Fenerbahçe, Atina'da bir kez daha tarih yazdı

Fenerbahçe, Atina'da bir kez daha tarih yazdı

Fenerbahçe, Euroleague çeyrek final serisi ikinci maçında Panathinaikos’u 80-75 yenerek Atina’da bir kez daha tarih yazdı..

Fenerbahçe, Atina'da bir kez daha tarih yazdı
16px
24px
20.04.2017 20:00
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe, Euroleague çeyrek final serisi ikinci maçında Panathinaikos’u 80-75 yenerek Atina’da bir kez daha tarih yazdı ve seride durumu 2-0 yaptı.

Fenerbahçe, THY Euroleague Play-Off serisinin 2. maçında Panathinaikos'u yine Atina'da 80-75 yendi. Seride ilk maçı 71-58 kazanan ve saha avantajını eline geçiren Sarı-Lacivertliler, bu maçı da kazanarak 25 Nisan’da Ülker Arena’daki 3. maç için büyük avantaj yakaladı. 18 bin kişilik OAKA Salonu'nda gecenin yıldızı Bogdanovic oldu.

Başkent Atina'da 18 bin 310 seyirci önünde oynanan ilk maçı, ikinci yarıdaki etkili performansıyla 71-58 kazanan sarı-lacivertliler, 11 yıl sonra OAKA Arena'da galip gelen ilk Türk takımı olmuştu.

Fenerbahçe'ye Dörtlü Final'e yükselmek için tek galibiyet yetecek. Serinin üçüncü (25 Nisan Salı) ve gerekirse dördüncü maçı (27 Nisan Perşembe) İstanbul'da Ülker Sports Arena'da oynanacak.

OBRADOVİC İLE ÇEYREK FİNALDE MAÇ KAYBETMEDİ

Fenerbahçe, başantrenör Zeljko Obradovic yönetiminde THY Avrupa Ligi'nde play-off serilerinde çok iyi bir performans sergiliyor. Sarı-lacivertlilerle Avrupa Ligi'nde 4. sezonunu geçiren Sırp başantrenör, takımını 3 kez play-off'lara taşıdı. Fenerbahçe, tecrübeli çalıştırıcıyla çıktığı 7 çeyrek final maçını da kayıpsız geçti.

Fenerbahçe, 2014-2015'te Maccabi'ye, 2015-2016'da da Real Madrid'e maç kaybetmeden serileri 3-0 kazanmıştı. Panathinaikos Superfoods karşısında 2-0 öne geçen sarı-lacivertliler, son iki sezonda gerçekleştirdiği başarıyı tekrarlayarak müsabaka kaybetmeden Dörtlü Final'e yükselmeyi hedefliyor.

DİĞER MAÇ PROGRAMI ŞÖYLE

25 Nisan Salı:
20.45 Fenerbahçe-Panathinaikos Superfoods 

27 Nisan Perşembe:
20.45 Fenerbahçe-Panathinaikos Superfoods (Gerekirse)

2 Mayıs Salı:
Panathinaikos Superfoods-Fenerbahçe (Gerekirse - Saati daha sonra belli olacak)

PANA PLAY-OFF'TA 5 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Panathinaikos Superfoods, THY Avrupa Ligi'nde play-off'ta oynadığı son 6 maçı da kaybetti. Eski çalıştırıcısı Obradovic'in görevden ayrılmasından sonra Dörtlü Final'e kalma başarısı gösteremeyen Yunan ekibi, son 4 sezondur kupaya çeyrek finalde veda ediyor.

Panathinaikos Superfoods, 2014-2015'te play-off'ta CSKA Moskova'ya, geçen sezon da Laboral Kutxa'ya elenmişti. Bu iki rakibine üst üste 4 maç kaybeden Yunan temsilcisinin, Fenerbahçe'ye (2) de yenilince bu seviyedeki galibiyet hasreti 6 müsabakaya çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde