Fener, Olimpiyat'ta ilk kez yendi

Fener, Olimpiyat'ta ilk kez yendi

Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u kaptan Alex De Souza'nın 33. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti

Fener, Olimpiyat'ta ilk kez yendi
16px
24px
27.11.2010 21:34
ABONE OLgoogle

Stat: Atatürk Olimpiyat Stadı

Hakemler: Halis Özkahya, Erdinç Sezertam, Serkan Akarca

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç 6, Cihan 5, Mahmut 5, Serhat 5 (Dk. 86 Ali Güzeldal ?), Ekrem 5, Efe 5 (Dk. 57 Tevfik 4), Holmen 6, Zeki 5 (Dk. 74 İskender ?), Gökhan Süzen 6, İbrahim Akın 6, Tum 5

Fenerbahçe: Volkan 6, Gökhan Gönül 6, Bekir İrtegün 5, Yobo 5, Caner 6, Mehmet Topuz 7, Gökay 6, Baroni 7, Stoch 6 (Dk. 71 Selçuk Şahin ?), Alex 7 (Dk. 70 Dia 4), Niang 5 (Dk. 90 Semih ?)

Gol: Dk. 33 Alex (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart: Ekrem (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

Sarı Kartlar: Dk. 23 Holmen, Dk. 45 Efe (İstanbul Büyükşehir Belediyespor) Dk. 29 Alex, Dk. 44 Caner, Dk. 48 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u kaptan Alex De Souza'nın 33. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti.

Fenerbahçeş, bu galibiyetle rakibini ilk kez Olimpiyat Stadı'nda yenmiş oldu. 76. dakikada Fenerbahçe'nin Senegalli oyuncusu Dia, sol kanattan içeri girmek isterken yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya tereddütsüz olarak penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına geçen bir diğer Senegalli oyuncu Niang, meşin yuvarlağı kaleci Hasagiç'in kucağına bıraktı. Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı pozisyonu sonrasında Belediyeli oyuncular hakem Özkahya'nın etrafını çevirdi.

Hakemin kararından vazgeçmediğini gören oyuncular Özkahya'nın çevresini boşalttı. Ancak Ekrem itirazlarına devam edince ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Sarı-lacivertli takım, bu galibiyet sonrasında puanını 27'ye yükseltti ve 4. sıradaki yerini sağlama aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 23 puanla 5. sırada kaldı. 

İLK YARI

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

3. dakikada orta alandan kaptığı topla ceza alanına yaklaşan İbrahim Akın'ın sert şutunu kaleci Volkan son anda kornere tokatladı.

9. dakikada Stoch'un savunmanın arkasına doğru gönderdiği topu Mahmut, kalecisine kazandırmak istedi ancak meşin yuvarlak kısa düştü. Gerilerden gelen Niang, hızla ceza sahasına kadar girdikten sonra vuruşunu yaptı. Kaleci Hasagiç, iki hamlede topu kontrol etti.

16. dakikada Alex'in ceza alanı içine kullandığı serbest atışta Niang'in uçarak kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

20. dakikada Efe'nin sağdan ceza alanı içine yaptığı ortada Gökhan Gönül'ün kafayla uzaklaştırdığı topu ceza alanı dışında önünde bulan İbrahim Akın'ın sert şutu yandan oyun alanının dışına gitti.

33. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada Mahmut'un savunmada yaptığı hatada Baroni, meşin yuvarlağı sağ çaprazda Mehmet Topuz'un önüne aktardı. Bu futbolcunun, ceza alanı içine yaptığı ortada Alex, Cihan'dan önce topa ayak koydu ve takımını öne geçirdi. 0-1.

40. dakikada Alex'in ceza alanı ön tarafından kaleye kullandığı serbest atışı kaleci Hasagiç, güçlükle çeldi.

43. dakikada Caner'in pasında sol çaprazda topla buluşan Stoch, Serhat'ı geçtikten sonra vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak kaleci Hasagiç'te kaldı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

50. dakikada sol çaprazda topu önünde bulan Stoch'un sert şutu kaleci Hasagiç'in ellerinde kaldı.

54. dakikada Gökhan Süzen'in pasında topla buluşan İbrahim Akın'ın sağ ayağı ile yaptığı vuruş üstten auta çıktı.

56. dakikada Alex'in ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta meşin yuvarlak direğin az farkla üstünden auta çıktı.

60. dakikada Baroni'nin pasında topla buluşan Alex'in ceza alanı dışından sert şutu kaleci Hasagiç'ten geri döndü. Savunmada Ekrem, Niang'tan önce tehlikeyi uzaklaştırdı.

77. dakikada Fenerbahçe, penaltı kazandı. Bu dakikada Dia, sol taraftan önce Cihan, daha sonra da Serhat'ı geçtikten sonra ceza sahasına girdi. Dia, ceza alanı içinde Mahmut'un müdahalesi ile yerde kalınca maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Niang'ın vuruşunu kaleci Hasagiç çıkardı. Bu arada penaltı kararına itiraz eden Ekrem, önce sarı kart gördü, itirazlarını sürdürünce de ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

82. dakikada Holmen'in pasında sağ çaprazdan ceza alanı içine giren İbrahim Akın'ın vuruşunda meşin yuvarlak direk dibinden auta çıktı.

88. dakikada Selçuk'un ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Dia, topu kontrol edemeyince kaleci Hasagiç meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptıkları lig maçında, geçen haftaki Bucaspor maçının ilk 11'inden tek değişiklik yaptı.

Bucaspor maçında ilk 11'de forma giyen Andre Santos'u bu akşam yedek soyunduran Kocaman, Brezilyalı oyuncunun yerine Caner'e ilk 11'de görev verdi.

Aykut Kocaman, geçen hafta ilk kez lig maçında 11'de sahaya çıkan genç Gökay Iravul'u İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında da ilk 11'de sahaya sürdü.

KAZIM KADRODA YOK

Aykut Kocaman, geçen hafta Bucaspor maçında oynatmadığı Kazım'ı, bu akşam da maç kadrosuna almadı.

Ligin 12. haftasında Gaziantepspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Kazım, son iki lig maçında kadroya giremedi.

UĞUR 8 AY 23 GÜN SONRA KADRODA

Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle bu sezon henüz forma giyemeyen Uğur Boral, 8 ay 23 gün sonra kadroda yer aldı.

Geçen sezon 4 Şubat 2010'da Bursaspor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası maçının 36. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan ve sol çapraz ön bağlar ı kopan Uğur, ameliyat olarak sezonu kapatmıştı.

Bu sezon da sakatlığı nedeniyle şu ana kadar kadroya giremeyen Uğur, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 8 ay 23 gün sonra 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

CEZASI BİTEN LUGANO, SAKATLIĞI NEDENİYLE OYNAYAMADI

Fenerbahçe'de 3 maçlık kırmızı kart cezası sona eren Lugano, sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı.
Sol arka alt adalesinde zorlanma olan Uruguaylı futbolcu, cezası bitmesine karşın İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sakatlığı nedeniyle oynayamadı.

Sol kasığında zorlama bulunan Gökhan Gönül ise bu akşam ilk 11'deki yerini aldı.
Sarı-lacivertlilerde, tedavileri süren Emre, Özer, Güiza ve Ertuğrul ile Gökhan Ünal, İlhan, Mert ve Okan da 18 kişilik kadroya alınmadı.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yalnız bırakmadı.
Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen yaklaşık 30 bin sarı-lacivertli, takımlarını coşkuyla destekledi.
Maç öncesi skor tabelasının olduğu taraftaki kale arkası tribününde yer alan Fenerbahçeli taraftarlar, protokol tribünün karşısındaki kapalı tribünde bulunan taraftarların tezahüratları üzerine yağmur nedeniyle bu tribüne alındı.

Sarı-lacivertli taraftarlar maç öncesi başta kaptan Alex olmak üzere oyuncuları tribüne çağırıp, alkışladı.
Bu arada, İstanbul'da etkili olan lodos, maç öncesi kesilirken, karşılaşma güzel bir havada oynandı.
Öte yandan, maç başlamadan önce başlayan hafif yağmur da maçın başında kesildi.

Diğer yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da hastalığı bulunan İbrahim Akın, ısınma çalışmalarına katılıp kendisini iyi hissedince, takımının 11 kişilik kadrosunda yer alarak karşılaşmaya başladı.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde