Fenerbahçe Avrupa'nın En Büyüğü....

Fenerbahçe Avrupa'nın En Büyüğü....

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 80-64 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Fenerbahçe Avrupa'nın En Büyüğü....
16px
24px
22.05.2017 04:30
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 80-64 yenerek 2016-2017 sezonu şampiyonu oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan final maçında Fenerbahçe, Türk basketbol tarihine geçti. Baştan sona üstün götürdüğü maçta sarı-lacivertliler, özellikle dış şutlarda etkili olduğu ilk yarıyı 39-34 önde tamamladı.

Fenerbahçe, ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürdü. Dış şutların yanı sıra Udoh'la pota altında büyük üstünlük kuran sarı-lacivertliler, sahadan 16 sayı farkla 80-64 galip ayrılarak Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı.

Türk basketbol tarihinin erkeklerde en büyük başarısına imza atan Fenerbahçe, üçüncü kez üst üste yer aldığı Dörtlü Final'de bu sefer mutlu sona ulaştı.

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük kupasında Madrid'de 2015'te 4., geçen yıl Berlin'de 2. olan Fenerbahçe, İstanbul'da zirveye çıkarak Türk basketbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı. 

Fenerbahçe final şanssızlığını yendi

Fenerbahçe, Olympiakos karşısında sahadan zaferle çıkarak, basketboldaki final şanssızlığını yendi ve ilk Avrupa kupasını elde etti.

Fenerbahçe'nin kadın ve erkek basketbol takımları, bu maça kadar oynadığı 4 finalde de sahadan ikincilikle ayrılmıştı.

Sarı-lacivertli erkek basketbol takımı, geçen sezon Berlin'de düzenlenen Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Rusya'nın CSKA Moskova ekibine yenilerek, şampiyonluğu kaçırmıştı. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ise daha önce FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde üç kez final oynamasına rağmen kupayı almayı başaramamıştı.

Sarı-lacivertli kulübün basketboldaki 5. finalinde erkek takımı bu sefer kupayı müzeye getirerek şanssızlığa son verdi.

Türk basketbolunda 7. kupa

Fenerbahçe, basketbolda Türkiye'ye 7. Avrupa kupasını getirdi.

Sarı-lacivertli takım, Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazanarak, Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı.

Erkeklerde bu seviyede ilk kupasını elde eden Türkiye'ye daha önce Anadolu Efes 1996'da Koraç Kupası'nı, Beşiktaş 2012'de FIBA Eurochallenge Kupası'nı ve Galatasaray Odeabank ise geçen yıl ULEB Avrupa Kupası'nı kazandırdı.

Kadın basketbolunda ise Galatasaray 2009'da FIBA Avrupa Kupası'nı, 2014'te ise FIBA Avrupa Ligi'ni elde etti. Yakın Doğu Üniversitesi ise bu sezon Türkiye'ye FIBA Avrupa Kupası'nı getirdi.

Basketbolcular şampiyonluğu kutladı

Maçın bitimiyle Fenerbahçeli basketbolcular büyük bir sevinç yaşadı.

Sarı-lacivertlilerin Avrupa şampiyonluğunu elde etmesiyle Fenerbahçe kenar benci koşarak sahaya girdi. Oyuncular şampiyonluğu taraftarla kutladı.

Udoh kaldığı yerden

Fenerbahçe'nin ABD'li yıldızı Ekpe Udoh, müthiş performansını finalde Olympiakos karşısında da sürdürdü.

Real Madrid maçında 18 sayı, 12 ribaunt, 8 asist ve 2 blokla takımının finale çıkmasında başrol oynayan tecrübeli uzun, Olympiakos karşısında da Fenerbahçe'nin yıldızı oldu.

Udoh, maçı 10 sayı, 8 ribaunt, 4 asist ve 5 blokla tamamladı. 

Olympiakos bu kez kaybetti

Olympiakos, 2012'de şampiyon olduğu İstanbul'da bu sefer ikincilikle yetindi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda 5 yıl önce oynanan finalde CSKA Moskova'yı son saniye basketiyle yenerek kupaya uzanan Olympiakos, İstanbul'da aynı salonda şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırdı.

Tarihinde 10. kez Dörtlü Final'de yer alıp 3 defa şampiyon olan Olympiakos, 5. kez final kaybetmenin hüznünü yaşadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Basketbol Takımı'nı kutladı

Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, THY Avrupa Ligi Şampiyonu olması dolayısıyla Fenerbahçe Basketbol Takımı'nı tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a bir telgraf göndererek, tebriklerini iletti.

Fenerbahçe-Olympiakos maçından notlar

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Fenerbahçe ile Yunanistan temsilcisi Olympiakos arasında oynanan şampiyonluk maçında sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına büyük destek verdi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada 10 binin üzerinde Fenerbahçeli taraftar, tribündeki yerlerini aldı.

Final heyecanını saatler öncesinden Sinan Erdem Spor Salonu'nun çevresinde dolaşarak yaşayan sarı-lacivertli taraftarlar, şampiyonluk yolunda takımlarını coşkuyla destekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde