Fener’e 200 bin TL’lik amorti ikramiyesi

Fener’e 200 bin TL’lik amorti ikramiyesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan Fenerbahçe'ye müjde geldi

Fener’e 200 bin TL’lik amorti ikramiyesi
16px
24px
29.08.2013 08:46
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne kalamadı 10 milyon euro’dan oldu. Devlet, ‘Ülkenin reklamı yapıldı’ diyerek kanaryaya Emenike’nin 6 aylık ev kirasına yetecek 200 bin TL verecek.

UEFA’nın 2 yıllık Avrupa Kupaları’ndan men cezasına Fenerbahçe’nin yaptığı itiraza rağmen Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) verilen cezayı onadı. Bu kötü haberin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan müjde geldi. Kılıç, “Avrupa liglerinde Türkiye’yi temsil eden takımlarımıza yenilgi halinde bile 100 bin lira ödemede bulunma kararı aldık” dedi. Yani Şampiyonlar Ligi’ne kalamadığı için 10 milyon euro’dan olan Fenerbahçe’ye 200 bin liralık amorti çıkmış oldu.

Teselli değil ama...

Kılıç, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle biraraya gelerek soruları yanıtladı. Kılıç, Avrupa liglerinde Türkiye’yi temsil eden takımlara yenilgi halinde bile ödeme yapılacağını belirterek, “Elbetteki bu 100 bin lira yenilgiye yönelik bir teselli olarak görülemez ama

bizim arzumuz şu bir Türk takımı yurt dışında Türkiye’yi temsil ediyorsa devletin de bir şekilde onun yanında olması lazım” diye konuştu.

‘Destek vermemiz lazım’

Beraberlik ve galibiyet rakamlarını 2 katına çıkarttıklarını anlatan Kılıç, şunları söyledi: “Galibiyette 200 bin lira, beraberlikte 150 bin lira, mağlubiyette 100 bin lira şeklinde yeni bir uygulama başlattık. Daha önce mağlubiyette yoktu. Örneğin Fenerbahçe, Arsenal takımına arka arkaya 2 maçta yenildi ama Fenerbahçe Avrupa liginde mücadelesine devam edecek. Türkiye’nin de bu takımları desteğe devam etmesi lazım.”

1.4 milyar dolar değer kaybetti

Kararın ardından Fenerbahçe hisseleri çakıldı. İlk seans yüzde 5 artan hisseler ikinci seansa yüzde 6 düşüşle başladı. Hisseler günü yüzde 3.53’ük kayıpla 24.60 TL’den tamamladı. Kulübün piyasa değeri dünkü kapanışa göre 615 milyon TL (298.5 milyon dolar) oldu. Şirketin piyasa değeri 2 Mayıs 2011’de 2.6 milyar TL’ye (1.7 milyar dolar) kadar çıkmıştı. Fener’in değeri 1.4 milyar dolar eridi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde