaldı! Şimdi ne olacak?
16px
24px
19.04.2018 20:40
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşma, hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edildi. Tribünden atılan yabancı maddelerin Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e isabet etmesinin ardından alınan karar sonrası gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) çevrildi. TFF'nin konu hakkındaki talimatı merak konusu oldu.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş’ı konuk etti. Vodafone Park’ta 2-2 biten maçın rövanşında istenmeyen olaylar yaşandı. İlk yarıda Quaresma’nın köşe vuruşu kullanacağı sırada yabancı madde atması nedeniyle 2 kez kesilen oyun, ikinci yarıda da benzer olaylara sahne oldu. Golsüz berabere giden maçın 57. dakikasında tribünlerden atılan yabancı maddeler, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in başına isabet etti. Olaylar çıktı! Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tatil edildi

Bunun üzerine Beşiktaş takımı, hakem Mete Kalkavan ile birlikte soyunma odasına girdi. Yaklaşık yarım saat içeride bekleyen Mete Kalkavan, daha sonra maçın tatil edilmesine karar verdi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) müsabaka talimatının 19. maddesindeki “Güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanamaması” başlığı olayların sonucu ile ilgili bilgi veriyor.

FIFA Kokartlı eski hakem ve Sözcü yazarı Selçuk Dereli de yaşananları yorumladı.

Selçuk Dereli, hakem Mete Kalkavan’ın çelişkili davrandığını söyledi. Fenerbahçe-Beşiktaş maçının yarıda kalması sonrası Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Mete Kalkavan’ın raporuna göre karar vereceğini belirten Selçuk Dereli “Beşiktaş yedek kulübesindeki oyuncuların Fenerbahçe taraftarları ile tartışmaları tribünleri gerdi. Sonrasında gelişen olaylarda tribünlerden atılan yabancı bir cisim Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in kafasına isabet etti. Hakem Mete Kalkavan Şenol Güneş’in başının yaralandığı an maçı tatil etse buna kimsenin itirazı olmazdı. Çünkü futbolcuların ve teknik heyetin güvenliğini  tehdit eden bir durum varsa hakem maçı tatil eder. Ancak hakem iyi niyetle maçı devam ettirme arzusundaydı. Yine oyuncuların tribünlerle girdiği tartışma sonucu sahaya bir kez daha yabancı madde atılması üzerine Beşiktaşlı futbolcular kendiliğinden soyunma odasına girdiler. Oyunculardan sonra hakemin soyunma odasına girmesi tartışma yaratır. Mete Kalkavan’ın raporu çok önemli. Mete Kalkavan ‘Şenol Güneş’in başına isabet eden madde nedeniyle maçı tatil ettim’ şeklinde bir rapor yazarsa TFF, Fenerbahçe aleyhine bir karar verir. Hakemin raporunu bekleyip görmek lazım” dedi.

Öte yandan TFF’nin, maç ile ilgili kararını Çarşamba günü vereceği öğrenildi. Karar sonrası ceza alacak olan takım, bu cezaları Spor Toto Süper Lig maçlarında çekmeyecek. Cezalar sadece Ziraat Türkiye Kupası için geçerli olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde