Fener'den Şampiyonlar Liği'ne erken veda

Fener'den Şampiyonlar Liği'ne erken veda

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Müsabakası'da Fenerbahçe, kendi sahasında Young Boys'a 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Fener'den Şampiyonlar Liği'ne erken veda
16px
24px
04.08.2010 22:32
ABONE OLgoogle

Hakemler: Alexei Nikolaev, Tikhon Kalugin, Anton Averianov (Rusya)

Fenerbahçe: Volkan Demirel 5, Bekir 5 (Dk. 46 Gökhan Gönül 6), İlhan 5, Bilica 4, Andre Santos 4, Dia 5 (Dk. 81 Semih Şentürk ?), Emre 5, Cristian 4, Stoch 5, Alex 4 (Dk. 46 Selçuk 4), Gökhan Ünal 4

Young Boys: Wölfli 6, Pudar 5, Sutter 5, Costanzo 5 (Dk. 61 Hochstrassei 4), Doubai 4 (Dk. 69 Raimondi 4), Bienvena 6, Spgchei 5, Lulic 6 (Dk. 77 Schneuwly ?), Affolter 6, Degen 6, Jemal 6

Gol: Dk. 40 Bienvena (Young Boys)

Kırmızı Kart: Dk.53 Stoch (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 18 Bekir, Dk. 37 Soch, Dk. 77 Bilica, Dk. 89 Emre (Fenerbahçe) Dk. 23 Jemal, Dk. 57 Affolter, Dk. 72 Hochstrasessi, Dk. 86 Degen (Young Boys)


UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Müsabakası'da Fenerbahçe, kendi sahasında Young Boys'a 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Sarı-lacivertliler, yollarına UEFA Avrupa Ligi'nde play-off elemeleri ile devam edecek.

 Young Boys, 40. dakikada Bienvenu'nün attığı golle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe'den Stoch, 53. dakikada ikinci sarı kart sonrası gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İLK YARI
23. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında rakibinden kurtulan Costanzo'nun uzak köşeye yaptığı vuruşu Volkan yatarak kontrol etti.

25. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Degen'in vuruşunda Volkan topun sahibi oldu.

27. dakikada Cristian'in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta top farklı şekilde üstten auta gitti. 

29. dakikada Lulic'in pasında sağ çaprazda topla buluşan Doubai'nin vuruşunu kaleci Volkan yatarak kornere çeldi.

33. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Degen'in vuruşunda Volkan parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

40. dakikada Fenerbahçe savunmasının bir anlık duraklayınca ceza sahası sol köşesine atılan pası önüne alan Bienvenu, uzak köşeden topu ağlara gönderdi. 0-1

45. dakikada Emre'nin derin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Dia, bomboş pozisyonda vurmak yerine pas atmayı deneyince kaleci Wölfli meşin yuvarlağı kontrol etti.

İKİNCİ YARI

48. dakikada Emre'nin sağ çaprazdan kaleye kullandığı serbest atışı kaleci Wölfi yumruklayarak uzaklaştırdı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Bilica'nın vuruşunda top üstten auta çıktı.

73. dakikada Degen'in pasında topla buluşan Bienvena'nın ceza sahası dışından sert şutu kaleci Volkan'ın ellerinde kaldı.

75. dakikada Emre'nin pasıyla buluşan Selçuk'un sert şutu direk dibinden auta çıktı.

82. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Semih Şentürk'ün kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

90. dakikada Selçuk'un ara pasına hareketlenen Semih Şentürk, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda vurdu. Wölfi'den dönen top Semih'e çarparak auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, kendi sahasında Young Boys'a 1-0 mağlup oldu.

NOTLAR

Fenerbahçe, 2010-2011 sezonunda ilk kez taraftarının karşısına çıktı.

Kadıköy'de en son geçen sezonun son haftasında şampiyonluğu kaçırdığı Trabzonspor mücadelesinde 16 Mayısta taraftarının karşısına çıkan sarı-lacivertliler, 80 günlük bir aradan sonra seyircisiyle buluştu.
Sarı-lacivertliler geçen sezonun ardından zemini yenilenen statta, yeni teknik direktörleri Aykut Kocaman yönetiminde ilk maçına çıktı.

Yeni sezonun ilk maçında Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını yalnız bırakmazken, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerinde 40 bin civarında seyirci yer aldı.
Özellikle kale arkası tribünlerinde büyük bir doluluk yaşanırken, diğer tribünlerde yer yer boşluklar göze çarptı.

Taraftarlar, sarı-lacivertli ekibe özlemlerini dile getirmek için maraton üst tribünde "Güneş yakmıyor hasretin kadar" yazılı pankart astı.

Fenerbahçe'nin Young Boys ile yaptığı deplasmandaki ilk maç öncesindeki son antrenmanda sol ayak bileğinden sakatlanan İlhan, rövanş mücadelesine yetiştirilerek takımdaki yerini aldı.
Ayak bileğinde bağ kopuğu oluşan İlhan, tedavisinin ardından son çalışmalarda yer alarak, Young Boys karşısındaki önemli mücadelede takımı nı yalnız bırakmadı.
Tedavi ve rehabilitasyon döneminin ardından bir süredir takımla çalışan Gökhan Gönül, İsviçre ekibi karşısında yedekler arasında yer buldu.
Deplasmandaki ilk maçta ilk 11'de sahaya çıkan Önder, İlhan takıma dönünce yedek kaldı.

DİA İLK KEZ SAHADA

Fenerbahçe'nin yeni sezon için yaptığı transferlerde son olarak kadrosuna kattığı Issiar Dia, sarı-lacivertli formayla ilk resmi maçına çıktı.
Young Boys karşısında Bern'deki ilk maçta yedek kalan Dia, kırmızı kart cezası nedeniyle bu akşam forma giyemeyen Kazım'ın yerine orta alanın sağında gö rev aldı.
Dia'nın yanı sıra yeni sezon için kadroya dahil olan İlhan ve Stoch, rövanş mücadelesinde yedekler arasında bulunan Caner, Kadıköy'de ilk kez taraftarın karşısına çıktılar.
Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalısı Kazım'ın yanı sıra sakatlığı bulunan Lugano ve Mehmet Topuz ile Güiza, Özer, Uğur maç kadrosunda yer almadı.
Yedek kaleci olarak ilk maçtaki gibi Mert kadroya alınırken, Volkan Babacan kadronun dışında kaldı. Takımın genç isimleri Okan, Gökay, Hasan ve Berk de kadroda bulunmadı.

HİDDİNK MAÇI İZLEDİ

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink de karşılaş mayı izledi.
Bugün İstanbul'a gelen Hollandalı teknik adam ve yardımcısı Oğuz Çetin de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.
Maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan sarı-lacivertliler tribünlerin sevgi gösterileriyle karşılaşırken, taraftarlar en büyük tezahüratı kaptan Alex için yaptı.
"I Love You Alex" şeklinde uzun süre tempo tutan taraftarlar, Brezilyalı futbolcu gibi diğer oyuncuları da tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

Emre, kendisini çağıran Türk Telekom kale arkasındaki taraftarlara doğru giderken tribünlere fazla yaklaşmadan selam verince taraftarlar, "Buraya gelmeyen Cimbomlu olsun" tezahüratına başladı. Bunun üzerine ısınmak için takıma doğru koşan Emre geri dönerek tribünlere daha da yaklaştı ve tişörtü üzerindeki armayı öperek tribünleri selamladı.
Kaleci Volkan Demirel de Emre gibi kısa mesafeden dönünce tribünlerden aynı tezahüratı görüp, geri dönerek tekrar taraftarı selamladı.

Migros kale arkası tribününden bir taraftar Andre Santos'a çiçek verdi.
Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'ye bayanlar 100 metre engelli yarışında altın madalya kazandıran Fenerbahçeli milli sporcu Nevin Yanıt'a tribünler teşekkür etti.
Maraton üst tribünde açılan bir pankartta, "Engelleri aştın, gururumuz oldun, teşekkürler Nevin" şeklinde ifadeler yer aldı.

DİĞER NOTLAR

-Karşılaşmanın başlamasına 1,5 saat kala atmosferi görmek için sahaya çıkan Young Boyslu futbolcular, sarı-lacivertli taraftarların ıslıklarıyla karşılaştı. O ana kadar tribünlerde sessizce bekleyen az sayıdaki taraftar, rakip takım futbolcularının moralini bozmak için ıslıklarken, ardından da Fenerbahçe için tezahüratlara başladılar.
-İsviçre temsilcisini yaklaşık 50 taraftarı İstanbul'da yalnız b ırakmadı. İsviçreli taraftarlar, Fenerbahçelilerin futbolcularını ıslıkladığı sırada tezahüratlar yaparak, oyuncularını desteklemeye çalıştı.
-Young Boys takımında ilk maçta cezalı olduğu için takımının başında sahaya çıkamayan teknik direktör Vladimir Petkoviç, rövanş mücadelesinde sahadaki yerini aldı. Aynı şekilde cezalı olduğu için forma giyemeyen kaleci Wölfli de rövanşta kalesine geçti.
-Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala yardı mcı hakem Tikhon Kalugin, Young Boys kalesinin yan ağlarındaki bir açığı kapattırdı ve hakem Aleksei Nikolaev maçı bundan sonra başlattı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde